ΣΤΑΧΤΟΝΕΡΟ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Θέλετε να αρχίσετε να διαβάζετε βιβλία που να ανήκουν στην αστυνομική λογοτεχνία; Σήμερα σας έχω μία πολύ καλή βιβλιοπρόταση για να μυηθείτε στην μαγεία των αστυνομικών ιστοριών. Ο λόγος για το νέο βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Κωνσταντίνας Μόσχου με τίτλο ''ΣΤΑΧΤΟΝΕΡΟ''.
    Στο πρώτο άκουσμα του τίτλου του,μου ήρθε στο νού η γνωστή ''αλυσίδα'' που χρησιμοποιούσαν παλιά στο πλύσιμο για να ξασπρίζουν τα ασπρόρουχα. Διαβάζοντας έπειτα την υπόθεση,τον βρήκα απόλυτα ταιριαστό. Με όμοιο τρόπο θα προσπαθήσει η πρωταγωνίστρια να διαλευκάνει την υπόθεση ή πιο σωστά να ''ξεπλύνει'' την σκόνη που έχει πέσει καί καλύπτει την αλήθεια.
    Η γλώσσα του απλή καί οικεία για τον αναγνώστη διανθίζεται από τους τοπικούς ιδιωματισμούς που κάνουν πιο ζωντανούς τους διαλόγους κι εντέλει καθιστούν ευανάγνωστο το βιβλίο καί καθόλου κουραστικό.
    Η συγγραφέας αριστοτεχνικά αυξάνει την ένταση καί την αγωνία σελίδα με την σελίδα,ενώ παράλληλα μας ''παιδεύει'' ευχάριστα σε σχέση με την αποκάλυψη του δολοφόνου. Μου άρεσε πολύ η ανατροπή σχετικά με τον υπαίτιο καί το παιχνίδι ανάμεσα στην αλήθεια καί την πλάνη. Πιστεύω πως αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που θα σας αρέσει κι εσάς αυτό το βιβλίο.
    Μέσα στις σελίδες του θα βρούμε πολλούς καί διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο καθένας αντιπροσωπεύει επάξια τον ρόλο που του έχει δοθεί. Η αποτύπωσή τους στο χαρτί είναι τόσο ρεαλιστική καί ακριβής,που έχουμε όντως τον άνθρωπο του χωριού,τον άνθρωπο της πόλης,τα μικρά παιδιά κλπ. όπως τους ξέρουμε ότι είναι. Με τα συναισθήματα που νιώθουν καθώς καί τις συνήθειες καί τις πεποιθήσεις τους. Εγώ δεν θα τους άλλαζα καθόλου.
   Δεν θα σας κουράσω με περαιτέρω σχόλια. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ σαν βιβλίο καί σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
                                                           Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τι είναι αυτό που κρατά σφραγισμένα τα στόματα στο Λίθι;

Στο μικρό απομονωμένο χωριό της Ηπείρου, πίσω από τα δαντελωτά κουρτινάκια των κλειστών παραθύρων, κάποιοι παραμονεύουν όμοια με ακρίδες, ακίνητες, έτοιμες να χιμήξουν. Όταν είναι πολλές μπορεί να γίνουν μία από τις δέκα πληγές του φαραώ.
Και μπορούν να σκοτώσουν τις αθώες παιδικές ψυχές της Αννούλας και του Νεόφυτου. Όπως κάποιος σκότωσε τη μητέρα τους.

Η δημοσιογράφος Ξένια Μαρίνη είναι εκείνη που θα χαλάσει τη σιωπηλή συμφωνία τους. Γιατί οι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Δεν αρκεί όμως να μάθει ποιος είναι ο φονιάς. Πρέπει να μάθει γιατί το έκανε. Έτσι μόνο θα σταματήσει το μίσος.

Η Ξένια είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να φτάσει στην κάθαρση, ακόμα και με κίνδυνο της ίδιας της ζωής της. Νερό και στάχτη…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΟΣΧΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: BELL
ΣΤΑΧΤΟΝΕΡΟ ΣΤΑΧΤΟΝΕΡΟ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 01, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.