ΤΟ [ΣΧΕΔΟΝ] ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ 82ΧΡΟΝΗΣ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιό μπορεί να είναι το περιέχομενο ενός ημερολογίου μίας γυναίκας μεγαλύτερης ηλικίας; Στο νέο της βιβλίο με τίτλο ''ΤΟ [ΣΧΕΔΟΝ] ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ 82ΧΡΟΝΗΣ'' η συγγραφέας κυρία Μανίνα Ζουμπουλάκη μας δίνει μία εύθυμη ιστορία που αναφέρεται σε μία ηλικιωμένη κυρία που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι η γιαγιά ή μητέρα κάποιου αναγνώστη.
    Διαβάζοντας το βιβλίο μου γεννήθηκαν ποικίλα συναισθήματα από συμπάθεια έως λύπη αλλά όχι με τον γραφικό τρόπο που μπορεί να νομίζετε. Ένιωσα πως άνοιξε ένα παραθυράκι καί εγώ μπορούσα να μπώ μέσα στην σκέψη της πρωταγωνίστριας καί παράλληλα να ρίχνω κλεφτές ματιές στην ζωή της σαν μία αόρατη επισκέπτρια.
    Ένα βιβλίο που διακρίνεται για τo ανάλαφρο καί ταυτόχρονα σοβαρό του ύφος ανάλογα με το τι περιγράφει. Ένα όμορφο βιβλίο με πολύ ωραίο λόγο καί γραφή που σε κάνει να ξεχνιέσαι από την καθημερινότητά σου καί σε βάζει σε σκέψεις. Σκέψεις για το μέλλον καί την καλύτερη διαβίωσή σου όταν πια φτάσεις σε μία ηλικία που ο χρόνος μετράει αντίστροφα καί η κάθε μέρα έχει αξία.
    Όπως προανέφερα η κύρια πρωταγωνίστρια καθώς καί οι υπόλοιποι ήρωες της ιστορίας μοιάζουν με τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους γύρω μας καί πολύ πιθανό να ανακαλύψετε σε αυτούς κοινά στοιχεία του χαρακτήρα τους με δικούς σας ανθρώπους. Δεν νομίζω πως θα μπορούσε η συγγραφέας να σκιαγραφήσει καλύτερα τους ήρωες καί να αποδώσει όλα όσα συνεπάγεται το να βρίσκεσαι στην τρίτη ηλικία.
   Άν καί το βιβλίο το χαρακτηρίζει μία χαρούμενη νότα δεν παύει να αναφέρεται με σοβαρότητα σε δύσκολα κοινωνικά θέματα καθώς καί σε θέματα υγείας που ταλαιπωρούν δυστυχώς τους ηλικιωμένους.
    Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ ότι από την μία μεριά υπήρχαν οι ηλικιωμένοι καί από την άλλη μεριά οι έφηβοι πρωταγωνιστές. Σαν να βλέπουμε την αρχή καί το μέλλον(δεν μου αρέσει να πώ το τέλος). Την συμπεριφορά τους όσον αφορά την φιλία αλλά καί το ζήτημα του φλέρτ σε κάθε στάδιο ττης ζωής μας.
    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μακρυγορώ. Διαβάστε το γιατί δίνει μαθήματα ζωής. Πιστεύω ότι θα σας αρέσει. Καλά σας αναγνώσματα.

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Με λένε Μελίνα Μπίλια. Είμαι 82 ετών (άσχετα που λέω 75). Μόλις τελείωσα το πρώτο μου βιβλίο, το [Σχεδόν] Ημερολόγιο μιας 82χρονης, που έγραψα με τη βοήθεια της Μανίνας Ζουμπουλάκη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Γιατί σηκώνομαι από το κρεβάτι μου κάθε πρωί; Πώς περνάω τον χρόνο μου; Μη βιαστείτε να πείτε «πολύ που με νοιάζει» γιατί πριν να το καταλάβετε καλά καλά θα ψάχνετε για τιπς, μια και εκεί που είστε ήμουνα κι εδώ που είμαι θα έρθετε. Με λίγη τύχη…


Στο βιβλίο αυτό, αποκαλύπτω το Νόημα της Ζωής, το οποίο δεν θα σας πω ποιο είναι, γιατί αλλιώς δεν θα διαβάσετε το βιβλίο. Και όταν διαβάσετε το βιβλίο και δείτε ποιο είναι αυτό νόημα, μην πάτε και το πείτε σε όλο τον κόσμο, γιατί θέλω να με διαβάσουν όσο περισσότεροι γίνεται (και ποιος ξέρει αν θα προλάβω να βγάλω κι άλλο βιβλίο;)…


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΝΙΝΑ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
   
    
ΤΟ [ΣΧΕΔΟΝ] ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ 82ΧΡΟΝΗΣ ΤΟ [ΣΧΕΔΟΝ] ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ 82ΧΡΟΝΗΣ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 06, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.