Οι Τέσσερις Μάγισσες- Η Μεταμόρφωση


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Επειδή δεν θέλω να παραπονιούνται οι έφηβοι βιβλιόφιλοι της παρέας μας,διάβασα σήμερα καί σας παρουσιάζω ένα πολύ διασκεδαστικό βιβλίο φαντασίας κατάλληλο για άτομα εφηβικής ηλικίας κι όσους/όσες νιώθουν ακόμα παιδιά. Ο λόγος για το βιβλίο ''Οι Τέσσερις Μάγισσες''-Η Μεταμόρφωση από την συγγραφέα κυρία Μάγδα Ασημακοπούλου.
   Ένα βιβλίο με δεμένη καί μεστή πλοκή που είναι καλογραμμένο μέσα στην απλότητα της γραφής καί του λόγου της συγγραφέως. Ευκολοδιάβαστο καί καθόλου κουραστικό σίγουρα θα ικανοποιήσει καί τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
    Επειδή δυστυχώς ζούμε σε μία εποχή που οι έφηβοι δεν έχουν μάθει τις αξίες καί τα ήθη καί χάνουν την αθωότητά τους αλλά καί την ανθρωπιά τους μεγαλώνοντας,καλό είναι να φτάνουν στα χέρια τους βιβλία που να τoυς βοηθούν να χτίσουν τον χαρακτήρα τους πάνω σε γερές,σωστές βάσεις.
   Ένα τέτοιο βιβλίο είναι καί το συγκεκριμένο που σας προτείνω. Η ιστορία του έχει ως παραδείγματα τέσσερις έφηβες μάγισσες που η καθεμία θα μπορούσε κάλλιστα να αντιπροσωπεύει μία πραγματική έφηβη με τα προβλήματα καί τις ανησυχίες της. Με τις αδυναμίες καί τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα του χαρακτήρα της. Το ότι είναι κορίτσια οι ηρωϊδες δεν σημαίνει ότι το βιβλίο δεν μπορεί να διαβαστεί κι από αγόρια.
     Σκοπός του βιβλίου είναι να δούν οι έφηβοι τους εαυτούς τους μέσα από αυτές καί να προσπαθήσουν να καλυτερεύσουν τα στοιχεία του χαρακτήρα τους. Να αναγνωρίσουν καί να διορθώσουν τα λάθη τους. Κι αυτό όχι με φωνές καί με τιμωρίες αλλά με τα κατάλληλα μέσα καί πρότυπα. Θέλει ειδική μεταχείριση κι υπομονή ώστε να φτάσουν στον στόχο τους.
    Εμένα μέσα σε όλα όσα επιθυμεί να μεταλαμπαδεύσει το κείμενο της ιστορίας είναι ότι πρέπει να πιστέψουμε στην απεριόριστη εσωτερική δύναμη που κρύβουμε όλοι/όλες μέσα μέσα καθώς καί ότι η εξωτερική ομορφιά δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο η ομορφιά της ψυχής μας καί το τι βγάζουμε πρός τα έξω.
    Είναι ένα βιβλίο που σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Καλά σας αναγνώσματα.

                                                                    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Καλαμιά, η Ασχημιά, η Τροφαντή και η Ορέα είναι τέσσερις αδερφές μάγισσες που δεν ζούνε μονιασμένα. Η καλύτερη διασκέδασή τους είναι να τσακώνονται μεταξύ τους και να πειράζουν τους συγχωριανούς τους. Τι γίνεται, όμως, όταν χάνουν τις δυνάμεις τους και πρέπει να περάσουν δοκιμασίες για να αποδείξουν την αξία τους;

Ξεκινάνε ένα απροσδόκητο ταξίδι γεμάτο περιπέτεια και μαγεία.

Μέσα από τις δοκιμασίες θα μάθουν τις αξίες της ζωής και ότι η πραγματική δύναμη και ομορφιά βρίσκεται μέσα τους!


Ένα αφήγημα για μικρούς και μεγάλους..

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΓΔΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
Οι Τέσσερις Μάγισσες- Η Μεταμόρφωση Οι Τέσσερις Μάγισσες- Η Μεταμόρφωση Reviewed by Dominica on Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.