Κανελόνια μετά φόνου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Επανέρχομαι σήμερα με μία πολύ ενδιαφέρουσα βιβλιοπρόταση που απευθύνεται κυρίως στους έφηβους βιβλιόφιλους της παρέας μας. Πρόκειται για το βιβλίο ''Κανελόνια μετά φόνου'' από την συγγραφέα κυρία Εύα Κασιάρου καί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.
   Ένα βιβλίο άρτιο καί άκρως καλογραμμένο,με στρωτό λόγο καί συνεχόμενη πλοκή,που θα ευχαριστήσει πολύ το αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως ένα βαθμό δείγμα αστυνομικής λογοτεχνίας καί να βοηθήσει να μυηθούν οι νεότεροι αναγνώστες στην μαγεία αυτής καί να την γνωρίσουν.
    Η πλοκή του είναι άκρως ενδιαφέρουσα καί δεν θα σας το κρύψω ότι με συνεπήρε καθ΄όλη την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου. Ξετυλίγεται το κουβάρι της πλοκής με πολύ ευφυή τρόπο καί μας ιντριγκάρει ευχάριστα για την εξέλιξη καί τελικά την λύση της υπόθεσης.
   Οι πρωταγωνιστές είναι κυρίως έφηβοι με όλα τα προβλήματα καί τις ανησυχίες που συχνά τους συνοδεύουν εκείνη την περίοδο της ζωής τους. Οι δευτεραγωνιστές πάλι θα έρθουν να συμπληρώσουν την εικόνα καί να δώσουν μία χείρα βοηθείας για να πάμε ένα βήμα παρακάτω.
    Για μένα η ιστορία του είναι ως ένα βαθμό διδακτική,όχι μόνο για τους εφήβους αλλά καί για εμάς τους ενήλικες. Θα πρέπει να είμαστε δίπλα τους,να τους ακούμε καί να προσπαθούμε να τους οδηγήσουμε στις σωστές κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουν για την ζωή τους.
   Το νόημα για να είναι ένα παιδί ευτυχισμένο,το οποίο φαίνεται καί μέσα στο βιβλίο,δεν είναι τα πλούσια υλικά αγαθά καί η πληθώρα αυτών αλλά η αμέριστη αγάπη καί προσοχή πρώτα από το οικογενειακό περιβάλλον καί ύστερα από τον περίγυρο. Πρέπει να μάθουν να νιώθουν περήφανοι για τον εαυτό τους καί να στηρίζονται καλά στα πόδια τους. Μόνο τότε θα έχει επιτευχθεί ο στόχος μας.
    Εν ολίγοις σας προτείνω να το αναζητήσετε καί να το διαβάσετε. Θα σας αρέσει πολύ. Παρακάτω θα σας παραθέσω καί την περίληψη του βιβλίου.

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σηκώθηκε ταραγμένος από το γραφείο του και έκανε δύο βήματα. Με το δεξί του χέρι προσπάθησε να χαλαρώσει τη γραβάτα του. Δύο δυνατοί κρότοι τάραξαν τον Ηρακλή και έβγαλε διαπεραστικές κραυγές. Ένα ακόμη μπαμ ακούστηκε και ο Μακρής σωριάστηκε στο πάτωμα. Μια σκιά διέσχισε τρέχοντας τα λίγα μέτρα της αυλής, πήδηξε το τοιχάκι και βρέθηκε στον παραλιακό δρόμο. Ένα απότομο φρενάρισμα και μια παρατεταμένη κόρνα ανάγκασαν τους περιπατητές της Πειραϊκής να στρέψουν το κεφάλι τους.
                                                    Καλά σας αναγνώσματα!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: EYA ΚΑΣΙΑΡΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ

   
Κανελόνια μετά φόνου  Κανελόνια μετά φόνου Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.