Αν ερχόσουνα



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

     Σε μία από τις επισκέψεις μου στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο τον Σεπτέμβριο,όταν βρέθηκα στο περίπτερο των εκδόσεων Πηγή,για να ενημερωθώ για τις νέες κυκλοφορίες βιβλίων,είχα την χαρά να γνωρίσω για πρώτη φορά από κοντά την ανερχόμενη συγγραφέα κυρία Βαλεντίνα Τερεζίδη. Μπορώ να σας πώ με ειλικρίνεια πως έμεινα κατενθουσιασμένη από τον τρόπο με τον οποίο μου μιλούσε για το πρώτο της βιβλίο με τίτλο ''Αν ερχόσουνα'',καί να'μαι τώρα εδώ σήμερα να σας μιλήσω γι'αυτό.
    Το βιβλίο ανήκει στην αισθηματική λογοτεχνία αλλά είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Αυτό καί μόνο ήταν αρκετό για να θέλω να το διαβάσω. Γραμμένο υπό την μορφή ημερολογίου είναι ένα από τα πιο ευανάγνωστα βιβλία που έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Καθόλου κουραστικό,αντιθέτως διαβάζεται με μία ανάσα. Η γλώσσα του απλή αλλά με κάθε λέξη έντονα συναισθηματικά φορτισμένη,δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Μου άρεσε πάρα πολύ,επίσης,η εναλλαγή πρωτοπρόσωπης καί τριτοπρόσωπης αφήγησης καθώς καί οι διάλογοι που καθιστούσαν πιο ζωντανό κι οικείο το βιβλίο στον αναγνώστη.
    Όσον αφορά τα συναισθήματα; Ποικίλα κι έντονα,δοσμένα στον υπερθετικό βαθμό για να τονίσουν ακόμη περισσότερο το πως ένιωθε η πρωταγωνίστρια καθώς καί οι υπόλοιποι χαρακτήρες μέσα στην υπόθεση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να σας πώ για την σκιαγράφηση των χαρακτήρων από την στιγμή που είναι υπαρκτά πρόσωπα. Μόνο ότι ένιωθα να τους γνωρίζω ενώ δεν τους ξέρω στην πραγματικότητα.
    Για την πλοκή του βιβλίου τί να σας πώ; Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που λένε ότι η ζωή γράφει τα καλύτερα σενάρια καί ξεπερνά σε φαντασία καί τον πιο δεινό συγγραφέα. Δεν θέλω να σας πώ κάτι παραπάνω για την υπόθεση,γιατί θέλω να το διαβάσετε αυτό το βιβλίο.Κρατήστε μόνο αυτό,το ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία καί ότι η αγάπη μπορεί τελικά να δικαιωθεί καί να κερδίσει έστω κι αργά. Τουλάχιστον εγώ αυτό πιστεύω.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το μυαλό δεν έπαψε ποτέ να γυρνάει στο παρελθόν…
Η καρδιά δεν έπαψε ποτέ να αγαπά…
Η μνήμη δεν έπαψε ποτέ να θυμάται…
Τα όνειρα του χθες, ναυάγιο του σήμερα. Κάθε εικόνα σαν ζωγραφιά τελειωμένου ονείρου. Ακόμη τους βλέπω όταν κλείνω τα μάτια. Σαν πέπλο που πέφτει κάθε βράδυ για να με σκεπάσει.
Η πραγματικότητα, θεατής καθισμένος στην πρώτη σειρά, ανέμενε το τέλος της παράστασης. Μιας παράστασης που έκρυβε τον απρόβλεπτο θάνατο, τον τρόμο, τον φόβο, απατηλές ελπίδες, τον αέναο έρωτα, ασύλληπτα όνειρα και τον λυγμό μίας ψυχής στα 17 της χρόνια. Θα βιώσετε από την αρχή τον χειρότερό της εφιάλτη.
Μέρες και νύχτες που υιοθέτησε η κόλαση. Θα δείτε τον έρωτα που εισβάλλει στη ζωή της να τη σώζει, σκοτώνοντάς τη την ίδια στιγμή. Μια αγάπη που παρά τα εμπόδια που συναντάει, παραμένει ζωντανή παλεύοντας να αγγίξει την ευτυχία.
Μα της μοίρας της αρέσει να παίζει παιχνίδια και εκεί που πρόκειται να σφίξουν το μέλλον τους στα δικά τους χέρια, τους το παίρνει πάλι πίσω ξανά και ξανά.
Άραγε ποιο μέλλον τους επιφυλάσσει η μοίρα;
Θα συναντηθούν κάποια στιγμή στο ίδιο σημείο της ζωής τους;
Θα βρουν τον δρόμο για την ευτυχία;
Ένας αναπάντεχος έρωτας.
Ο δικός τους έρωτας, ο οποίος τους κυνηγάει σαν κατάρα.
Η δική τους κατάρα!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΤΕΡΕΖΙΔΗ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


   


Αν ερχόσουνα Αν ερχόσουνα Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.