To Παιχνίδι της Ζωής


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

     Ότι η ζωή μας παίζει διάφορα παιχνίδια τα οποία μας επηρεάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε. Έτσι καί στο βιβλίο ''Το Παιχνίδι της Ζωής'' από την συγγραφέα κυρία Δέσποινα Μαράντου βλέπουμε με ποιόν τρόπο επηρεάζουν την καθημερινότητα της Μαριάννας,του Ιωσήφ καί των άλλων γύρω τους.
    Εγώ τολμώ να σας ομολογήσω ότι άφησα τον εαυτό μου να χαθεί μέσα στις σελίδες του με αποτέλεσμα να μην καταλάβω πως τελείωσε η ιστορία καί είχα φτάσει στο τέλος του βιβλίου. Άν καί έχει αρκετές σελίδες ''παρασύρθηκα'' ευχάριστα από την πλοκή του καί με έκανε να θέλω να διαβάσω σύντομα καί το άλλο βιβλίο της συγγραφέως.
     Δεμένη σφιχτά χωρίς επαναλήψεις η ιστορία με το απαραίτητο σασπένς,έρωτα,αδικία καί μεγάλες ανατροπές καθιστά το βιβλίο ευανάγνωστο καί καλαίσθητο. Σίγουρα όποιος/α το διαβάσει θα μείνει πολύ ικανοποιημένος από την ανάγνωσή του όπως κι εγώ.
     Δεν θα σας το κρύψω. Έχω μία συστολή απέναντι στα αισθηματικά βιβλία αν κι έχω διαβάσει αρκετά του είδους. Ο λόγος; Φοβάμαι μην γίνει γραφικό το θέμα του έρωτα καί καταλήξουμε να διαβάζουμε πανομοιότυπα βιβλία. Στο βιβλίο όμως που διάβασα σήμερα δεν βρήκα κάτι ανάλογο που ίσως να με ενοχλούσε κι αυτό οφείλεται στο ότι η συγγραφέας εμπλούτισε την υπόθεση του καί με άλλα στοιχεία που έκαναν πιο ενδιαφέρον εντέλει το βιβλίο.
     Οι ήρωες πολλοί καί ξεχωριστοί με τα καλά καί τα κακά τους στοιχεία θα μας γεμίσουν διάφορα συναισθήματα από αγάπη έως καί μεγάλη αντιπάθεια. Είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά τόσο καλά δοσμένοι μέσα στον χώρο που διαδραματίζονται τα γεγονότα που δύσκολα θα μπορούσα να τους αλλάξω.
     Είναι τελικά από εκείνα τα βιβλία που θέλεις να ζήσεις το ευτυχισμένο τέλος μαζί με τους πρωταγωνιστές τους σαν μία δικαίωση καί λύτρωση για όσα έχουν περάσει μέχρι εκείνη την στιγμή. Άλλωστε για να εκτιμήσεις τα καλά,θα πρέπει πρώτα να περάσεις από τα δύσκολα.
    Εγώ αυτό που αποκόμησα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο καί ως ένα βαθμό μου επιβεβαίωσε αυτό που πίστευα,είναι ότι πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί καί να βλέπουμε καθαρά ακόμη κι αν πρόκειται για άτομα πολύ δικά μας. Δεν πρέπει να φοράμε παρωπίδες ούτε να ζούμε μόνιμα πάνω σε ρόζ συννεφάκια.
     Κλείνοντας να πώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ ο τίτλος του βιβλίου που κατά την άποψή μου κρύβει κι άλλα νοήματα πίσω του πέρα από το προφανές.
                                               Καλές σας αναγνώσεις βιβλιόφιλοι!

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Πάντα πίστευα ότι η ζωή έπαιζε παιχνίδια στην πλάτη μου.

Το χειρότερο παιχνίδι της το βίωσα όταν κάποιοι δολοφόνησαν τον αδερφό μου και την νύφη μου. Βρέθηκα μόνη με την ανήλικη ανιψιά μου,με τον κίνδυνο να καιροφυλακτεί και με τον Ιωσήφ Μακρίδη , αδερφό της νύφης μου,να αμαυρώνει την μνήμη του νεκρού αδερφού μου.

Ο πόνος του θανάτου αβάσταχτος, μα το πείσμα μου να μάθω την αλήθεια ακόμα πιο μεγάλο.

Και όταν άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια κρυμμένα μυστικά,ξαφνικά όλα ανατράπηκαν.

Άνθρωποι που πίστευα και εμπιστευόμουν,με είχαν εξαπατήσει και απογοητεύσει και άνθρωποι που θεωρούσα εχθρούς με προστάτεψαν.

Ο έρωτας ήρθε απρόσκλητος και μου προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο πόνο,κάνοντας το παιχνίδι ακόμα πιο ζόρικο.

Όμως εγώ δεν το έβαλα κάτω και πάλεψα.

Γιατί αυτό είναι το παιχνίδι της ζωής!

Μπορεί να έχασα μερικές παρτίδες, αλλά στο τέλος πήρα τη ρεβάνς.


Είμαι η Μαριάννα Πετρίδη και αυτή είναι η ιστορία μου!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΑΝΤΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: MARADEL BOOKS PUBLISHING
     
To Παιχνίδι της Ζωής To Παιχνίδι της Ζωής Reviewed by Dominica on Ιουνίου 17, 2019 Rating: 5

1 σχόλιο:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.