Mini αφιέρωμα στην συγγραφέα κυρία Ευαγγελία Ευσταθίου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Ήθελα πολύ καιρό να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σε μία πολύ αγαπημένη συγγραφέα πολλών αναγνωστών- καί δική μου-αλλά ήθελα πρώτα να έχω ολοκληρώσει την ανάγνωση όλων της των βιβλίων. Να'μαι λοιπόν εδώ σήμερα έχοντας διαβάσει όλα της τα βιβλία να σας μιλήσω για εκείνα τα πολύ αγαπημένα μου που έχουν μία θέση στην καρδιά μου. Πρόκειται για μία συγγραφέα που όλοι/ες γνωρίζετε κι όλα της τα βιβλία γίνονται μεγάλες επιτυχίες. Ο λόγος για την συγγραφέα κυρία Ευαγγελία Ευσταθίου.
    Κοινό χαρακτηριστικό των βιβλίων της το άψογο πάντρεμα ανάμεσα σε αντίθετα είδη όπως ο έρωτας καί η δράση/περιπέτεια,το φυσικό καί το μεταφυσικό,με αποτέλεσμα κατά ένα μαγικό τρόπο να έχουμε κάθε φορά κάτι το διαφορετικό στα βιβλία της. Ίσως αυτός να είναι καί ένας από τους λόγους που τα βιβλία της είναι τόσο αγαπητά στο αναγνωστικό κοινό καί δύσκολα κάποιος δεν θα μείνει ικανοποιημένος από την ανάγνωσή τους.
      Βιβλία που αν καί έχουν μεγάλη έκταση δεν είναι καθόλου κουραστικά καί αυτό οφείλεται κυρίως στην απλή,καθαρή καί οικεία γραφή της συγγραφέως αλλά παράλληλα καί στον τρόπο με τον οποίο δομούνται οι ιστορίες των βιβλίων. Η δεμένη πλοκή,η έλλειψη περιττών επαναλήψεων καί οι απαραίτητες άκρως ταιριαστές με την ιστορία δόσεις του κάθε στοιχείου αλλά καί ο τρόπος που αυτά αλληλοσυμπληρώνονται,μας δίνουν ένα πολύ άρτιο,δυνατό καί ωραίο αποτέλεσμα.
      Όσο για τους ήρωες των βιβλίων θα σας πώ τα ακόλουθα. Οι άνδρες πρωταγωνιστές χαρακτηρίζονται ως ντόμπροι,ξεκάθαροι,απόλυτοι καί άκρως προστατευτικοί καί κτητικοί με ό,τι θεωρούν δικό τους. Άλλες φορές πιο σκοτεινοί καί άλλες σαν τους πρίγκηπες των παραμυθιών δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Είναι οι πιο ταιριαστοί για κάθε ιστορία ξεχωριστά. Από την άλλη μεριά οι γυναίκες πρωταγωνίστριες αν καί πιο αθώες,δεν παύει να είναι δυναμικές καί σίγουρες γι'αυτό που θέλουν. Το υπερασπίζονται μέχρι τέλους χάρη στην δοτικότητα της ψυχής τους καί στην απόλυτη αφοσίωση απέναντι στον άνθρωπό τους. Ουσιαστικά σε κάθε βιβλίο έχουμε το ''τέλειο'' ζευγάρωμα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές,αφού πρόκειται για χαρακτήρες που αλληλοσυμπληρώνονται μεταξύ τους.
       Να είστε σίγουροι/ες πως εδώ δεν έχουμε τα συνηθισμένα αισθηματικά βιβλία αλλά εκείνα τα βιβλία που δίνουν μία άλλη διάσταση στο θέμα του έρωτα. Στον έρωτα που στέκεται όρθιος απέναντι στις όποιες δυσκολίες καί εχθρούς. Στον έρωτα εκείνον που δεν έχει όρια καί λογική. Στον έρωτα που παραδίνεσαι αμαχητί καί εύχεσαι να σου συμβεί καί εσένα κάποια στιγμή στη ζωή σου. Στον έρωτα που φαίνεται ασυμβίβαστος καί δύσκολα θα επιβιώσει....
      Θα μπορούσα κάλλιστα σε αυτό το σημείο να σας πώ ξεχωριστά για κάθε της βιβλίο αλλά νομίζω ότι αν δεν τα έχετε διαβάσει ήδη,πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων. Σας εγγυώμαι πως αν διαβάσετε ένα βιβλίο της,ύστερα θα θελήσετε να διαβάσετε καί τα υπόλοιπα. Δεν θα το αρνηθώ! Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί καί σε μένα,με αποτέλεσμα να σκέφτομαι πότε θα εκδοθεί το επόμενο. Ελπίζω να μην σας κούρασα. Καλά σας αναγνώσματα.

                                  ΤΙΤΛΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ(Νεότερο πρός παλαιότερο)

                                                 - Αόρατο Νήμα
                                               -Όχθες και Κύματα
                                              -Πρίν Χαθεί η Νύχτα
                                            -Οι Δεσμώτες των Σκιών
                                               -Ψίθυροι στις Φλόγες
                                          -Βαθύ,Βελούδινο Σκοτάδι
                                                -Το Γυάλινο Ρόδο
                                             -Μετά την Καταιγίδα
                                           -Αν τον Άνεμο Ρωτήσεις
                                            -Μ'Άλλα λόγια Σ'αγαπώ
                                                -Πέτρινοι Κύκνοι
                                             -Προσωπικές Στιγμές

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: EYAΓΓΕΛΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΙΒΑΝΗΣ



Mini αφιέρωμα στην συγγραφέα κυρία Ευαγγελία Ευσταθίου Mini αφιέρωμα στην συγγραφέα κυρία Ευαγγελία Ευσταθίου Reviewed by Dominica on Απριλίου 25, 2019 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ ολόψυχα για τα καλά σου λόγια και τον τρόπο που κάνεις τα ταξίδια μου,ταξίδια σου! Είναι σαν να ταξιδεύεις με την ψυχη μου! Να είσαι πάντα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.