ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Το μυθιστόρημα ''ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ'' από τον συγγραφέα κύριο Άγγελο Καλαμούτσο το είχα κάποιους μήνες στην βιβλιοθήκη μου να περιμένει κι εκείνο με την σειρά του να διαβαστεί. Σήμερα λοιπόν ήταν η μέρα που το χέρι μου σαν με δική του πρωτοβουλία το άγγιξε. Ένιωσα λές καί εκείνο με διάλεξε κι όχι εγώ αυτό.
   Δεν μπορώ να σας περιγράψω απόλυτα το συναίσθημα που ένιωσα διαβάζοντας το. Πέρασα από την χαρά στην λύπη,στην κατανόηση καί στην συμπόνοια αλλά καί στην αγανάκτηση. Όλα αυτά μέσα στις 181 του σελίδες.
   Δεν ξέρω αν οφείλεται στον τρόπο γραφής του συγγραφέα καί στην ωραία γλώσσα του βιβλίου αλλά δεν ήθελα να τελειώσει τόσο γρήγορα η ανάγνωσή του.
   Θεωρώ ότι ο συγγραφέας θα πρέπει να ήταν πολύ φορτισμένος συναισθηματικά όταν το έγραφε κι αυτό μεταδίδεται καί στον αναγνώστη.
   Οι χαρακτήρες καί η σκιαγράφησή τους μου θύμισαν αρκετά την καθημερινή μας ζωή καί το πως έχει καταντήσει η κοινωνία μας.
                                                         Έχουν χαθεί τα πάντα;
                                                       Ποιός ο ρόλος της φιλίας;
                                                                H αγάπη;
    Τελικά έχουμε ακόμη την ανθρωπιά μας ή μας την στέρησαν κι αυτή μαζί με τόσα άλλα;
   Για το τέλος σας αφήνω με μία φράση που περιέχεται στην περίληψη του οπισθοφύλλου που με έκανε να νιώσω όλα όσα αντιπροσωπεύει το βιβλίο : << Αξίζει να θυσιαστεί κανείς για την αγάπη ή μήπως η αγάπη για ζωή είναι ο μόνος δρόμος; >>.
   Διαβάστε το. Είναι ένα από τα ωραιότερα κοινωνικά μυθιστορήματα που έχουν ''πέσει'' στα χέρια μου μέχρι σήμερα.
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το χειρόγραφο ενός τριαντάχρονου άνδρα που ζει σ' έναν ιδιότυπο χώρο φιλοξενίας ατόμων με κινητικά προβλήματα φέρνει στο φως μια τρομακτική ιστορία. Το βράδυ που ο Παύλος αποφάσισε να γράψει την ιστορία της ζωής του, ένα φοβερό δίλημμα στοίχειωνε το μυαλό του. "Αξίζει να θυσιαστεί κανείς για την αγάπη, ή μήπως η αγάπη για ζωή είναι ο μόνος δρόμος;" Πώς όμως ένας νέος, γεμάτος ζωή άνδρας, καταλήγει μόνος σ' ένα τέτοιο μέρος; Τι πραγματικά συνέβη στη ζωή του Παύλου μέχρι εκείνο το βράδυ; Ένα γαϊτανάκι από προσωπικά βιώματα ξετυλίγεται, και ένα ένα τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν στη θέση τους. Τα μυστικά που αποκαλύπτει στο παλιό τετράδιο σοκάρουν. Η ανθρώπινη δύναμη, όταν την οδηγεί το πάθος, μοιάζει ικανή να καταφέρει τα πάντα. Ο δρόμος προς την ολοκλήρωση είναι μακρύς και γεμάτος εμπόδια, κι όταν η μέρα εκείνη πλησιάζει, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το τέλος.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥΤΣΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΝΟΗ


   
ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 25, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.