ΚΥΝΗΓΟΣ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

     Επειδή αυτό το πρώτο Σ/Κ του Οκτωβρίου λαμβάνει χώρα το festival του fantasticon,θα μου επιτρέψετε οι επόμενες -ως επί το πλείστον- κριτικές μου να αφορούν βιβλία που να ανήκουν στο είδος του φανταστικού.
    Θα ξεκινήσω λοιπόν με το βιβλίο ''ΚΥΝΗΓΟΣ'' από την συγγραφέα κυρία Μυρτώ Μαραγκού. Ένα βιβλίο που μου άρεσε αρκετά καί το διάβασα με μεγάλη ευχαρίστηση σε πολύ λίγο χρόνο. Όχι,γιατί δεν έχει ουσία,αλλά εξαιτίας των μικρών αλλά περιεκτικών του κεφαλαίων που δίνουν έναν τόνο ξεγνοιασιάς κι οικειόητας.
    Η γραφή του είναι απλή καί σύγχρονη,χωρίς κουραστικές επαναλήψεις ή χρήση υπερβολών από την μεριά της συγγραφέως με σκοπό απλά καί μόνο τον εντυπωσιασμό του αναγνώστη.
    Ένα ακόμη στοιχείο του που μου άρεσε,ήταν η μικρή ''εισαγωγή'' πρίν την έναρξη κάποιου κεφαλαίου που λειτουργούσε καταλυτικά τόσο για την κατανόηση της υπόθεσης όσο καί του νοήματος του βιβλίου.
     Στο βιβλίο δεν θα βρούμε πολλούς πρωταγωνιστές αλλά λίγους καί καλούς,οι οποίοι με την σειρά τους θα βοηθήσουν να προχωρήσει η ιστορία καί να μάθουμε την κατάληξη. Πιστεύω ότι οι αναγνώστες ίσως να δούν κάποια στοιχεία του εαυτού τους μέσα από την κύρια πρωταγωνίστρια,είτε είναι άντρες είτε γυναίκες. Την θεωρώ αρκετά καλή κίνηση αυτή από την συγγραφέα. Απευθύνεται σε ευρύ κοινό έτσι κι όχι μόνο σε μία μερίδα αυτού.
    Το νόημα του βιβλίου για μένα είναι η εσωτερική αναζήτηση καί η αποδοχή καί καλυτέρευση του εαυτού μας. Όπως η πρωταγωνίστρια με την φαντασία της έκανε ένα ταξίδι σε έναν κόσμο μαγικό για να αποδεχτεί κι αγαπήσει τελικά τον εαυτό της,με όμοιο τρόπο πρέπει κι εμείς να κάνουμε ένα ''πνευματικό'' ταξίδι μέχρι τα βάθη της ψυχής μας για να καταφέρουμε το ίδιο.
     Εγώ σας το προτείνω να το διαβάσετε καί να κάνετε μία πρώτη γνωριμία με βιβλία αυτού του είδους.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η Νέρεζα είναι µια κοπέλα χωρίς οικογένεια, µόνη στον κόσµο. Κανένας δεν νοιάστηκε ποτέ για εκείνη. Είναι στη φυλακή για ένα έγκληµα που δεν θυµάται αν έκανε, που δεν ξέρει πότε το έκανε. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε κανένας που να της µιλήσει για το παρελθόν της, την ταυτότητά της. Μοναδική της περιουσία ένα µικρό µαύρο βιβλίο, χωρίς τίτλο, που δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε στην κατοχή της και που περιγράφει έναν άλλο κόσµο, τελείως διαφορετικό από τον δικό της.

Μία µέρα, εντελώς απρόβλεπτα, ελευθερώνεται από τη φυλακή και αναγκάζεται να ζήσει µια καινούρια ζωή σε ένα άγνωστο σπίτι, σε µια άγνωστη πόλη, ανάµεσα σε άγνωστους ανθρώπους. Και πάνω που έχει αρχίσει να συνηθίζει στους νέους ρυθµούς, το βιβλίο εξαφανίζεται. Έτσι, χάνει το µοναδικό κοµµάτι που τη συνέδεε έως τώρα µε τον εαυτό της. Η απώλειά του είναι ένα τροµερό χτύπηµα για εκείνη και το γεγονός αυτό τη βυθίζει στο χάος.

Και τότε, εµφανίζεται η Σκιά…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: MYΡΤΩ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
         
    
ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 06, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.