ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ;


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)
 
   Όλα τα κορίτσια καί οι γυναίκες με τα πυκνά φουντωτά σγουρά μαλλιά παραπονιούνται-καί εγώ κάποιες φορές- γιατί να είναι έτσι καί όχι ίσια καί λεία τα μαλλιά τους όπως άλλων κοριτσιών καί γυναικών.
   Το σημερινό παραμύθι που διάβασα καί σας προτείνω με τίτλο ''ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ;'' από την συγγραφέα κυρία Ελένη Πολυματίδου μέσα από την ιστορία που ''τρέχει'' μέσα στις σελίδες του μας μιλάει για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα όπως είναι η διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου καί πως τελικά αυτό είναι που καθιστά τον καθένα μας ξεχωριστό.
   Δυστυχώς λόγω ασθενειών πολλές γυναίκες καί νεαρά κορίτσια χάνουν τα μαλλιά τους καί έτσι αισθάνονται άσχημα καί μειονεκτικά απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο. Είμαι σίγουρη πως τα παιδιά θα σας έχουν ρωτήσει γιατί γίνεται αυτό καί πολύ πιθανόν να αισθανθούν κάπως περίεργα απέναντι σε αυτό το θέαμα.
    Αυτό το βιβλίο έχει ως σκοπό του να αναδείξει την ομορφιά του να δωρίζουμε τα μαλλιά μας σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη όχι για λόγους ομορφιάς αλλά για την καλύτερη ψυχική τους υγεία. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξηγήσετε στα παιδιά αυτό που συμβαίνει μέσα από την ευχάριστη ιστορία του με τα αστεία παραδείγματα καί την εξαιρετική του εικονογράφηση.
    Να θυμάστε ότι υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά καί ουσιώδη προβλήματα εκεί έξω να αντιμετωπίσουμε από το πως είναι τα μαλλιά μας καί αυτό μας το τονίζει το συγκεκριμένο παραμύθι,που κατά την άποψή μου πρέπει να διαβαστεί καί από ενήλικες καί όχι μόνο από παιδιά. Απλά σκεφτείτε ότι είναι μαλλιά καί κάποια στιγμή θα ξαναμακρύνουν. Εγώ μπορώ να πώ ότι πλέον έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.
                                   Διαβάστε το.Αξίζει!Καλά σας αναγνώσματα!

Υ.Γ. Το βιβίο ανήκει στην σειρά: Tα παραμύθια της αλήθειας

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Θα μου χάριζες τα μαλλιά σου;

Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και για το πόσο αμήχανα μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ένα χαρακτηριστικό πάνω μας που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Για κάποιους μπορεί να είναι τα πυκνά φουντωτά μαλλιά  και για κάποιους άλλους το να μην έχουν καθόλου μαλλιά. Πώς το διαχειρίζεται η ηρωίδα της ιστορίας; Τι συμβαίνει όταν η Ελένη συναντά τυχαία τη Στεφανία; Με τη διαφορετικότητά του να τις ενώνει, έρχονται πιο κοντά…

και μήπως τελικά συμπληρώνουν η μία την άλλη;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΥΜΑΤΙΔΟΥ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΩΡΟΘΕΑ ΛΟΥΚΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ
ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ; ΘΑ ΜΟΥ ΧΑΡΙΖΕΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΟΥ; Reviewed by Dominica on Μαΐου 21, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.