Λουλούδια της ευτυχίας


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

''Λουλούδια της ευτυχίας'' (Το είχα διαβάσει πρίν ένα χρόνο)

Χθές έφτασε επιτέλους στα χέρια μου το βιβλίο "Λουλούδια της ευτυχίας" από την συγγραφέα Μαρία Στεφάνου. Είναι το δεύτερο βιβλίο της που διαβάζω καί μπορώ να πώ ότι μου άφησε για μία ακόμη φορά τις καλύτερες εντυπώσεις. Εξαιρετικότατη γραφή που σε κάνει να μπαίνεις μέσα στην ιστορία καί να αισθάνεσαι μέρος αυτής... Κατά την γνώμη μου τη βρίσκουμε σε μία πιο ώριμη συγγραφική φάση. Έχω να σας εξομολογηθώ επίσης ότι η γραφή της είναι η αιτία που αγάπησα τα βιβλία με τους πολλούς πρωταγωνιστές καί τις ιστορίες τους. Ένα βιβλίο που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι οι ιστορίες καθημερινών ανθρώπων με τα όποια προβλήματα,δυσκολίες καί αισθήματα αντιμετωπίζουν καί ζούν. Αγγίζει τόσο προσεγμένα χωρίς να γίνεται γραφική θέματα όπως ο καρκίνος του μαστού καί τη ζωή των γυναικών που τον έχουν αντιμετωπίσει καί έχουν βγεί νικήτριες,η ενδοοικογενειακή βία καί την οικονομική κρίση. Ένα ακόμα στοιχείο του βιβλίου που μου αρέσει πάρα πολύ,είναι το γεγονός ότι κάθε κεφάλαιο έχει σαν τίτλο το όνομα ενός λουλουδιού καί από κάτω την σημασία/συμβολισμό του καί μας δίνει το νόημα του κάθε κεφαλαίου. Γυναίκες δυνατές παρ'όλες τις δύσκολες καταστάσεις που έχουν ζήσει,ενωμένες προσπαθούν να βοηθήσουν όποιες τις έχουν ανάγκη. Μία ιδιαίτερη οργάνωση που τα μέλη της έχουν ονόματα λουλουδιών ανιδιοτελώς προσπαθούν να βοηθήσουν να βρεί ο καθένας την ευτυχία που αναζητά καί του αξίζει. Όπως καί στο προηγούμενο βιβλίο καί εδώ έχω κάποιο ζευγάρι που ξεχωρίζω αλλά δεν θα σας πώ ποιό. Αυτό το κάνω γιατί θεωρώ ότι ο καθένας που θα διαβάσει το βιβλίο θα ταυτιστεί με κάποιο ζευγάρι περισσότερο από τα άλλα. Είναι από τις φορές που δεν θέλω να σας πώ πολλά για την πλοκή γιατί θεωρώ ότι αξίζει με το παραπάνω να το διαβάσετε καί να τα ανακαλύψετε όλοι μόνοι σας. Αναζητήστε το,αξίζει!!!!


Παρουσίαση

«Θα θέλατε κι εσείς λίγη ευτυχία;» Η Χριστίνα σήκωσε το χέρι της και, κουνώντας αρνητικά το κεφάλι, έκανε μεταβολή κι άρχισε να απομακρύνεται. Την επόμενη στιγμή το άγνωστο κορίτσι της έδωσε μια κάρτα. Ήταν λευκή με ανάγλυφα μαύρα γράμματα. «Αν αλλάξετε γνώμη», της είπε απλώς. «Λουλούδια της Ευτυχίας».
Η Χριστίνα την έχωσε στην πίσω τσέπη του τζιν παντελονιού της κι ίσως αργότερα να έκανε μια έρευνα σχετικά μ' αυτή την παράξενη εταιρεία που υποσχόταν δίχως εξηγήσεις και με αφέλεια ευτυχία.
Ένα ανθοπωλείο, κάποιο θαμμένο μυστικό και, πίσω από τη βιτρίνα, μια μυστηριώδης γυναίκα που δρα ως άλλος Ρομπέν των Δασών, προσφέροντας λευκά γαρίφαλα και ευκαιρίες σ' εκείνους που έχουν ανάγκη από λίγη ευτυχία. Ποια είναι όμως στ' αλήθεια αυτή η γυναίκα;
Ένα ταξίδι στα άδυτα της ψυχής των ανθρώπων, στα λουλούδια που μεταμορφώνονται και γίνονται σύμβολα αγάπης, φιλίας, έρωτα, ειλικρίνειας και γενναιότητας σε μια εποχή που η ευτυχία μοιάζει να είναι ένα άπιαστο ιδανικό.



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΜΑΡΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ



ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΩΚΕΑΝΙΔΑ
Λουλούδια της ευτυχίας Λουλούδια της ευτυχίας Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 09, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.