Σελήνη – Βίοι Παράλληλοι



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Επειδή θέλω να μένουν ικανοποιημένοι οι αναγνώστες του blog μου από τις επιλογές των βιβλίων που επιλέγω να σας παρουσιάζω,η σημερινή μου βιβλιοπρόταση είναι κάπως ιδιαίτερη κι όχι τόσο αναμενόμενη. Το βιβλίο το οποίο διάβασα καί σας προτείνω ανήκει στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας. Ο τίτλος του είναι '' Σελήνη – Βίοι Παράλληλοι'' καί ο συγγραφέας του ο κύριος Ιωάννης Χριστοδούλου.
   Ένα βιβλίο που από τις πρώτες του κιόλας σελίδες μας εισάγει στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας,η οποία εμπλουτίζεται ακόμα περισσότερο στην πορεία με αρκετά εξωπραγματικά στοιχεία για εμάς αλλά ταυτόχρονα τόσο μαγικά που μας καθηλώνουν.
   Ο συγγραφέας εύστοχα επιλέγει να συνδέσει την φυσική καί τους νόμους της με την φαντασία,δίνοντάς μας τελικά ένα πολύ δυνατό βιβλίο. Δεν θα σας κρύψω ότι κάπως μπερδεύτηκα με τους όρους της φυσικής,χωρίς όμως αυτό να σταθεί ανασταλτικός παράγοντας για να διαβάσω όλο το βιβλίο. Είμαι σίγουρη πως οι λάτρεις του είδους καθώς καί των θετικών επιστημών θα το αγαπήσουν αυτό το βιβλίο.
    Η γλώσσα του απλή,εμπλουτισμένη από τους απαραίτητους επιστημονικούς όρους,καθιστά το βιβλίο αρκετά ευανάγνωστο καί ενδιαφέρον. Δεν είναι κουραστικό αλλά έχει έναν δικό του τρόπο να ''κατακτήσει'' τον αναγνώστη. Παράλληλα,η πλοκή είναι γρήγορη κι ομαλή. Δεν θα συναντήσουμε βαρετές επαναλήψεις ή περιττές πληροφορίες που πιθανότατα θα διατάραζαν την ροή του κειμένου. Σε αυτό,βέβαια,βοηθάει αρκετά το μυστήριο καί το σασπένς που θα μας συντροφεύει από την αρχή ως το τέλος της ανάγνωσης.
    Οι ήρωες του κειμένου μας δίνονται κι αυτοί με έναν ξεχωριστό τρόπο. Μπορούν να μοιάζουν αληθινοί καί φανταστικοί την ίδια ακριβώς στιγμή καί να μην ξέρουμε εμείς ως αναγνώστες που είναι τα όρια ανάμεσα στο πραγματικό καί μη. Οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές που σχεδόν δεν ξεχωρίζουν. Το αποτέλεσμα; Ο συγγραφέας καταφέρνει να μας κάνει να ζήσουμε βίους παράλληλους στην Γη καί στην Σελήνη.
   Είναι αλήθεια πως εμάς τους ανθρώπους πάντα μας ιντρίγκαρε καί θα μας ιντριγκάρει η πιθανή ή όχι ύπαρξη άλλων οργανισμών καί όντων στους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Το θέμα όμως είναι αν είμαστε αρκετά ώριμοι για να ''αντιμετωπίσουμε'' καί να αποδεχτούμε μία τέτοια πιθανότητα. Θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε σωστά ή θα παραμέναμε εγκλωβισμένοι σε στενόμυαλες πεποιθήσεις καί σκέψεις;
     Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω σε εσάς να τα ανακαλύψετε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Μέχρι την επόμενη φορά σας εύχομαι καλές σας αναγνώσεις.

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ


To φιλόδοξο πείραμα ενός εκκεντρικού επιστήμονα αποτελεί την έναρξη μιας επαναστατικής εφεύρεσης που θα καταστεί μια απροσδόκητη ελπίδα, ικανή να αλλάξει ριζικά το μέλλον της ανθρωπότητας στον πλανήτη. Η απάντηση στο δίλημμα για την αποκάλυψη ή τη συγκάλυψη της εφεύρεσης στην επιστημονική κοινότητα, περνάει από τη Σελήνη και κάτω από τον κρατήρα Doppler, όπου ο επιστήμονας ανακαλύπτει το μυστικό που για αιώνες ήταν κρυμμένο στο εσωτερικό της. Μια ανώτερη μορφή ευφυΐας, που θα συναντήσει στην πορεία, θα γίνει το μέτρο σύγκρισης για τις ανθρώπινες αδυναμίες, που εσκεμμένα ή αυθόρμητα, οδηγούν τον πλανήτη στην καταστροφή και στο πρόωρο τέλος του.
Το μυθιστόρημα «ΣΕΛΗΝΗ – Βίοι Παράλληλοι» είναι μια κινηματογραφικά διαδραστική περιπέτεια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Μία προσπάθεια να κατανοηθεί η φύση της συνειδητότητας και τα όρια της ανθρώπινης λογικής. Ταυτόχρονα, είναι ένα ταξίδι στην υπόθεση μιας πιθανής επαφής του ανθρώπου με κάποια εξωγήινη μορφή ζωής, που πιθανόν να συνέβη στο παρελθόν και μοιάζει να είναι εφικτή στο μέλλον. Πάνω από όλα, όμως, είναι μία απεγνωσμένη προσπάθεια με στόχο την απελευθέρωση του ανθρώπου από τη φυλακή του σκοταδισμού, της δεισιδαιμονίας, της ανηθικότητας και της αδιαφορίας.
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Σελήνη – Βίοι Παράλληλοι  Σελήνη – Βίοι Παράλληλοι Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.