Περπάτα με τον άγγελό σου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Μου αρέσει πάρα πολύ να διαβάζω βιβλία που επανακυκλοφορούν με νέα αναθεωρημένη έκδοση για δύο κυρίως λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι,ότι δίνεται στα βιβλία μία νότα αναζωογόνησης καί μοιάζει λές καί διαβάζουμε νέο βιβλίο,καί ο δεύτερος λόγος είναι,ότι με αυτόν τον τρόπο έχω την ευκαιρία να διαβάσω βιβλία που είχαν εκδοθεί πιο παλιά καί δεν είχα την τύχη να πιάσω στα χέρια μου μέχρι σήμερα.
    Για ένα τέτοιο βιβλίο πρόκειται να σας μιλήσω σήμερα. Ο λόγος για το βιβλίο ''Περπάτα με τον άγγελο σου'' από την συγγραφέα κυρία Μαίρη Κόντζογλου. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε νέα αναθεωρημένη έκδοση με καινούργιο εξώφυλλο -άκρως ταιριαστό με την θεματολογία του,κατά την άποψή μου- από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
    Για ακόμη μία φορά έμεινα ικανοποιημένη από την πολύ έξυνη κι ωραία γραφή της συγγραφέως,που μας δίνει μία μεστή ιστορία που μεταδίδει πολλά μηνύματα πρός τους αναγνώστες του βιβλίου. Όπως είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας,ο έρωτας,η φιλία,η συγχώρεση,οι σχέσεις των ανθρώπων στις κλειστές κοινωνίες -ειδικά τα παλαιότερα χρόνια- αλλά κυρίως η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας καί η πίστη στον εαυτό μας.
    Με γλώσσα απλή καί προσιτή,το βιβλίο γίνεται οικείο καί καθόλου κουραστικό για τον αναγνώστη. Εδώ,βέβαια,να επισημάνω καί την αρκετή δόση χιούμορ που χρησιμοποιεί η συγγραφέας μέσα στο κείμενο καί με έκανε πολλές φορές να γελάσω καί να ελαφρύνει το έντονο κλίμα που δημιουργείται σε κάποια σημεία του κειμένου.Αυτό δεν σημαίνει ότι η συγγραφέας μειώνει σε αξία τα σοβαρά ζητήματα αλλά προσπαθεί καί το πετυχαίνει,άψογα,να μην γίνει γραφική. Ειδικά στην αναφορά της στην παιδική κακοποίηση.
    Το βιβλίο αν καί είναι μεγάλο σε όγκο,διαβάζεται πολύ γρήγορα κι ευχάριστα. Είναι χωρισμένο σε τρία μέρη που βοηθούν με την σειρά τους,ο αναγνώστης να κάνει διάλειμμα καί να συνεχίσει με περισσότερο ζήλο την ανάγνωσή του.
    Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ καί η θεματολογία του. Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί αν υπάρχουν τελικά άγγελοι κι αν ο καθένας από εμάς έχει έναν να τον προσέχει;
   Οι ήρωες του βιβλίου αρκετοί. Σκιαγραφημένοι με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελα να τους έχω πλάσει,βάζει ο καθένας την πινελιά του στην ιστορία καί παράλληλα αντιπροσωπεύει κάτι μέσα σε αυτήν.
    Δεν θέλω να σας πώ παραπάνω γιατί μπορεί να το έχετε διαβάσει στο παρελθόν. Παρ'όλα αυτά,εγώ σας προτρέπω να το αναζητήσετε καί να το διαβάσετε. Σίγουρα θα σας αρέσει.
                                                            Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα περισσότερα όνειρα της Αρετής έχουν ακυρωθεί από αυτούς που κανονικά θα έπρεπε να τα προωθήσουν. Μοναδικές χαρές στη ζωή της ο πιστός Αζόρ, οι µικροί µαθητές της και η χορωδία «Σαπφώ».
Όλα αυτά µέχρι τη στιγµή που Εκεί Πάνω, o Παραδεισάκης, ένας νεοφώτιστος άγγελος, παίρνει εντολή να αναλάβει την προστασία της. Ο άγγελος δρώντας µε υπερβάλλοντα ζήλο σύντοµα γίνεται ορατός από την προστατευόµενή του και τότε, στη ζωή της, εκτός από τα τραγούδια της χορωδίας, αρχίζουν και τα παρατράγουδα. Η Αρετή αλλάζει προσωπικότητα και µαζί τα φώτα όσων την υποτίµησαν και, µε αβρότητα µπουλντόζας, διεκδικεί όσα της στέρησαν.

Μια σπαρταριστή ιστορία για «ανθρώπους» και «αγγέλους», για το σεξ που κινεί τα νήµατα του κόσµου, τον έρωτα σε όλες τις µορφές του και τον τρόµο που προκαλεί. Με όλες τις µορφές του.

Μια µελωδική ιστορία πληµµυρισµένη µε µερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια που γίνονται η αφορµή να ανακαλυφθεί µια νέα ήπειρος: η αλήθεια του καθενός.
  
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO
Περπάτα με τον άγγελό σου Περπάτα με τον άγγελό σου Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 14, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.