Η ορμή του ταύρου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   ''Η ορμή του ταύρου'' από την συγγραφέα Mia Sheridan είναι το βιβλίο που διάβασα καί σας παρουσιάζω σήμερα. Ένα βιβλίο που ανήκει στην αισθηματική λογοτεχνία καί απευθύνεται σε όλες/όλους εκεί έξω τους λάτρεις του ρομαντισμού.
    Εγώ αν καί δεν προτιμώ να διαβάζω ρομαντικά βιβλία(τον τελευταίο καιρό όχι πάντα),μπορώ να σας πώ ότι το συγκεκριμένο με ικανοποίησε σε αρκετά μεγάλο βαθμό καί το διάβασα ευχάριστα. Ίσως μελλοντικά να αναζητήσω κι άλλα βιβλία της συγγραφέως.
    Βρήκα πολύ δεμένη την ιστορία με απλή,καθαρή γλώσσα που καθιστούσε ευκολοδιάβαστο το βιβλίο καί καθόλου κουραστικό. Μου άρεσε,επίσης,η εναλλαγή της διήγησης πότε από την γυναίκα πρωταγωνίστρια καί πότε από τον άντρα πρωταγωνιστή. Έτσι είχαμε μία ολοκληρωμένη εικόνα καί παρουσίαση των γεγονότων αλλά καί των συναισθημάτων των ηρώων. Εμένα μου άφησε μία γλυκειά αίσθηση αυτό το βιβλίο.
    Το νόημα του βιβλίου,όπως εγώ το εξέλαβα,είναι η δύναμη της αγάπης,της συγχώρεσης,της ανιδιοτέλειας,της προσφοράς,της ελπίδας καί τέλος της αυτοθυσίας για τα άτομα που νοιάζεσαι καί αγαπάς.
   Η ιστορία του αναφέρεται σε μία εφηβική αγάπη που θα βρεί πολλά εμπόδια καί θα προσπαθήσει να αντέξει. Η αγάπη που θα νιώσουν θα είναι ίδια σε ένταση καί με τον πόνο που θα έρθει στην συνέχεια. Θα καταφέρουν να βγούν νικητές ή όχι;
   Η συγγραφέας μέσα στην μυθοπλασία προσπαθεί,όσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο,να μας δώσει μία ιστορία που θα μπορούσε εν μέρει να είναι καί πραγματική. Ναι μεν,θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε στον έρωτα καί ταυτοχρόνως μας ''προετοιμάζει'' τρόπο τινά καί για την αληθινή ζωή. Πως δεν είναι πάντα όλα ρόδινα αλλά υπάρχουν δυσκολίες.
   Νομίζω πως οι ρομαντικές ψυχές εκεί εξώ θα το αγαπήσουν αυτό το βιβλίο. Αν πάλι δεν ανήκετε σε αυτούς,δώστε του μία ευκαιρία. Μπορεί να εκπλαγείτε καί να σας αρέσει.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Τενλί Φέιλιν παλεύει να επιβιώσει κάθε μέρα στη μικρή, φτωχική πόλη στην οποία ζει με την αδερφή της και την ψυχικά διαταραγμένη μητέρα της. Κάποτε η πόλη άκμαζε λόγω των διπλανών ορυχείων, αλλά πλέον βρίσκεται σε άθλια κατάσταση – ένα τέλμα που καταπίνει τους ανθρώπους και τα όνειρά τους.
Το μόνο που δίνει δύναμη στην Τενλί είναι η ευκαιρία να κερδίσει τη μοναδική υποτροφία για πανεπιστήμιο, που προσφέρει η εταιρεία των ορυχείων. Αν είναι η πιο άξια, θα ξεφύγει από τις δυσκολίες και τη μιζέρια, και ίσως καταφέρει να βοηθήσει και τους δικούς της.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, ο μοναχικός και λιγομίλητος Κίλαντ Μπάρετ μένει κι αυτός σε παρόμοιες συνθήκες και παλεύει να είναι εκείνος που θα κερδίσει την υποτροφία, για να αποδράσει από την πόλη που τόσο τον έχει πονέσει.

Και οι δύο είναι αποφασισμένοι να μη συνάψουν δεσμούς με τίποτα και με κανέναν και να επικεντρωθούν στον στόχο τους. Έρχεται, όμως, μια στιγμή που θ’ αλλάξει τα πάντα. Τι συμβαίνει όταν μόνο ένας από τους δύο κερδίζει; Όταν μόνο ο ένας θα μπορέσει να δραπετεύσει; Και τι θα απογίνει αυτός που θα μείνει πίσω στο τέλμα;


Η Ορμή του Ταύρου είναι μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας, απώλειας και αυτοθυσίας, πόνου και συγχώρεσης, αλλά πάνω απ’ όλα η ιστορία μιας βαθιάς και λυτρωτικής αγάπης.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΙΑ ΣΕΡΙΝΤΑΝ (MIA SHERIDAN)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: KYLAND

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ELXIS
    
Η ορμή του ταύρου Η ορμή του ταύρου Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 26, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.