Για Σένα,Ακόμα μια Ζωή



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

     Tί αναζητάμε από τα βιβλία που ανήκουν στην αισθηματική/ερωτική λογοτεχνία; Μα φυσικά τον έρωτα. Μέσα στις σελίδες του πρώτου βιβλίου της συγγραφέως κυρίας Εμμανουέλας Γαβαλά με τίτλο ''Για Σένα,Ακόμα μια Ζωή'',έζησα την ελπίδα για τον έρωτα,τον πόνο καί την απελπισία που φέρνει ο χαμός του καί τέλος την απόλυτη δύναμή του.
    Λένε πως υπάρχουν καρμικές συναντήσεις δύο ανθρώπων. Ό,τι κι αν συμβεί,όσος χρόνος κι αν περάσει,αυτοί οι δύο κάποια στιγμή θα είναι μαζί καί έτσι θα πορευθούν το υπόλοιπο της ζωής τους. Με όμοιο τρόπο καί οι ήρωες του βιβλίου. Συναντήθηκαν μοιραία,χωρίστηκαν παρά τη θέλησή τους καί ο έρωτάς τους σαν να μετενσαρκώθηκε καί έζησε πολλές ζωές μέσα σε άλλα πρόσωπα. Πρόσωπα κοντινά τους καί μόλις ο κύκλος έκλεισε,γύρισε πάλι πίσω σε αυτούς,στον Τάσο καί την Μαίρη.
    Για να είμαι ειλικρινής,όση ένταση καί συγκίνηση δεν πολυένιωσα στην αρχή που το διάβαζα,την αισθάνθηκα όλη μαζεμένη στο τέλος του βιβλίου. Κάτι το οποίο δεν θεωρώ απαραίτητα κακό αλλά ενδιαφέρον.
    Η γραφή του μπορώ να πώ ότι είναι απλή,στρωτή καί κατανοητή από τον αναγνώστη. Μου άρεσε το παιχνίδι με την εναλλαγή στον χρόνο καί στις τοποθεσίες. Το μόνο που ίσως να άλλαζα,θα ήταν ο όγκος του βιβλίου. Θα ήθελα μικρότερη έκταση αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως το βρήκα κουραστικό ή βαρετό σαν βιβλίο. Αντιθέτως μου άφησε αρκετά καλή εντύπωση καί σας το προτείνω να το διαβάσετε.
   Οι ήρωες πολλοί καί τόσο ξεχωριστοί,που ο καθένας λειτουργεί σαν ένας κρίκος μίας αλυσίδας ο οποίος συγκρατεί τον επόμενο. Κι αν τυχόν καί σπάσει ο ένας,χάνεται όλο το νόημα της ύπαρξής τους. Θα νιώσετε τον έρωτά τους,τον πόνο τους καί την προσπάθειά τους για να τα καταφέρουν. Ίσως να ταυτιστείτε μαζί τους,ποιος ξέρει.
    Είναι από εκείνα τα βιβλία που ήθελα να έχει το τέλος που θα φανταζόμουνα εγώ για τους πρωταγωνιστές. Εκείνο που τους ''ταιριάζει'' καί τους αναλογεί,βάσει των όσων έχουν ζήσει μέχρι εκείνη την στιγμή.
    Κλείνοντας την κριτική μου,να πώ ότι έχω έναν ακόμα λόγο να πιστεύω πως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία καί ότι ποτέ δεν είναι αργά για την αγάπη. Θα μας βρεί,όταν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ευδοκιμήσει καί να ανθίσει σαν λουλούδι του μπαξέ την άνοιξη.
                                                     Καλά σας αναγνώσματα!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου. Ποια βήματα σε έφεραν εδώ; Οι αποφάσεις σου; Η μοίρα; Ή μήπως το πεπρωμένο κάποιων πριν από εσένα;

Το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου δεν είναι απλώς ένα βιβλίο, αλλά… Ακόμα μια ζωή!

Πρόκειται για ένα παραμύθι για ενήλικες, όπου όλα τα στοιχεία της πλάσης θα συμβάλουν στο να γεννηθεί μια ιστορία για τη ζωή και τον έρωτα, για το φως και το σκοτάδι που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Ένας αέναος χορός γεμάτος ανθρώπινες ιστορίες και μέρη που φαντάζουν τόσο μακρινά αλλά και τόσο οικεία, όπως η Πάτρα του 1939, εκεί όπου η Μαίρη και ο Τάσος γνωρίστηκαν.

Και όσο ο δικός τους καρμικός έρωτας εξελίσσεται, η μοίρα πλέκει τις ζωές όσων ακολουθούν μετά από εκείνους, συμπαρασύροντάς τους σε τέτοιον βαθμό που πλέον η Μαίρη και ο Τάσος δεν είναι απλώς δύο βασικοί ήρωες, αλλά ο λόγος που έγιναν όλα.


Οι ζωές τους θα προχωρούν παράλληλα, μέσα από πρόσωπα κοντινά και μακρινά. Κι εσένα, αναγνώστη, ο Άνεμος θα σε ταξιδέψει από την κατοχική Ελλάδα ως τα γκρεκάνικα χωριά της νότιας Ιταλίας, η φωτιά θα σε κάψει από την κοσμοπολίτισσα Κέρκυρα μέχρι τη Φλωρεντία και η πολύβουη Νέα Υόρκη θα σε συνεπάρει με τους γρήγορους ρυθμούς της, ώσπου να έρθει η ώρα που το ταξίδι θα τελειώσει εκεί όπου όλα άρχισαν. Όμως τελειώνει, άραγε; Ή μήπως ο Τάσος και η Μαίρη θα χρειαστούν Ακόμα μια ζωή, προκειμένου να ζήσουν όλα αυτά που δεν πρόλαβαν;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: EΜΜΑΝΟΥΕΛΑ ΓΑΒΑΛΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
Για Σένα,Ακόμα μια Ζωή Για Σένα,Ακόμα μια Ζωή Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.