Επάγγελμα τέρας



   Εσείς τί ακριβώς αναζητάτε από ένα παιδικό βιβλίο; Είμαι σίγουρη πως θέλετε εκτός από το ψυχαγωγικό ρόλο του,να έχει παράλληλα καί παιδαγωγικό.
   Στις εκδόσεις Μεταίχμιο θα βρείτε στις σειρές ''διαβάζω ιστορίες'' πολλές αξιόλογες επιλογές ανάλογα με την ηλικία των παιδιών που απευθύνεται.
   Σήμερα σας έχω μία πολύ καλή πρόταση που να συνδυάζει τα δύο παραπάνω στοιχεία που σας ανέφερα. Ο λόγος για το βιβλίο με τίτλο ''Επάγγελμα τέρας'' από την συγγραφέα κυρία Μαίρη Τσόγκα.
   Η ιστορία του πραγματεύεται το θέμα της διαφορετικότητας καί τον τρόπο με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε όλοι/ες μέσα στην κοινωνία όπου ζούμε. Δυστυχώς οι ανθρώπινες σχέσεις στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις προκαταλήψεις που επικρατούν σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση,την ιδιώτητα ή την καταγωγή του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας. Ο σκοπός του βιβλίου είναι τα παιδιά μέσα από την ιστορία του να αποδέχονται τον κάθε άνθρωπο όσο ''διαφορετικός'' κι αν είναι.
  Η ευχάριστη απλή γλώσσα του θα χαροποιήσει τους μικρούς βιβλιόφιλους καί οι όμορφες εικόνες θα το κάνουν πιο οικείο καί διασκεδαστικό.
   Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε διάφορες δραστηριότητες για να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας οι οποίες στηρίζονται στην υπόθεση του βιβλίου.
    Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ καί σας το προτείνω. Καλά σας αναγνώσματα.

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένα τέρας φοβερό, που κάνει επιτυχημένη καριέρα τρομάζοντας τους πάντες, μένει ξαφνικά… άνεργο. Τι δουλειά όμως μπορεί να κάνει ένα τέρας όταν κανείς δεν το χρειάζεται και όλοι τρέμουν μπροστά του; Χάρη σε ένα κρυφό του χάρισμα, θα καταφέρει να αλλάξει επάγγελμα και ζωή και να γνωρίσει την αγάπη και τον θαυμασμό. Μέχρι τη στιγμή που πρέπει να εμφανιστεί στο πάρτι που διοργανώνει ο νέος εργοδότης του. Θα ρισκάρει να βρεθεί και πάλι μόνο και άνεργο; Και θα αντέξουν οι άλλοι την αλλαγή και την αλήθεια;

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 7+

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΙΡΗ ΤΣΟΓΚΑ

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΘΕΝΤΑ ΜΙΜΗΛΑΚΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥTΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: ΜΑΡΩ ΤΑΥΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ










Επάγγελμα τέρας Επάγγελμα τέρας Reviewed by Dominica on Μαΐου 15, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.