Συζητήσεις με φίλους


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                         ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς αφορά το βιβλίο της συγγραφέως Σάλλυ Ρούνεϋ με τίτλο ''Συζητήσεις με φίλους''.
   Είναι αρκετά καλή η γραφή του με αποτέλεσμα ένα ευφυές κι γρήγορο βιβλίο. Οι διάλογοι είναι εύστοχοι καί με το απαραίτητο χιούμορ,που δίνουν μιά ζωντάνια κι οικειότητα στο βιβλίο.
   Οι ανθρώπινες σχέσεις,η γυναικεία φιλία καί ο τρόπος που λειτουργούν τα άτομα τόσο σε φιλικό όσο καί σε πιο προσωπικό επίπεδο είναι ο βασικός άξονας που στηρίζεται η πλοκή του μυθιστορήματος. Άραγε ξέρουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους; Πρέπει να τα δίνουμε όλα ή να κρατάμε κάτι καί για εμάς; Σε μία κοινωνία που όλα δείχνουν να παραπέουν,ποιά η θέση του έρωτα καί της φιλίας;
    Το βρήκα ιδιαίτερο κι εναλλακτικό σαν βιβλίο. Ανήκει -κατά την άποψή μου- σε εκείνη την κατηγορία βιβλίων που είτε τα αγαπάς είτε όχι. Εγώ το βρήκα καλό καί το διάβασα μέχρι το τέλος.
    Μην ξεχνάτε! Τα γούστα των αναγνωστών ποικίλουν καί πρέπει να γίνονται σεβαστά. Άλλωστε αυτή είναι κι η ομορφιά των βιβλίων.
                                                             Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ
H Φράνσις είναι είκοσι ενός ετών και σπουδάζει στο Δουβλίνο· μια συγκρατημένη και μελαγχολική νεαρή γυναίκα, που παρατηρεί τα πάντα γύρω της και την ενδιαφέρει, αν και χαλαρά, να γίνει συγγραφέας. Πρώην ερωτική της σύντροφος και τώρα καλύτερή της φίλη είναι η όμορφη Μπόμπι, που δε χάνει στιγμή την αυτοκυριαρχία της. Ένα βράδυ, ύστερα από μια ποιητική περφόρμανς των δυο τους σε μια από τις σκηνές της πόλης, συναντούν τη γνωστή δημοσιογράφο Μελίσσα, γνωρίζουν έπειτα τον όμορφο σύζυγό της Νικ και σταδιακά εμπλέκονται στον κόσμο τους: πολυτελή σπίτια, ξέφρενα πάρτι, διακοπές στη Βρετάνη. Το διασκεδαστικό φλερτ ανάμεσα στη Φράνσις και στον Νικ, όπως φαινόταν στην αρχή, θα εξελιχθεί σε μια παράξενη -κι έπειτα οδυνηρή- οικειότητα.

Υ.Γ. 1) Bραβείο Νέου Συγγραφέα της Χρονιάς από την εφημερίδα Sunday Times

Υ.Γ. 2) Βιβλίο της Χρoνιάς από τις εφημερίδες Sunday Times, Observer και Telegraph

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΑΛΛΥ ΡΟΥΝΕΫ(SALLY ROONEY)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: Conversations with friends

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΦΑΚΙΝΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΑΤΑΚΗ




Συζητήσεις με φίλους Συζητήσεις με φίλους Reviewed by Dominica on Αυγούστου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.