Ζήσε για σένα πρώτα



                                                        Photo by Kristopher Roller  


                                             Γράφει η συγγραφέας κυρία Άντα Αντρέου


                                                            Ζήσε για σένα πρώτα


  Το φθινόπωρο μπήκε, αυτή η εποχή πάντα συμβόλιζε την μελαγχολία και το αντίο των καλοκαιρινών εμπειριών. Είναι εκείνη που μας υπενθυμίζει τι ζήσαμε, τι μάθαμε και τι νιώσαμε τους προηγουμένους τρείς μήνες. Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που αναθεωρούμε και κάνουμε τον απολογισμό για το τι κερδίσαμε. 

   Όμως ο συναισθηματικός απολογισμός ήταν ο πιο δύσκολος πάντοτε. Πώς να ''υπολογίσεις'' τις στιγμές που σε συγκλόνισαν, σε έκαναν να ερωτευτείς, να νιώσεις ζωντανός και κυρίως ευτυχισμένος;

  Η ζωή μας διδάσκει από τα πρώτα μας χρόνια πόσο δύσκολο είναι να πάρεις αποφάσεις, ξεκινώντας από την στιγμή που ένα βρέφος τολμάει να σηκωθεί στα δύο πόδια του και σταματάει να μπουσουλάει. Τότε είναι που συνειδητοποιεί πως πρέπει να μάθει να ξεπερνάει εμπόδια και να μην εξαρτιέται από κανέναν. 

   Εν μέρει μας διδάσκει να μην φοβόμαστε. Τα εμπόδια δεν υπάρχουν εκεί για να μας κάνουν να μην τολμάμε, αλλά για να τα ξεπερνάμε και να εξελισσόμαστε. Να επιλέγουμε προσεκτικά πως θέλουμε να φτιάξουμε την διαδρομή μας. Όλα ορίζονται από τις αποφάσεις μας, από εμάς τους ίδιους και το πως ονειρευόμαστε το μέλλον μας. 

                                                              Ζήσε για σένα πρώτα.

   Οι αποφάσεις μας πρέπει να έχουν προτεραιότητα εμάς. Εσένα τον ίδιο, την εξέλιξη, την ωριμότητα και το δικό σου καλό. Ποιοί άνθρωποι στάθηκαν αληθινοί για σένα; Ποιοί ήταν ειλικρινείς; Ποιοί σε βελτίωσαν; Ποιοί σε αγάπησαν γι’ αυτό που είσαι; Κλείσε τα μάτια, νιώσε τις στιγμές να κυλάνε στο αίμα σου και απορρόφησε κάθε συναίσθημα που σου προκάλεσε ο κάθε άνθρωπος που συνάντησες στο δρόμο σου τους τελευταίους μήνες. Ναι, κάπου εκεί, μέσα σε αυτή την στιγμή θα καταλάβεις ποιο είναι το καλύτερο για σένα και ποιο όχι. Θα δείς καθαρά τι σου αξίζει. 

    Η σκληρότητα της ζωής συνοψίζεται στο πως αν δεν είσαι ο ίδιος ελεύθερος και ευτυχισμένος με σένα πρώτα, δεν θα είσαι ποτέ, όσο κι αν προσπαθείς να ικανοποιείς αυτά που ονειρεύεσαι. Η ζωή γεννιέται από μέσα μας. Εκεί πρέπει να στηρίξεις τα πάντα που θα καθορίζουν την διαδρομή σου. Η ρίζα της ευτυχίας είναι η ψυχή σου και οι επιλογές που θα σε οδηγήσουν στην κορυφή. Την ευτυχία δεν την κυνηγάμε, την κουβαλάμε μέσα μας αλλά δυστυχώς αυτό το μυστικό ενέχει παγίδες. Λίγοι το καταλαβαίνουν, οι περισσότεροι το μαθαίνουν όταν είναι πια αργά. 

                                                       Μην γίνεις ένας από αυτούς.

                                                             Ζήσε για σένα.

                     Ζήσε για το τώρα σου και το μέλλον που κτίζουν οι παροντικές πράξεις σου.

                      Ζήσε για την διαδρομή που θα κτίσουν οι «ευτυχισμένες αποφασίσεις σου».

Επιμέλεια κειμένου: Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

Ζήσε για σένα πρώτα Ζήσε για σένα πρώτα Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 03, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.