Εκεί όπου ζούν τα όνειρα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Τα παραμύθια όπως έχω ξαναπεί παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών πέρα από την ψυχαγωγία που τους προσφέρουν. Καλό είναι όσο μπορείτε να προμηθεύεστε καί να διαβάζετε στους μικρούς μας φίλους βιβλία που να έχουν κάτι να τους διδάξουν. Διάβασα σήμερα καί σας προτείνω το παραμύθι ''Εκεί όπου ζούν τα όνειρα'' από τον συγγραφέα Jonas Ribeiro. Ένα γλυκό κι ευχάριστο βιβλίο που θα εξηγήσει στα μικρά σας το πραγματικό σκοπό των ονείρων. Δεν πρέπει να σταματήσουν να κάνουν όνειρα γι'αυτά που θέλουν να κατακτήσουν στο μέλλον αλλά να πιστεύουν σε αυτά καί στην δύναμή τους. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να φτάσουν στους στόχους τους. Ιστορία απλή καί κατανοητή για το κοινό που απευθύνεται μαζί με την πολύ καλή εικονογράφηση θα ικανοποιήσουν στο έπακρο τους μικρούς βιβλιόφιλους. Αξίζει να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας διαβάζοντας. Είναι πολύ ωραίο. Αναζητήστε το. Καλές σας αναγνώσεις.

Κάποτε υπήρχε μια πόλη, όπου ζούσαν πολλά Όνειρα στις σκέψεις των κατοίκων της. Οι περισσότεροι, όμως, άφηναν τα Όνειρά τους ξεχασμένα για μήνες, για χρόνια, και τίποτα δεν άλλαζε στη ζωή τους. Ώσπου ήρθε μια μέρα που τα Όνειρα αποφάσισαν να φύγουν από τους ανθρώπους που τα ξεχνούσαν. Άραγε, πού θα πήγαιναν και ποια θα ήταν η τύχη τους;
Μια ιστορία που περνά το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας και να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τα πραγματοποιούμε, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που μπορεί να τύχουν στη ζωή μας.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ 5+

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: JONAS RIBEIRO

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: LAURA MICHELL

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ. ΜΑΚΡΗ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Where do dreams live

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΚΥΡΑ
Εκεί όπου ζούν τα όνειρα Εκεί όπου ζούν τα όνειρα Reviewed by Dominica on Μαΐου 10, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.