Όταν η μοίρα θέλει...


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Είμαι σίγουρη πως έχετε ακούσει τις εκφράσεις ''το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον'',''ό,τι είναι γραφτό'',''το τυχερό του/της'', ''ό,τι του/της έχει γράψει η μοίρα'' κι άλλα πολλά με το ίδιο νόημα. Το θέμα μας είναι,αν ακόμα καί σήμερα,ο κόσμος εξακολουθεί ή όχι,να πιστεύει στην μοίρα.
     Πολλοί πιστεύουν ότι την μοίρα μας την ορίζουμε μόνοι μας καί δεν είναι προκαθορισμένη από κάπου αλλού. Καί από την άλλη,υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι ναι μεν έχουμε ελεύθερη βούληση,αλλά η κάθε επιλογή μας έχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
    Εγώ είμαι κάπου στην μέση για να είμαι ειλικρινής. Δεν πρέπει να είμαστε ούτε ευθυνόφοβοι καί να ρίχνουμε το φταίξιμο αλλού,αλλά ούτε καί μοιραλάτρες. Πρέπει να ζούμε την ζωή μας όπως επιθυμούμε καί να μάθουμε να δεχόμαστε τις επιπτώσεις των πράξεών μας καί να συμπορευόμαστε μαζί τους.
   Η συγγραφέας κυρία Φωτεινή Ταχατάκη στο βιβλίο της ''Όταν η μοίρα θέλει...'' έρχεται να μας πεί ότι κανένας τελικά δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό που έχει προσχεδιαστεί για εκείνον πρίν καν ακόμη γεννηθεί.
    Ένα βιβλίο απλό αλλά με ωραία γραφή,την οποία θα ήθελα να δώ να εξελίσσεται μελλοντικά,μου κράτησε καλή συντροφιά σήμερα το πρωί. Με δεμένη ιστορία καί χωρίς υπερβολές στον λόγο,έχουμε ένα καλό βιβλίο που διαβάζεται γρήγορα χωρίς να κουράζει. Είναι μία ιδανική πρόταση καί για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.
    Να δίνετε ευκαιρίες στους ανερχόμενους συγγραφείς,γιατί θεωρώ πως θα βρείτε πολλά καί καλά βιβλία για να διαβάσετε.
  Για να μην σας κουράσω παραπάνω,σας παραθέτω την περίληψη του βιβλίου,όπως την βρίσκουμε στο οπισθόφυλλό του.

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κάποιοι το ονομάζουν τύχη ή πεπρωμένο, άλλοι πάλι θέλημα Θεού και άλλοι συνωμοσία του σύμπαντος. Το σίγουρο είναι πως κάποιος κινεί τα νήματα και μας εκπλήσσει τρομακτικά…
Πέντε γενιές γυναικών. Πέντε εύπορες οικογένειες. Όλες καθοδηγούμενες από τη μοίρα και τα παράξενα παιχνίδια της.
Ο πόλεμος του 1940, οι σεισμοί του 1981 και του 1999, δυνατοί έρωτες και ένα γράμμα ξεχασμένο σε ένα πορτοφόλι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή της Αλκυόνης.
Η συνονόματη εγγονή της, ύστερα από πολλά χρόνια, θα βιώσει σχεδόν την ίδια ιστορία της γιαγιάς της. Μόνο που εκείνη δεν θα έχει όμοια κατάληξη και θα πληρώσει τα λάθη του παρελθόντος…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΑΧΑΤΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΙΤΡΟ



Όταν η μοίρα θέλει... Όταν η μοίρα θέλει... Reviewed by Dominica on Αυγούστου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.