Οι Επιθυμίες της καρδιάς






                                                        Οι Επιθυμίες της καρδιάς

                                      Γράφει η συγγραφέας κυρία Άντα Αντρέου

        Εγκαινιάζοντας αυτή την συνεργασία με την Κυριακή Γανίτη και το Dominica Amat θα μιλήσω στο πρώτο μου άρθρο για τις Επιθυμίες της καρδιάς, ακριβώς όπως έχει ονομαστεί και η στήλη.
Άραγε τι ορίζει ο καθένας μας επιθυμία της καρδιάς; Έχει να κάνει μόνο με τον έρωτα ή και με άλλα πράγματα, όπως τα όνειρα, την καριέρα και την οικογένεια; Εγώ θα σας μιλήσω για την αφανή λαλιά της ψυχής και την άυλη μορφή της επιθυμίας.

       Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του Επιθυμίες, όμως στον έρωτα η σημασιολογία της επιθυμίας αλλάζει.

       Επιθυμία είναι ένα σκοτεινό συναίσθημα. Έχει να κάνει με τους υπόγειους πόθους μας, τα αδάμαστα θέλω μας και μ’ ένα φως που δεν μπορεί να προσδιοριστεί αν είναι φωτεινό ή σκοτεινό. Είναι αυτή η τόλμη που βρίσκεις μέσα στην ομίχλη της μπερδεμένης σκέψης σου που καταπνίγει το συναίσθημα. Ο φόβος σε βυθίζει στο καταδικασμένο κελί του, δεν ξεφεύγεις αν δεν απελευθερώσεις την επιθυμία σου και να την εκφράσεις. Ωστόσο πάντα μέσα σου θα αναρωτιέσαι να ρισκάρω ή όχι, αξίζει ή όχι, τι θα συμβεί αν το κάνω;

                                    Ρίσκαρε, μην φοβηθείς για καμιά επιθυμία σου.

        Όπως λέει ένα γνωστό ρητό: Κάν’ το κι ας μετανιώσεις αντί να αναρωτιέσαι μια ζωή για το τι θα γινόταν. Ο έρωτας είναι ρίσκο. Δυστυχώς στην ζωή μας πάντα θα υπάρχουν ηττημένοι και νικητές από αυτό το ανεξήγητο συναίσθημα.

        Μην ξεχνάτε όμως! Ο Έρωτας έχει επίσης δύο πρόσωπα, έρχεται μπροστά σου άξαφνα και εσύ ορίζεις με ποιο τρόπο θα επιλέξεις να παίξεις. Απελευθέρωσε τις Επιθυμίες σου χωρίς αναστολές και ενδοιασμούς, χωρίς το σκοτάδι της επιθυμίας δεν υπάρχει το φως του έρωτα. Ζήστε! Οι φόβοι, οι ενδοιασμοί, η λογική και τα πρέπει είναι για τους δειλούς.

        Η σκοτεινή επιθυμία του έρωτα δεν είναι για την μιζέρια. Είναι για τους δυνατούς, τους ατρόμητους, γι’ όλους αυτούς που θέλουν να ερωτευτούνε δυνατά και βαθιά, να έχουν αυτόν που θα τους ζεστάνει όλα τα παγωμένα συναισθήματα, να επουλώσει αθεράπευτες πληγές, να ξυπνήσει τα πάντα μέσα τους και να σβήσει το παρελθόν.

          Κάτι τέτοιοι έρωτες έμειναν στην ιστορία. Γιατί να μην είσαι κι εσύ ένας από αυτούς;



Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


Οι Επιθυμίες της καρδιάς Οι Επιθυμίες της καρδιάς Reviewed by Dominica on Απριλίου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.