Η δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση αφορά ένα εκπληκτικό βιβλίο γραμμένο από την βασίλισσα του αστυνομικού νουάρ Άγκαθα Κρίστι με τίτλο ''Η δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ''. Μία συγγραφέας που τόσο η ίδια όσο καί τα βιβλία της μιλούν από μόνα τους καί δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις.
   To βιβλίο έφτασε στα χέρια μου ως δώρο πρίν από λίγο καιρό αλλά περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να το πιάσω στα χέρια μου. Έμεινα εντυπωσιασμένη από την απλή αλλά συνάμα έντεχνη γραφή της συγγραφέως που με ένα μαγικό τρόπο έπλεξε τον ιστό της υπόθεσης καί με έκανε να το διαβάσω με κομμένη την ανάσα.
    Όσον για την πλοκή τί να σας πώ; Ήταν τόσο έξυπνα δοσμένη που η μία ανατροπή διαδεχόταν την άλλη με αποτέλεσμα να με ''μπερδέψει'' η συγγραφέας ευχάριστα. Εκεί που νόμιζα πως βρήκα την λύση ερχόταν κάτι καί μου το αναιρούσε σχεδόν μέχρι τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.
    Το ίδιο ακριβώς συνέβη καί με τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Όλοι κι όλες ταυτόχρονα αθώοι κι ένοχοι με έναν τρόπο αρκετά πειστικό καί για τις δύο εκδοχές. Εγώ έφτασα σε σημείο να απορώ αν τελικά θα βρεθεί λύση ή όχι. Καί για να σας προλάβω,βεβαίως καί είχαμε το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά ήταν αυτό που έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις.
     Δεν θα σας κουράσω λέγοντάς σας παραπάνω αφού μπορεί ήδη να έχετε διαβάσει αυτό κι άλλα της βιβλία. Εγώ μελλοντικά θέλω να μπορέσω να διαβάσω καί τα υπόλοιπα βιβλία της. Να σας ενημερώσω πως πλέον από τις εκδόσεις Ψυχογιός θα βρείτε μεγάλη ποικιλία τίτλων βιβλίων της Άγκαθα Κρίστι σε επανεκδόσεις.

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«Η αλήθεια, όσο άσχημη και αν είναι, στα μάτια εκείνου που την αναζητά φαντάζει πάντα ιδιαίτερη και όμορφη». 

Ο Ρότζερ Άκροϊντ ήταν ένας άνθρωπος που ήξερε πολλά. Ήξερε ότι η γυναίκα που αγαπούσε είχε δηλητηριάσει τον πρώτο της σύζυγο. Ήξερε ότι κάποιος την εκβίαζε – και τώρα ήξερε επίσης ότι έδωσε τέλος στη ζωή της με υπερβολική δόση βαρβιτουρικών. Ένα γράμμα που έφτασε με το βραδινό ταχυδρομείο θα του αποκάλυπτε σε λίγο ποιος ήταν ο μυστηριώδης εκβιαστής. 

Όμως ο Ρότζερ Άκροϊντ αυτό δε θα το μάθαινε ποτέ. Προτού τελειώσει την ανάγνωση του γράμματος, ήταν νεκρός – τον μαχαίρωσαν στον λαιμό μέσα στο γραφείο του.


Στο Κινγκς Άμποτ, το χωριό που συμβαίνουν όλα αυτά, είχε αποσυρθεί ινκόγκνιτο ο Ηρακλής Πουαρό για να ησυχάσει. Η δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ, όμως, θα τον υποχρεώσει να αναλάβει ξανά δράση… 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ(AGATHA CHRISTIE)

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: The Murder of Roger Ackroyd

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Η δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ Η δολοφονία του Ρότζερ Άκροϊντ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 09, 2019 Rating: 5

1 σχόλιο:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.