Τα ΨΕΜΑΤΑ του ΛΟΚ ΛΑΜΟΡΑ-ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ-ΒΙΒΛΙΟ 1



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Ξεχάστε τον Όλιβερ Τουϊστ καί τον Ρομπέν των δασών καί υποδεχτείτε τον Λοκ Λαμόρα. Ποιός είναι αυτός; Να σας συστήσω λοιπόν τον πρωταγωνιστή του πρώτου βιβλίου ''ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΚ ΛΑΜΟΡΑ'' της σειράς ''ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ'' από τον συγγραφέα Scott Lynch.
   Πρόκειται για ένα πολύ ωραίο κι εναλλακτικό βιβλίο φαντασίας που διάβασα καί σας προτείνω σήμερα. Μου άρεσε πολύ η πρωτότυπη ιστορία του καί ο βασικός του ήρωας ονόματι Λοκ Λαμόρα. Τί ήταν αυτό που με έκανε να τον ξεχωρίσω από άλλους ήρωες του φανταστικού είδους;
     Πρώτος καί κύριος λόγος ήταν η σπιρτάδα καί η αυθεντικότητα που τον χαρακτηρίζουν. Δεν είναι απλά ένας κοινός κλέφτης αλλά ένας ικανότατος κι ευφυής χαρακτήρας.
    Ο δεύτερος λόγος είναι,πως την τάση να κλέβει την είχε από μικρή ηλικία καί την καλλιέργησε στο πέρασμα των χρόνων,σαν κάτι έμφυτο που ήθελε τρόπο καί χρόνο για να αναδειχθεί.
    Τρίτος λόγος είναι,ότι κλέβει επειδή το επιθυμεί κι όχι από ανάγκη,καί αυτήν του την επιλογή,την υπερασπίζεται ως το τέλος.
     Τέταρτος καί τελευταίος λόγος είναι,ότι ήθελα να βρώ καί να ''αγαπήσω'' έναν διαφορετικό ήρωα από τους άλλους,ίσως καί λίγο ''κακό''. Κάποιες φορές με κουράζει η ιδέα του καλού κι αγαθού.....
    Αρκετά καλογραμμένο το βιβλίο,με απλή σύγχρονη γλώσσα καί ζωντανούς διαλόγους σε συνδυασμό με πολλές καί περιγραφικές εικόνες,με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό καί μπορώ να σας πώ ότι διαβάζεται ευχάριστα.
   Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη αποτελούμενα από συνοπτικά κεφάλαια με γρήγορη εξέλιξη της ιστορίας,τα οποία σαν με κάποιο τρόπο να σηματοδοτούν τα στάδια που θα χρειαστεί να περάσει τόσο ο βασικός πρωταγωνιστής όσο καί οι υπόλοιποι χαρακτήρες,ώστε να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα καί το τέλος της υπόθεσης.
    Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε αρκετή φαντασία αλλά καί πολλή δράση. Κάποιες φορές μάλιστα θα αναρωτηθείτε τι θα γινόταν αν πραγματικά συνέβαιναν όλα αυτά στην αληθινή ζωή. Εγώ,δεν θα το αρνηθώ,κάποια σημεία του βιβλίου μου θύμισαν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Αλλά καλύτερα να μην σταθούμε εκεί.
    Προσδοκώ σύντομα να φτάσει καί στα χέρια μου καί το επόμενο βιβλίο της σειράς γιατί ο συγγραφέας έξυπνα μας αφήνει στο τέλος με την απορία του τι μέλλει γενέσθαι. Είμαι σίγουρη πως καί οι λάτρεις του είδους θα συμφωνήσουν μαζί μου.
    Υ.Γ. Θα ήθελα πολύ να το δώ να μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη ή σαν τηλεοπτική σειρά.
                                                      Καλές σας αναγνώσεις!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Λένε πως η Άκανθος της Καμόρ είναι ένας θρύλος που κλέβει από τους πλούσιους και δίνει στους φτωχούς...Μικροκαμωμένος, αδύνατος και όχι και τόσο ικανός με το σπαθί, ο Λοκ Λαμόρα είναι περίφημη Άκανθος της Καμόρ. Με το κοφτερό του μυαλό σκαρφίζεται απίστευτα τεχνάσματα για να απαλλάσσει τους αριστοκράτες από τα περιττά τους πλούτη. Οι φτωχοί, ωστόσο, ας κλέψουν μόνοι τους-οι θησαυροί που μαζεύει ο Λοκ προορίζονται αποκλειστικά για τους Ευγενείς Μπάσταρδους, την κλειστή του συμμορία από ορφανά που μεγάλωσαν στην παρανομία. Όταν μπλεχτούν σε ένα δολοφονικό παιχνίδι, ο Λοκ και οι φίλοι του θα δουν την εμπιστοσύνη, τις αντοχές και την εφευρετικότητά τους να δοκιμάζονται στην προσπάθεια να σώσουν την πόλη και τους εαυτούς τους...

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΙΝΤΣ ΣΚΟΤ (LYNCH SCOTT)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE LIE OF LOCKE LAMORA THE GENTLEMAN BASTARD BOOK 1

ΣΕΙΡΑ: EΥΓΕΝΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΡΑΠΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

EKΔΟΣΕΙΣ: ANUBIS

   
    
Τα ΨΕΜΑΤΑ του ΛΟΚ ΛΑΜΟΡΑ-ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ-ΒΙΒΛΙΟ 1 Τα ΨΕΜΑΤΑ του ΛΟΚ ΛΑΜΟΡΑ-ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ-ΒΙΒΛΙΟ 1 Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.