Φοβού τους Έρωτας και δώρα φέροντας



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Άραγε ποιά θα πρέπει να είναι η στάση όλων μας απέναντι στον έρωτα; Να τον ζήσουμε όσο πάει; Να μην τον αφήσουμε να μας ''αγγίξει''; Ή τελικά να προσπαθήσουμε να πορευτούμε δίπλα του κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ώστε να είμαστε ασφαλείς; Πολλά ερωτήματα γεννιούνται καθημερινά σε όλους/ες σχετικά με τον έρωτα. Οι απαντήσεις κι αυτές ποικίλουν χωρίς να μας έχει δοθεί εντέλει μία κατευθυντήρια γραμμή για να ακολουθήσουμε.
     ''Φοβού τους Έρωτας και δώρα φέροντας'' ο τίτλος του νέου βιβλίου από την συγγραφέα κυρία Κωνσταντίνα Σ. Λιβιεράτου. Ένα βιβλίο με πολύ δυνατό εξώφυλλο καί τίτλο που σε μαγνητίζει από την πρώτη ματιά.
   Ο Έρωτας γίνεται ο πρωταγωνισττής του βιβλίου παίρνοντας ανθρώπινη μορφή η οποία αποτυπώνεται καί στο εξώφυλλο αλλά καί στον τίτλο του βιβλίου αφού βλέπουμε το όνομά του να λειτουργεί ως κύριο πρόσωπο.
   Αλλά τί αναρωτιέμαι καί εγώ; Ο έρωτας εκτός από συναίσθημα παίρνει καί ανθρώπινη μορφή. Ο κάθε άνθρωπος εκεί έξω ''βλέπει'' καί ζεί τον έρωτα μέσα από τον άνθρωπο που ερωτεύεται. Γι'αυτόν τον λόγο ο έρωτας έχει εκατομμύρια μορφές σε όλον τον κόσμο.
   Έτσι καί στο βιβλίο που σας παρουσιάζω σήμερα η συγγραφέας με την αρμόζουσα προσοχή καί απλότητα αναφέρεται σε μερικές μορφές έρωτα που υπάρχουν εκεί έξω καί στο πως επηρεάζουν τελικά τους ανθρώπους.
   Ένα βιβλίο πολύ ιδιαίτερο αφού αποτελείται από μία νουβέλα,έξη διηγήματα καί μία επιστολή τα οποία είναι αυτοτελή κι ανεξάρτητα μεταξύ τους.
   Το νόημα του βιβλίου για μένα είναι ότι όση χαρά μπορεί να σου προσφέρει ο έρωτας τόση λύπη μπορεί ταυτόχρονα να σου δώσει. Σίγουρα δεν είναι όλα ρόδινα. Ο έρωτας δεν χρειάζεται δώρα για να αποδεικνύεται αλλά πράξεις. Άν δεν υπάρχουν αυτές,όσα υλικά δώρα κι αν σας γεμίσει στο τέλος δεν θα είστε ευτυχισμένοι.
   Εμένα αν κι μου άφησε μία γλυκόπικρη γεύση η ανάγνωσή του,μπορώ να πώ πως μου άρεσε σαν βιβλίο. Δεν έχετε παρά να το διαβάσετε καί να βγάλετε μόνοι/ες σας τα συμπεράσματά σας. Καλές σας αναγνώσεις.

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μία νουβέλα, έξι διηγήματα, μία επιστολή.

Ιστορίες σημερινές, περασμένες, του 1789, του μέλλοντος. Πραγματικές, ονειρικές, σουρεαλιστικές. Στην Αθήνα, στο Παρίσι, στον απόηχο της Νέας Υόρκης.

Ιστορίες με απώλειες και ερημιά. Ιστορίες για τα καμώματα του Έρωτα, τις μεταμφιέσεις, τα ψέματα, τα φαρμακερά βέλη του.


Είναι ανίκητος ο θεός αυτός της χαράς, της ηδονής και της οδύνης; Είναι μήπως διπλός πράκτορας του Δία και του Θανάτου; Είναι ευλογία ή κατάρα; Μπορεί να σε πάει στον Όλυμπο αλλά και στον Αχέροντα, έχε τον νου σου!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Σ.ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΕΔΡΟΣ
Φοβού τους Έρωτας και δώρα φέροντας Φοβού τους Έρωτας και δώρα φέροντας Reviewed by Dominica on Ιουνίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.