Ο Ιστός



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Επειδή το καλοκαίρι καλά κρατεί,σήμερα σας έχω μία πολύ καλή πρόταση για τους λάτρεις των αισθηματικών βιβλίων που θέλουν το κάτι παραπάνω. Ο λόγος για το νέο βιβλίο του συγγραφικού διδύμου Γιάννη καί Μαρίνας Αλεξάνδρου με τίτλο ''Ο Ιστός''.
  Είναι ένα βιβλίο αρκετά καλογραμμένο με ωραίο στρωτό λόγο καί την χαρακτηριστική γραφή των συγγραφέων που διαβάζεται πολύ ευχάριστα χωρίς να γίνεται μονότονο ή κουραστικό.
   Μου άρεσε πάρα πολύ γιατί ενώ ανήκει στην αισθηματική λογοτεχνία,έχει αρκετή περιπέτεια μέσα στην πλοκή του,με αποτέλεσμα να θέλω να το διαβάσω όλο μέχρι την τελευταία του σελίδα. Επιπλέον θα βρείτε μέσα στις σελίδες του,κυρίως στον επίλογο,πολλές ιστορικές πληροφορίες για το νησί των ιπποτών την Ρόδο -κι όχι μόνο- που θα σας τραβήξουν το ενδιαφέρον.
   Βρήκα πολύ έξυπνη την σύνδεση του παρελθόντος καί του παρόντος,καθώς καί το πως το αποτύπωσαν αυτό οι συγγραφείς πάνω στις σελίδες του βιβλίου. Δεν είναι καθόλου εύκολο να γίνει αυτό,σε περίπτωση που δεν μπορεί ο κάθε συγγραφέας να το χειριστεί. Αντίθετα εδώ έχουμε ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα που μας αφήνει ικανοποιημένους.
    ''Ο Ιστός'' ο τίτλος του καί η πρώτη μου σκέψη ήταν ο ιστός που υφαίνει η αράχνη για να πιάσει τα θύματά της. Όμοια καί οι πρωταγωνιστές του βιβλίου με ζωές παράλληλες που χωρίς να το περιμένουν,θα έρθουν σε επαφή καί θα γίνουν ''θύματα'' ενός καλοστημένου κόλπου. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν; Θα έχουμε το ευτυχισμένο τέλος που επιθυμούμε;
   Οι πρωταγωνιστές μοιάζουν κι εκείνοι με την σειρά τους με τους απλούς καθημερινούς συμπολίτες μας. Πολύ πιθανόν να ταυτιστείτε μαζί τους ως ένα βαθμό εξαιτίας αυτής τους της αληθοφάνειας. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας,απλοί,καλλιεργημένοι,πονεμενένοι καί  ''χτυπημένοι'' από την οικονομική κρίση που προσπαθούν με όσες δυνάμεις τους έμειναν να συνεχίσουν την ζωή τους. Από την άλλη χαρακτήρες σκοτεινοί με επικίνδυνα μυστικά θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας.
    Καί μέσα σε όλα αυτά ο έρωτας. Οι ερωτικές ιστορίες των ζευγαριών καί το πάθος τους από εποχή σε εποχή μέχρι σήμερα θα είναι ένα μεγάλο κομμάτι του βιβλίου. Δοσμένες κι αυτές με την ομορφιά καί τρυφερότητα που αξίζει να προσεγγίζεται το θέμα του έρωτα.
   Δεν θέλω να σας πώ παραπάνω καί να σας κουράσω. Είναι ένα από τα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε το υπόλοιπο του καλοκαιριού καί όχι μόνο.
                                                          Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δυο παλιές βίλες μετατρέπονται σε ξενοδοχεία. Η μία στο Χαλάνδρι και η άλλη στην παλιά πόλη της Ρόδου.

Οι ιδιοκτήτες τους παλεύουν να πετύχουν σε μια εποχή που ο τουρισμός υπόσχεται πολλά.  Άθελά τους όμως μπλέκονται στα σχέδια λαθρεμπόρων πολύτιμων λίθων, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.

Δύο παράλληλες ιστορίες ενώνονται σε έναν κρίκο. Η μία στη μεσαιωνική Ρόδο, τη Μάλτα και την Ιταλία,
ενώ η άλλη, η σύγχρονη, στην Αθήνα, τη Ρόδο και τη Γενεύη. Βιώνουμε τους πόθους και την αγάπη της Αναστασίας, που ακολούθησε τον Ιππότη της στην οδύσσειά του μέχρι τη Μάλτα, όταν οι Τούρκοι πολιόρκησαν και κατέλαβαν τη Ρόδο.


Το χθες είναι μαγευτικό και μας παρασύρει ονειρικά. Το σήμερα όμως ανεβάζει την αδρεναλίνη και μας αγγίζει έντονα. Γιατί έτσι είναι πάντα στην Ελλάδα, ή όλα μαζί ή τίποτα…
    

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ κ' ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ
 
   
   
Ο Ιστός Ο Ιστός Reviewed by Dominica on Αυγούστου 01, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.