Ο Οίκος των Βέρεμον



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Το άγνωστο πάντα προκαλεί φόβο στους ανθρώπους. Πόσο μάλλον η υποψία ότι θα μπορούσαν εκεί έξω,παράλληλα με εμάς,να ζούν αιμοσταγείς βρικόλακες. Γι'αυτόν άλλωστε τον λόγο παλαιότερα οι άνθρωποι τους είχαν δαιμονοποιήσει.
   Οι πεποιθήσεις,βέβαια,αλλάζουν με τον ίδιο τρόπο που περνάει ο χρόνος,με αποτέλεσμα μια μεγάλη μερίδα κόσμου να τους βρίσκει αρεστούς καί να θέλει να διαβάζει βιβλία ή να βλέπει ταινίες καί σειρές που να αναφέρονται σε βρικόλακες.
   Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς είναι το βιβλίο ''Ο Οίκος των Βέρεμον'' από τον συγγραφέα κύριο Άγγελο Κυπριανό κι όπως αντιλαμβάνεστε από τον πρόλογο που έκανα,αναφέρεται σε βρικόλακες.
   Για μένα είναι από εκείνα τα βιβλία που αντιπροσωπεύουν επάξια το είδος στο οποίο ανήκουν. Ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας από την πρώτη ως καί την τελευταία του σελίδα. Είχε όλα αυτά τα συστατικά που επιθυμώ να βρώ μέσα σε ένα βιβλίο αυτού του είδους.
   Κυρίαρχα στοιχεία της πλοκής η μαγεία,η περιπέτεια,το μυστήριο καί η ατελείωτη δράση. Δεν με απογοήτευσε καθόλου,αντίθετα το βρήκα πολύ καλό καί θέλω να διαβάσω κι άλλο βιβλίο του συγγραφέα μελλοντικά.
   Για την γραφή του μπορώ να πώ ότι την βρήκα σύγχρονη με προοπτική εξέλιξης στο μέλλον χωρίς να προσπαθεί ο συγγραφέας βεβιασμένα να κάνει αρεστό το βιβλίο του στο αναγνωστικό κοινό. Αισθάνθηκα ότι άφησε τον εαυτό του ελεύθερο να αποδώσει στο χαρτί μία διαφορετική ιστορία για βρικόλακες από αυτές που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.
    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σας πώ κάτι παραπάνω,πέραν του να σας προτρέψω να το διαβάσετε. Πιστεύω ότι θα σας αρέσει.
                                                      Καλά σας αναγνώσματα!

                                                              ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Οι Βέρεμον είναι ο τελευταίος οίκος βρικολάκων στον κόσμο της Μέα. Ο Κάλχας Βέρεμον, βετεράνος πολέμου και επικεφαλής της οικογένειας, φρόντισε να προετοιμάσει το έδαφος για τα παιδιά του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στον αφιλόξενο βορρά, χτίζοντας μια μεγαλοπρεπή έπαυλη και παρέχοντάς τους την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για να μπορούν να ενσωματωθούν διακριτικά στην κοινωνία των ανθρώπων και να αποφύγουν τη φρικτή μοίρα που υπέστησαν οι παλιότερες φατρίες βρικολάκων.

Ωστόσο, τα μυστικά ενός τέτοιου οίκου δεν κρύβονται εύκολα. Τα νεότερα μέλη της οικογένειας ανυπομονούν να γνωρίσουν τον κόσμο και να δοκιμαστούν, αφήνοντας στην άκρη τις ιστορίες των βιβλίων και τις περιπέτειες του πατέρα τους από τον πόλεμο, με τις οποίες μεγάλωσαν.


Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι προκαταλήψεις των ανθρώπων και η ίδια τους η φύση θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε στροφή. Έτσι θα ανακαλύψουν ότι η ασφάλεια της έπαυλης και τα γνώριμα εδάφη δεν θα μπορούν να τους κρατούν για πάντα μακριά από τους κινδύνους…

Υ.Γ. Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί καί το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο  «Το ναυάγιο της Καράντρα». Αναζητήστε το!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: AΓΓΕΛΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Ο Οίκος των Βέρεμον Ο Οίκος των Βέρεμον Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 19, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.