Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Θέλετε τα μικρά σας να αγαπήσουν καί να καταλάβουν το πόσο απαραίτητοι καί χρήσιμοι είναι οι αριθμοί στην ζωή μας καί κατ'επέκταση τα μαθηματικά; Σας έχω την λύση. Μία πολύ καλή πρόταση είναι το παιδικό βιβλίο από την συγγραφέα κυρία Χαρά Αγγελέτου με τίτλο ''Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς''. Η πολύ ευχάριστη καί περιεκτική του ιστορία μαζί με την πάρα πολύ καλή του εικονογράφηση,θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά καί παράλληλα θα τα εξοικειώσουν με τους αριθμούς καί τα μαθητικά καί θα είναι πιο ευχάριστα εντέλει γι'αυτά. Για μένα καλό είναι πέρα από τα παραμύθια που τους διαβάζετε ή διαβάζουν μόνα τους με σκοπό την ψυχαγωγία καί την ανάπτυξη της φαντασίας τους,να διαβάζουν καί βιβλία με διδακτικό περιεχόμενο πάντα βέβαια προσαρμοσμένο στην ηλικία του κάθε παιδιού. Καλές σας αναγνώσεις.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Τι σχέση μπορεί να έχουν μια νεράιδα, ένας νάνοςκαι ένας γίγαντας με τα μαθηματικά;
Τι θα συνέβαινε, άραγε, αν για μια μέρα εξαφανίζονταν όλοι οι αριθμοί από τη μικρή Πολιτεία των ανθρώπων;
Μια περιπέτεια με χιούμορ και ανατροπές που θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να δουν τα μαθηματικά «με άλλο μάτι» αλλά και να πιστέψουν στις δυνατότητες και στα ταλέντα τους, όποια κι αν είναι αυτά!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΑΡΑ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΛΕΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 5+

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: AΓΚΥΡΑ
    
Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς Ο γίγαντας που εξαφάνισε τους αριθμούς Reviewed by Dominica on Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.