ΕΚΔΟΣΕΙΣ_ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΑ_ΒΙΒΛΙΑ_ΕΝΗΛΙΚΩΝ_ΜΕΡΟΣ_ΔΕΥΤΕΡΟ



Οκτώβριος 2019


ΣΕΙΡΑ: ΦΑΡΟΙ ΙΔΕΩΝ

Διαχρονικά έργα σημαντικών συγγραφέων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης.


ISBN: 978-618-02-1373-7
Κωδ.: 31115 • Σελίδες: 168
Διαστάσεις: 13 x 20 • Τιμή: 12,99€
Σκληρό εξώφυλλο

ΑΡΤΟΥΡ ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΕΡ

Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο

Μετάφραση: Απόστολος Στραγαλινός
Πρόλογος: Γιώργος Παπανικολάου

Ακόμα ένα σημαντικό βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας στη σειρά «Φάροι Ιδεών».
Αν και η Τέχνη τού να έχεις πάντα δίκιο γράφτηκε τον 19ο αιώνα, το βιβλίο αυτό σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Σε αυτή την έκδοση, σε μετάφραση από τα γερμανικά του Απόστολου Στραγαλινού και με πρόλογο του καθηγητή Εγκληματολογίας Γιώργου Παπανικολάου, περιλαμβάνονται 38 τεχνάσματα που συνηθίζονται στις λεκτικές αντιπαραθέσεις, με απώτερο σκοπό την υπεράσπιση των ισχυρισμών μας και την αντίκρουση των επιχειρημάτων του άλλου, είτε έχουμε δίκιο είτε έχουμε άδικο.
Από τον διαξιφισμό με τον σύντροφό μας, στην κουβεντούλα της παρέας, στην ανταλλαγή απόψεων στα social media, ακόμα και στον διάλογο σε τηλεοπτικά πάνελ ή στη Βουλή.


Ο Σοπενχάουερ έχει χαρακτηριστεί κυνικός και απαισιόδοξος φιλόσοφος. Κι όμως ο κυνισμός του δεν είναι στείρος και μοιρολατρικός, αλλά περιέχει ένα θετικό μήνυμα: πέρα από όλα τα τεχνάσματα ίσως βρίσκεται η αλήθεια.

«Πρέπει να γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ της εξεύρεσης της αντικειμενικής αλήθειας και της τέχνης να επιτυγχάνουμε την αποδοχή των θέσεών μας ως αληθινών».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ «ΦΑΡΟΙ ΙΔΕΩΝ»


Στόχος της σειράς Φάροι Ιδεών είναι νέοι αλλά και ώριμοι αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με διαχρονικά έργα σημαντικών συγγραφέων, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης. Έργα τα οποία ακριβώς λόγω της διαχρονικής επικαιρότητάς τους αποτελούν φάρους προσανατολισμού στις σημερινές προκλήσεις και ίσως μας δίνουν απαντήσεις σε χρόνια διλήμματα και δυσεπίλυτα προβλήματα. Τα βιβλία αυτά προλογίζουν διακεκριμένες προσωπικότητες ευρέος φάσματος της ελληνικής κοινωνίας που καλύπτουν την οικονομική, πολιτική, επιστημονική και πολιτιστική δραστηριότητα της χώρας μας.
Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε έμπνευση, ερεθίσματα και κίνητρα για να εμβαθύνουμε, να στοχαστούμε μέσα στις θύελλες μιας ολοένα και πιο σύνθετης πολύπλοκης πραγματικότητας. Τα βιβλία της σειράς Φάροι Ιδεών αποτελούν οδοδείκτες στην προσπάθεια να ξεδιαλύνουμε λίγο το αίνιγμα της ζωής, να φωτίσουμε το μυστήριό της και να διευρύνουμε τα όρια της κατανόησης του κόσμου και των ανθρώπων.


Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:












Οικογένεια


ISBN: 978-618-02-1274-7
Kωδικός: 32047
Σελίδες: 584
Τιμή: 17,70 €
Διαστάσεις: 14 x 21
Εξώφυλλο: μαλακό

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α. ΚΑΠΠΑΤΟΥ


Εμπιστευτείτε τους εφήβους,
εμπιστευτείτε τη ζωή!


Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί αναθεωρημένο και εμπλουτισμένο το βιβλίο της έγκριτης ψυχολόγου – παιδοψυχολόγου Αλεξάνδρας Α. Καππάτου, Εμπιστευτείτε τους εφήβους, εμπιστευτείτε τη ζωή!, με σκοπό να λύσει τις απορίες κάθε γονιού με παιδιά 10-21 ετών. Ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος που θα σας συνοδεύει στο συναρπαστικό ταξίδι της εφηβείας των παιδιών σας.


Η περίοδος της εφηβείας είναι η εποχή της αμφισβήτησης, της σιωπής, των εκρήξεων, των συγκρούσεων, που τελικά θα οδηγήσουν τον έφηβο στον δρόμο προς την ενηλικίωση. Ο γονιός μετατρέπεται σε παρατηρητή των ραγδαίων αλλαγών του παιδιού του αλλά και αποδέκτη της αμφισβήτησης που εκείνο εκφράζει προς τον ρόλο και την εξουσία του. Οι δυσκολίες στην επικοινωνία, οι διαφωνίες, οι εντάσεις και οι συγκρούσεις δεν είναι σπάνιες στη σχέση των γονιών με τον έφηβο.

Οι γονείς προβληματίζονται πώς θα προσεγγίσουν το παιδί τους, πώς θα διατηρήσουν ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας μαζί του, τι ελευθερίες πρέπει να του παραχωρούν. Τους βασανίζουν πολλές σκέψεις – ναρκωτικά, αλκοόλ, φίλοι, έξοδοι, σχέση με το άλλο φύλο, σεξ κ.λπ. Παράλληλα ακούνε ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας αυξάνονται, ενώ συχνά εκδηλώνονται την περίοδο της εφηβείας…

Περιλαμβάνοντας τις τελευταίες επιστημονικές προσεγγίσεις, το βιβλίο αυτό σας προτείνει λύσεις και χρηστικές πληροφορίες για καθετί που μπορεί να συναντήσετε όλα αυτά τα χρόνια.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
du Livre de Poche, CWA Internationa
Η Αλεξάνδρα A. Καππάτου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Αμιένης στη Γαλλία. Από το 1986 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Αθήνα ως ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Το 1987 ίδρυσε το Ψυχοδιαγνωστικό και Συμβουλευτικό Κέντρο με σκοπό την ανάδειξη, πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων.

Έχει συνεργαστεί με δεκάδες σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα στον τομέα της πρόληψης τυχόν ψυχολογικών προβλημάτων και αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και ως εισηγήτρια σεμιναρίων για γονείς σε θέματα της ειδικότητά της. Έχει δώσει περίπου 400 διαλέξεις σε επιστημονικούς συλλόγους, φιλανθρωπικά σωματεία και οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα. Έχει, επίσης, συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε τουλάχιστον 100 επιστημονικές ημερίδες.

Περίπου 2.500 άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτες εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους. Από το 1989 έχει δυναμική παρουσία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέσα από πλούσια αρθρογραφία αλλά και πολυάριθμες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων και τις σχέσεις γονιών-παιδιών.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Οι γονείς κάνουν τη διαφορά! (εκδ. Μίνωας 2013), Μεγαλώστε ευτυχισμένα παιδιά (αναθεωρημένη έκδοση: εκδ. Μίνωας, 2013, εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2003), Οι γονείς χωρίζουν (εκδ. Μίνωας 2013), Παίρνω ΔΙΑΖΥΓΙΟ – Τι θα πω στο παιδί μου; (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2011), Παιδιά στην εφηβεία, γονείς σε κρίση (εκδ. Μίνωας 2014), Εφηβεία (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 2007), Γνωρίστε το παιδί σας (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 1999). Επίσης, έχει επιμεληθεί το βιβλίο της Ένωσης Κλινικής Σεξολογίας της Ισπανίας Το πρώτο μου βιβλίο για το σεξ (εκδ. Μίνωας, 2013) και το βιβλίο της Joanna Cole Μεγαλώνω και ρωτώ για το σεξ (εκδ. Μοντέρνοι καιροί, 1998).

Έχει δημιουργήσει έναν δυναμικό ιστότοπο, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν πληροφορίες, έρευνες και θέματα επικαιρότητας που αφορούν παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες. Η διεύθυνση είναι www.akappatou.gr.




Σεπτέμβριος 2019


ΣΕΙΡΑ: LIFESTYLE

ISBN: 978-618-02-1374-4
Κωδ.: 32200
Σελίδες: 168
Διαστάσεις: 14 x 21
Τιμή: 14,40
Σκληρό εξώφυλλο

ΛΙΝΕΑ ΝΤΑΝ

LAGOM

H ΣΟΥΗΔΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ

Μετάφραση: Ελευθερία Tσίτσα

Ανακαλύψτε το Lagom – το βιβλίο που θα μας μάθει τις βασικές αρχές για να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας με θετικό τρόπο! «Ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο, ακριβώς όσο πρέπει». Το σουηδικό LAGOM (προφέρεται «Λα-Γκομ») πρεσβεύει το αρχαιοελληνικό «παν μέτρον άριστον» και μέσα από αυτό το βιβλίο ξεδιπλώνεται όλη η τέχνη τού να διαμορφώνεις μια καθημερινότητα λιγότερο περίπλοκη, με στόχο τη δημιουργία μιας χαρούμενης και ισορροπημένης ζωής. 

Η ζωή σύμφωνα με τη φιλοσοφία του lagom σημαίνει ότι:
μειώνετε την αρνητική σας επίδραση στο περιβάλλον
βελτιώνετε την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και στην επαγγελματική σας ζωή
αφαιρείτε από το σπίτι σας περιττά αντικείμενα
γίνεστε πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές
απολαμβάνετε διαλείμματα fika, που σας τονώνουν και σας προσφέρουν αστείρευτη ενέργεια
αποδέχεστε τον εαυτό σας και ζείτε αρμονικά με τους άλλους
μαθαίνετε να καλλιεργείτε και να μαγειρεύετε
απολαμβάνετε τη σωματική άσκηση στη φύση


Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:





Μυθιστόρημα

ISBN: 978-618-02-1341-6
Kωδικός: 35229
Σελίδες: 664
Τιμή: 18,80€
Διαστάσεις: 14 x 21
Εξώφυλλο: μαλακό

  • Νο 1 New York Times BEST SELLER
  • ΑΜΑΖΟΝ BEST BOOK OF THE SUMMER 2019
  • PUBLISHERS WEEKLY BEST BOOK 2019
  • GUARDIAN MOST NOTABLE RELEASE 2019


ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΓΚΙΛΜΠΕΡΤ

Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης

Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου


To νέο πολυαναμενόμενο βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, της συγγραφέως του Best Seller Eat pray love, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, ταυτόχρονα με την Αμερική και την Αγγλία, και ήδη μεταφράζεται σε 30 γλώσσες. Έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και θεωρείται ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς.
Τα κορίτσια της Νέας Υόρκης είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο γοητεία, σεξ και περιπέτεια, που τοποθετείται στον κόσμο του θεάτρου στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’40.

Δεν χρειάζεται να είσαι καλό κορίτσι
για να είσαι καλός άνθρωπος…
  
Νέα Υόρκη, 1940. Η 19χρονη Βίβιαν Μόρις μόλις έχει αποβληθεί από το Κολέγιο Βάσαρ. Οι εύποροι γονείς της τη στέλνουν στο Μανχάταν για να ζήσει με τη θεία της, η οποία έχει ένα παλιό, ετοιμόρροπο θέατρο στο κέντρο της πόλης. Εκεί η Βίβιαν θα αναδείξει το ταλέντο της στη ραπτική και θα εργαστεί ως ενδυματολόγος του θεάτρου. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια της θα αναδυθεί ένας εντελώς άγνωστος φαντασμαγορικός κόσμος: αντισυμβατικά κορίτσια που αναζητούν διασκέδαση και πίνουν το μεθυστικό κρασί της ζωής ως την τελευταία σταγόνα, ένας χαρισματικός πλέι μπόι ηθοποιός, μια μεγάλη κυρία του θεάτρου, ένας κυνικός συγγραφέας και ένας ευαίσθητος σκηνοθέτης.
Στον κόσμο της Βίβιαν, όμως, θα έρθουν τα πάνω κάτω, όταν με ένα λάθος της θα ξεσπάσει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Τι ακριβώς έχει συμβεί και ποια απόφαση θα πάρει;

«Είναι τόσο πολλά αυτά που θα λατρέψετε στα Κορίτσια της Νέας Υόρκης. Η ιστορία αφορά γυναίκες οι οποίες απορρίπτουν τα δεσμά του γάμου και μια συμβατική ζωή για να εξερευνήσουν τις επιθυμίες τους. Η φωνή της Βίβιαν είναι δυνατή και πολύ θα ήθελα να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί της. Αυτό που αγάπησα στη Βίβιαν είναι ότι ακολουθεί το ρητό Carpe diem». Independent

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, γραμμένο με μεγάλη σοφία, για τον έρωτα, την ελευθερία και την αναζήτηση της προσωπικής ευτυχίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

du Livre de Poche, CWA In
Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ γεννήθηκε στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ το 1969. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και όταν αποφοίτησε ταξίδεψε σε ολόκληρη την
Αμερική. Οι εμπειρίες που αποκόμισε από τα ταξίδια της αποτέλεσαν την έμπνευση για το πρώτο της βιβλίο. Η συλλογή διηγημάτων Pilgrims εκδόθηκε το 1993 και ήταν υποψήφια για το βραβείο PEN/Hemingway.
Η συγγραφέας εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορα έντυπα, Spin, GQ, New York Times Magazine. Για την αρθρογραφία της ήταν τρεις φορές υποψήφια για το βραβείο The National Magazine Award, ενώ τo άρθρο της στο GQ για τις εμπειρίες της ως εργαζόμενης σε μπαρ στο Lower East Side της Νέας Υόρκης αποτέλεσε τη βάση για το φιλμ Coyote Ugly (ελληνικός τίτλος: To μπαρ των ονείρων).
Το πρώτο της μυθιστόρημα, Stern Men, εκδόθηκε το 2000. Η συγγραφέας, όμως, έγινε ευρέως γνωστή με το αυτοβιογραφικό της μυθιστόρημα Eat Pray Love το 2006 (επετειακή έκδοση, Μίνωας 2019). Το βιβλίο ξεπέρασε τα 12.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και μεταφράστηκε σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες.
Το 2010 γυρίστηκε σε ταινία με πρωταγωνίστρια την Τζούλια Ρόμπερτς, γνωρίζοντας εξίσου τεράστια αποδοχή. Το περιοδικό Times συμπεριέλαβε τη συγγραφέα στη λίστα με τους εκατό πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. Η επιτυχία συνεχίστηκε και με το επόμενο μυθιστόρημα της συγγραφέως, The signature of all things, το οποίο ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2013 από τους συντάκτες των New York Times.
Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και στο Νιου Τζέρσεϊ.

www.elizabethgilbert.com
@GilbertLiz


Μυθιστόρημα


ISBN: 978-618-02-1396-6
Kωδικός: 35367
Σελίδες: 448
Τιμή: 16,60
Διαστάσεις: 14 x 21
Εξώφυλλο: μαλακό

Η ζωή δεν σου οφείλει εξηγήσεις…

ΣΑΡΙΤΑ ΧΑΪΜ

Η αδελφή μου


Η Σαρίτα Χαΐμ επιστρέφει με ένα νέο καθηλωτικό μυθιστόρημα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας αυτό το φθινόπωρο. Ο Κώστας Γιαννακίδης και η Αναστασία Καμβύση διάβασαν το νέο της βιβλίο και το προτείνουν:

«Δυο αδελφές που χωρίστηκαν από τη ζωή και την απόσταση. Δυο διαφορετικοί κόσμοι ή, αν θέλετε, δύο διαφορετικές ματιές σε έναν κόσμο. Η Σαρίτα Χαΐμ κάνει μια τολμηρή κατάδυση στις ψυχές των χαρακτήρων της».
Κώστας Γιαννακίδης

«Μια ιστορία εξιλέωσης και συγχώρεσης που σε κερδίζει από την πρώτη αράδα. Δυο γυναίκες που φλέγονται από ένα τραύμα στην παιδική ηλικία. Και όλοι εμείς που παρακολουθούμε με αγωνία ως την τελευταία σελίδα: Θα καταφέρει η αδερφική αγάπη να βγει ζωντανή από τις στάχτες;»
Αναστασία Καμβύση

Έχω μια αδελφή. Σε αυτή την παραδοχή εγκλωβίστηκε η παιδική, η εφηβική και η ενήλικη ζωή μου, τις περισσότερες φορές τρώγοντας τα μούτρα της, καθώς το αυτονόητο της ύπαρξής της στεκόταν πάντα πλάι στη διαρκή απουσία της.

Μια πυρκαγιά που λίγο έλειψε να σκοτώσει την επτάχρονη Μάρθα βγάζει ανεξήγητα από τη ζωή της τη μεγαλύτερη αδελφή της, Κατερίνα. Ύστερα από χρόνια, ένα μήνυμα στο Messenger από τον άγνωστο Ηλία Π., που ζει σε ένα ελληνικό νησί, έρχεται να ταράξει την επιτυχημένη ζωή της Μάρθας, η οποία μένει πλέον μόνιμα στο Τορόντο. Η συνάντηση επιφυλάσσει εκπλήξεις και ωθεί τις δύο γυναίκες να βουτήξουν στα κατάβαθα της ύπαρξής τους αλλά και να αποτινάξουν από τις πλάτες τους το βάρος μιας ατελούς ταυτότητας.
Οι ανείπωτες αλήθειες είναι αδυσώπητες, μα στέκονται μπροστά στα μάτια καθαρές κι έντιμες. Φτάνει να είσαι σε θέση να τις ακούσεις.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
du Livre de Poche, CWA International
Η Σαρίτα Χαΐμ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1968 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πολιτικές Επιστήμες και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Ασχολήθηκε με το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση και έζησε για οχτώ χρόνια στο Βουκουρέστι και στο Τορόντο. Η αδελφή μου είναι το τρίτο της βιβλίο.

Kυκλοφορούν επίσης: Placebo (Μίνωας, 2017) και Ξεκόλλα(Γαβριηλίδης, 2012).

             Aπό το επίσημο ενημερωτικό δελτίο τύπου των εκδόσεων!


Απρίλιος 201
ΕΚΔΟΣΕΙΣ_ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΑ_ΒΙΒΛΙΑ_ΕΝΗΛΙΚΩΝ_ΜΕΡΟΣ_ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ_ΜΙΝΩΑΣ_ΝΕΑ_ΒΙΒΛΙΑ_ΕΝΗΛΙΚΩΝ_ΜΕΡΟΣ_ΔΕΥΤΕΡΟ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 16, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.