ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΠΙΔΟΤΑ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σήμερα έχω μία αλλιώτικη βιβλιοπρόταση για εσάς,την οποία πιστεύω πως θα βρείτε πολύ ενδιαφέρουσα. Ο λόγος για το βιβλίο ''ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΠΙΔΟΤΑ''. ''Η ανά χείρας έκδοση είναι το αποτέλεσμα ανταπόκρισης ενός αριθμού διακονούντων τη γραφή στην πρόσκληση που τους έγινε από μέρους μου να στείλουν πρωτότυπα κείμενά τους για δημοσίευση στη διαδικτυακή δράση «Γράμματα ανεπίδοτα», που διενήργησε η Λογοτεχνική Ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής» τον Μάρτιο του 2019. Οι εκδόσεις Ελκυστής προσφέρθηκαν ευγενικά να συμπεριλάβουν την έκδοση αυτών των κειμένων στον πλούσιο Κατάλογό τους. Όλα τα κείμενα, ανεξαρτήτως λογοτεχνικής βαρύτητας και αξίας, γράφτηκαν με αγάπη και πρόθεση να αναγνωστούν και να «μιλήσουν» σε όσους τα διαβάσουν.'' από την περιγραφή του βιβλίου στο οπισθόφυλλο.
    Πρόκειται για ένα βιβλίο,το οποίο το διάβασα πολύ ευχάριστα καί μου γέννησε ποικίλα συναισθήματα. Ένιωσα έρωτα,πόνο,ελπίδα,κατανόηση,συμπόνοια,θυμό αλλά καί λύτρωση. Είχα την δυνατότητα μέσα από τις σελίδες του καί την πληθώρα των ιστορίων του,να έρθω σε επαφή με πολλούς συγγραφείς καί τον τρόπο γραφής τους. Άν καί ήταν μικρά τα κείμενα ή τα ποιήματα,τα βρήκα αρκετά καλά καί ουσιαστικά. Όλα τα διακρίνει ένας αρκετά καλός καί στρωτός λόγος,εμπλουτισμένος με απλή,καθαρή γλώσσα,παραστατικές εικόνες καί περιγραφές καθώς καί μία λυρικότητα,που ενισχύει το νόημα αυτών. Πόσες είναι οι φορές που έχουν γραφτεί γράμματα καί δεν έχουν διαβαστεί από το άτομο που προορίζονταν γιατί δεν εστάλησαν ποτέ; Πόσοι καί πόσες από εμάς δεν έχουμε βρεθεί είτε στην μία είτε στην άλλη θέση;
    Το βιβλίο σου δίνει την δυνατότητα να ανοίγεις τις σελίδες του καί κάθε φορά να επιλέγεις ποια ιστορία επιθυμείς να διαβάσεις χωρίς να χρειαστεί να ξεκινήσεις από την αρχή απαραίτητα. Είμαι σίγουρη,πως θα έχετε κάποια κείμενα ή ποιήματα που θα σας ''κατακτήσουν'' κάπως παραπάνω σε σχέση με τα άλλα. Το ίδιο έπαθα κι εγώ,χωρίς αυτό να σημαίνει πως τα άλλα υστερούν σε λογοτεχνική αξία ή νοήματα. Απλά είναι ένα βιβλίο που καλύπτει πολλά αναγνωστικά γούστα καί δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που δεν θα του αρέσει. Εγώ στο μέλλον θα γυρίσω σε αυτό να διαβάσω πάλι μία ιστορία που θα νιώθω πιο κοντά μου εκείνη την στιγμή.
    Επιτρέψτε μου,να μην μιλήσω περαιτέρω για κάθε κείμενο ή ποιήμα ξεχωριστά,γιατί είναι αρκετά καί δεν θέλω να αδικήσω κάποιο. Κρατήστε μόνο ότι το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί σας προτρέπω να το διαβάσετε. Αξίζει καί πρέπει να στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται από Έλληνες συγγραφείς καί εκδοτικούς.
                                                      Καλά σας αναγνώσματα!

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:

Τον Μάρτιο του 2016 ίδρυσα τη λογοτεχνική ιστοσελίδα «Λόγω Γραφής», με εφαλτήριο την αγάπη μου για τις τέχνες και τον πολιτισμό αλλά και την ανάγκη μου για μια καλαίσθητη παρουσίαση και μια ευγενική διαχείριση και επικοινωνία και προς αυτή την ίδια τη λογοτεχνία αλλά και προς τους δημιουργούς της. Σε μία πορεία παγκοσμιοποίησης που όλα φαντάζουν να φτωχαίνουν, η πνευματική ένδεια είναι χειρότερη κατ’ εμέ. Η συναισθηματική στειρότητα. Η αναλγησία. Και έναντι αυτών μάχομαι. Όσοι αγαπάτε τη γραφή και μ’ αυτήν εκφράζεστε, είστε ευπρόσδεκτοι στη σελίδα μας. Μέσω της γραφής δημιουργούμε, επικοινωνούμε και μεταδίδουμε πολιτισμό. Φροντίστε τα κείμενά σας να έχουν τη μορφή που θα θέλατε να δείτε σε αυτά σαν αναγνώστες. 

Κατερίνα Ευαγγέλου-Κίσσα, συγγραφέας Δημιουργός & διευθύντρια «Λόγω Γραφής»
    
ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΠΙΔΟΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΠΙΔΟΤΑ Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.