Η Φουντουκίτσα και το πράσινο δέντρο


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Διανύουμε αισίως τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού καί ξέρω πως οι μικροί μας βιβλιόφιλοι θέλουν όλο κι περισσότερα ωραία παιδικά βιβλία που θα τους κρατήσουν καλή παρέα. Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση αφορά ένα πολύ γλυκό παραμύθι. Ο τίτλος του είναι ''Η Φουντουκίτσα και το πράσινο δέντρο'' από την συγγραφέα κυρία Ελένη Κορωνάκη.
    Εσείς με ποιά κριτήρια επιλέγετε παιδικά βιβλία; Εγώ έχω δύο βασικά κριτήρια που επιθυμώ να βρίσκω μέσα στα βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά. Το πρώτο είναι η καλή εικονογράφηση καί το δεύτερο είναι ο παιδαγωγικός του χαρακτήρας.
    Αυτά τα δύο στοιχεία τα εντόπισα με πολλή χαρά μέσα στο βιβλίο που διάβασα καί σας παρουσιάζω σήμερα. Είναι καλογραμμένο με την κατάλληλη γλώσσα για τις ηλικίες των παιδιών που απευθύνεται παράλληλα με τις χαρούμενες πολύχρωμες εικόνες που θα τα ικανοποιήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.
    Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ το μήνυμα που θέλει να περάσει η συγγραφέας στα παιδιά μέσα από την πλοκή. Ποιό είναι αυτό; Η προστασία καί διαφύλαξη του δάσους από εμάς τους ανθρώπους καί η αξία της αναδάσωσης μέσω του εθελοντισμού.
    Διαβάστε παιδικά βιβλία με τα παιδιά σας. Σε αυτήν την τρυφερή ηλικία που βρίσκονται,τα μυαλουδάκια τους είναι σαν σφουγγάρια κι απορροφούν πληροφορίες χρήσιμες για την ζωή τους καί την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.
                                                            Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο Μεγάλο Βιβλίο του Δέντρου της Ζωής υπάρχει μια προφητεία:

«Όταν ο κίνδυνος θα έχει κατοικήσει,
μια νεαρή με κόκκινα μαλλιά θα τον ξορκίσει.
Στα έγκατα της γης θα πρέπει να τον στείλει
πριν η παραμονή της Θείας Γέννησης να ανατείλει».

Με μια ευχή μπορεί να ξεκινήσει μια μεγάλη περιπέτεια; Για τη μικρή Φουντουκίτσα η περιπέτεια ξεκινά με μια ευχή.

Άραγε θα εκπληρωθεί η προφητεία;

Θα καταφέρει η μικρή Φουντουκίτσα, με τη βοήθεια των παράξενων φίλων της, να σώσει το Δέντρο της Ζωής από την καταστροφική μαγεία των τριών κακών μάγων;

Αλήθεια, πόση μαγεία κρύβουν η αγάπη, το τραγούδι και η συνεργασία;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΝΑΤΑΛΙΑ ΕΛΕΝΗ ΠΙΤΛΙΓΓΕΡ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: iwrite publications
Η Φουντουκίτσα και το πράσινο δέντρο Η Φουντουκίτσα και το πράσινο δέντρο Reviewed by Dominica on Ιουλίου 10, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.