Μη φοβάσαι Μαρία


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   O συγγραφέας κύριος Άγγελος Καλαμούτσος μέσα από το βιβλίο του με τίτλο ''Μη φοβάσαι Μαρία'' μας δίνει ένα αρκετά καλό μυθιστόρημα που η ιστορία του μέλλει να σας προβληματίσει καί να σας βάλει σε σκέψεις.
   Σκέψεις όπως αν αξίζει να δίνεις ολότελα τον εαυτό σου στον άλλον,αν πρέπει να συγχωρείς αυτόν που σε πλήγωσε καί ν'αρχίσεις να νιώθεις αγάπη γι'αυτόν τον άνθρωπο ξανά καί μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος όταν τον αδικήσουν καί σε τι πράξεις θα προβεί.
    Παρά το μικρό του σχετικά μέγεθος είναι ένα βιβλίο καλογραμμένο με μεστό λόγο καί ιστορία που θα το διαβάσετε γρήγορα κι ευχάριστα.
   Ο κάθε χαρακτήρας διαφορετικός εκπροσωπεί ένα ''κομμάτι'' της κοινωνίας μας. Από την χήρα γυναίκα που θυσίασε την ζωή της στον βωμό των πρέπει που επέβαλλε η κοινωνία εκείνη την εποχή έως τον νεαρό ανερχόμενο συγγραφέα που επιθυμεί την δόξα πάση θυσία καί συνάπτει ερωτική σχέση με δύο γυναίκες ταυτόχρονα για να το καταφέρει.
   Πιστεύω ότι θα βρείτε κάποια κοινά σας στοιχεία με τους ήρωες του βιβλίου καί θα τους νιώσετε,θα τους συμπαθήσετε ή θα τους αντιπαθήσετε.
   Για μένα το μήνυμα του βιβλίου είναι πως δεν πρέπει να ''παίζουμε'' με τα συναισθήματα των ανθρώπων γιατί αυτό θα μας γυρίσει μπούμερανγκ κάποια στιγμή καί δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα.
   Τέλος η απαλλαγή από τον φόβο που μας κρατάει δέσμιους θα είναι η λύτρωσή μας. Θα απελευθερωθούμε καί θα ζήσουμε καλύτερα.
                                                    Καλά σας αναγνώσματα!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Η Μαρία είναι μια 40χρονη γοητευτική, γεμάτη ζωή γυναίκα, που ζει τους ανεκπλήρωτους έρωτες της ζωής της, στο πρόσωπο ενός 32χρονου δημοφιλούς συγγραφέα.

Η σχέση αυτή με το πέρασμα του χρόνου βάλλεται από μια σειρά ιδιαιτερότητες που κρατούν τις ζωές τους άμεσα εξαρτώμενες από τρίτα πρόσωπα. Η Μαρία μοιάζει ο τέλειος άνθρωπος για έναν άνδρα που έχει ανάγκη να αγαπηθεί, όμως η ζωή δοκιμάζει τις αντοχές της αγάπης και τα δεδομένα συχνά αλλάζουν…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΑΜΟΥΤΣΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: BookStars 
Μη φοβάσαι Μαρία Μη φοβάσαι Μαρία Reviewed by Dominica on Ιουλίου 24, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.