Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας!-Σεβαστιανός ο Φοβερός


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η τεχνολογία καί το ίντερνετ έχουν πλέον γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωή τόσο των ενηλίκων όσο καί των παιδιών. Η υπερβολική χρήση αυτών των δύο έχει αποξενώσει τους ανθρώπους με αποτέλεσμα αντί να είμαστε ικανοποιημένοι από τις δυνατότητες που μας προσφέρει να την κατηγορούμε για όλα όσα δεν πηγαίνουν σωστά γύρω μας. Αυτό είναι ένα λάθος που προέρχεται καθαρά από εμάς καί μόνο εμείς μπορούμε να το διορθώσουμε.
   Όπως ήδη προείπα καί τα παιδιά έρχονται σε καθημερινή επαφή με την τεχνολογία καί αντί αυτό να τους κάνει καλό,έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Αυτό δυστυχώς συμβαίνει γιατί τα παιδιά επηρεάζονται από τους ενήλικες καί επειδή δεν γνωρίζουν πως να διαχειριστούν με ορθό τρόπο την τεχνολογία καί το ίντερνετ με σκοπό την δική τους βοήθεια.
   Για να γίνουν όλα σωστά,καλό θα είναι οι ενήλικες(γονείς-εκπαιδευτικοί) να εξηγήσουν στα παιδιά τόσο την σωστή χρήση αλλά καί την αξία της τεχνολογίας στην ζωή μας πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια αλλά καί την αναφορά καί επισήμανση των κινδύνων που εγκυμονεί η υπερβολική καί κακή χρήση καί έκθεση σε αυτήν.
   Γι'άυτόν τον λόγο σήμερα διάβασα καί σας προτείνω ένα πολύ καλό παιδικό βιβλίο σε μορφή παραμυθιού ώστε να μπορέσετε με την χρήση των κατάλληλων λέξεων καί παραδειγμάτων να διαφωτίσετε τα παιδιά όσον αφορά τα καλά καί τα κακά σημεία της χρήσης της τεχνολογίας.
   Με πολύ απλή,κατανοητή γλώσσα για τα παιδιά η ιστορία μέσα από έναν αλλιώτικο τρόπο εξήγει στα παιδιά το ουσιαστικό νόημα. Άν καί ξεκινάει με τις αρνητικές επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης της τεχνολογίας,μετά απαριθμεί τα προτερήματα από την μετρημένη καί ουσιώδη χρήση της.
    Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να κατηγορούμε την τεχνολογία ενώ εμείς οι ίδιοι δεν ξέρουμε τον σωστό τρόπο χρήση της.
    Όλα αυτά τα βρίσκουμε στο βιβλίο ''Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας!-Σεβαστιανός ο Φοβερός'' από την συγγραφέα κυρία Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου.
     Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ γιατί στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε πολλές καί χρήσιμες συμβουλές για να δώσετε στα παιδιά σας σχετικά με την χρήση του διαδικτύου. Είναι ένα απαραίτητο βιβλίο για γονείς καί εκπαιδευτικούς καί δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη σας.
                                                      Καλά σας αναγνώσματα!

Υ.Γ. Μαζί με το βιβλίο θα βρείτε CD που περιέχει το παραμύθι καί τραγούδια σε μουσική από την κυρία Ελένη Σαμαρίνα.

   Μπείτε στο site των εκδόσεων για να δείτε την μεγάλη ποικιλία σε παιδικά βιβλία καί όχι μόνο!

http://www.pyramida.com.gr/el/00000000

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΗΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Υπό την Αιγίδα: ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΤΖΙΑΜΠΙΡΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας!-Σεβαστιανός ο Φοβερός Ο Ιντερνετούλης στην παρέα μας!-Σεβαστιανός ο Φοβερός Reviewed by Dominica on Μαΐου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.