Οι παλιές μηχανές του παππού


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η τεχνολογία είναι η αλήθεια πως έχει προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς καί παίζει μεγάλο ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. Όμως τί γινόταν πρίν να ανακαλυφθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές; Από πού βρίσκαμε τις πληροφορίες που θέλαμε καί πού γράφαμε αυτά που μας ενδιέφεραν; Στο βιβλίο ''Οι παλιές μηχανές του παππού'' ο συγγραφέας Romont Willy δίνει στα παιδιά μια ευχάριστη ιστορία. Εκεί τους εξηγεί για την χρησιμότητα της βιβλιοθήκης καί της γραφομηχανής πρίν την είσοδο των υπολογιστών καί των μηχανών αναζήτησης στην ζωή μας. Εννοείται πως δεν θέλει να μειώσει την αξία τους αλλά να να αποδείξει ότι μπορούν καί τα παλιά πράγματα να εξακολουθούν να μας είναι χρήσιμα. Βέβαια δεν παύει να είναι καλό όσο μεγαλώνουμε να μαθαίνουμε νέα πράγματα. Καλά σας αναγνώσματα.

                                                                    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο παππούς προσφέρεται να βοηθήσει τον εγγονό του στο διάβασμα, αλλά εκείνος δεν δέχεται τη βοήθειά του επειδή ο υπολογιστής του κάνει τα πάντα. Μέχρι που κόβεται το ρεύμα... και οι παλιές μηχανές του παππού προσφέρουν τη λύση!
Μια τρυφερή ιστορία, γραμμένη με χιούμορ και εξαιρετική εικονογράφηση, που δείχνει ότι και οι μεγαλύτεροι έχουν πολλά να προσφέρουν με την αγάπη τους και την εμπειρία ζωής. 

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 5+

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ROMONT WILLY

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ROMONT WILLY

MEΤΑΦΡΑΣΗ: ANAΣΤΑΣΙΑ Δ. ΜΑΚΡΗ

TITΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Time Machines

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: AΓΚΥΡΑ
Οι παλιές μηχανές του παππού Οι παλιές μηχανές του παππού Reviewed by Dominica on Μαΐου 10, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.