Ο Έρωτας μετά τις Eπιθυμίες - Desires #3



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Πρίν από λίγο καιρό,σε μία συζήτηση μου με την συγγραφέα κυρία Άντα Αντρέου έδωσα στα βιβλία της τον χαρακτηρισμό dark fairytale(σκοτεινό παραμύθι). Εκείνη εντυπωσιάστηκε καί παραξενεύτηκε ταυτόχρονα,γιατί πρώτη φορά έδωσε κάποια αυτόν τον χαρακτηρισμό για τα βιβλία της καί μου ζήτησε αν μπορούσα να της εξηγήσω τι εννοώ.
   Εγώ θα σας το παραθέσω με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που το είπα καί σε εκείνη: ''Με τον όρο dark fairytale εννοώ πως οι ιστορίες σου,αν κι ερωτικές,κρύβουν πόνο,αδικία,μίσος. Δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα. Ούτε εκείνος είναι ο ήρωας του παραμυθιού πάνω στο άσπρο του άλογο,ούτε εκείνη καμία άβγαλτη κοπέλα που ξαφνικά είδε το τι σημαίνει έρωτας. Δεν είναι αυτό το αναμενόμενο. Έχει βάθος από πίσω του. Δεν γίνονται θαύματα επειδή ερωτεύτηκαν. Προσπαθούν να επιβιώσει η αγάπη τους μέσα από λάθη καί τσακωμούς. Εμένα μου κάνει πιο κοντά στην αληθινή ζωή. Δεν ζούν σε ροζ συννεφάκια''. H απάντήση της,η οποία με έκανε να χαρώ,ήταν πως τέτοια ανάλυση δεν είχε ξανακούσει.
    Έφτασε λοιπόν ο καιρός να διαβάσω καί το τρίτο μέρος της σειράς με τίτλο ''Ο Έρωτας μετά τις Επιθυμίες''. Για μένα είναι πιο καλό από τα προηγούμενα δύο,τόσο από άποψη πλοκής,όσο καί από άποψη γραφής. Θα σας εξηγήσω τι εννοώ στην συνέχεια.
    Πρώτα οι επιθυμίες καί μετά η αγάπη,οδήγησαν σε έναν μεγάλο καί μεστό έρωτα!Όμοια καί η γραφή της συγγραφέως ωρίμασε καί μας έδωσε ένα ακόμη καλύτερο βιβλίο.Όπως ακριβώς καί η σχέση της Άντας καί του Δημήτρη.Ναί μεν βρίσκονται ένα στάδιο παραπέρα αλλά ταυτόχρονα είναι τα ίδια πρόσωπα που αγαπήσαμε.Γεμάτοι πάθος καί έντονα συναισθήματα που εξελίχθηκαν κατά την πάροδο του χρόνου καί μετατράπηκαν σε κάτι πιο δυνατό.
    Το τρίτο αυτό βιβλίο της σειράς είναι έξυπνο,χιουμοριστικό καί ταυτόχρονα σοβαρό όταν πρέπει.. Εγώ,δεν ήταν λίγες οι φορές,που συγκινήθηκα διαβάζοντάς το. Το ίδιο πιστεύω ότι θα νιώσετε κι εσείς.
     Μέσα στις σελίδες του δεν θα βρείτε μόνο τον έρωτα αλλά καί την αξία της πραγματικής φιλίας,σκοτεινά μυστικά καί έναν άλλο καλά κρυμμένο Δημήτρη Ελευθεριάδη που θα τον αγαπήσετε ακόμα περισσότερο από πρίν.
  Τα νοερά μας ταξίδια στο παρελθόν αρκετά καί σημαντικά κατά την διάρκεια της ανάγνωσης του βιβλίου,αφού θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας, με την παράλληλη επανεμφάνιση προσώπων από προηγούμενα βιβλία. Να θυμάστε ότι τίποτα δεν δίνεται τυχαία σε εμάς κι όλα είναι αλληλένδετα. Αυτό βέβαια οφείλεται καί στην έξυπνη γραφή της συγγραφέως.
   Όπως σας προείπα,είναι πιο ώριμος καί μεστός ο λόγος της πλέον. Η αφήγηση της ιστορίας εναλλάξ από την Άντα καί τον Δημήτρη,δίνει ένα πιο ευχάριστο,οικείο καί καθόλου κουραστικό τόνο στο βιβλίο. Εδώ να σας πώ,ότι βοηθάνε καί οι αληφοθανείς,εύστοχοι καί ζωντανοί διάλογοι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.
      Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα,το βιβλίο να διαβάζεται απνευστί καί να σας γεννάει διάφορα συναισθήματα. Από πολλή χαρά κι έρωτα,έως συμπόνοια καί λύπη. Άλλωστε όλα αυτά είναι μέσα στην ζωή μας. Καί η συγγραφέας Άντα Αντρέου μας δίνει βιβλία που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε καί θα μας δώσουν παραδείγματα για να σταθούμε στα πόδια μας,χωρίς να μας χαϊδέψει τα αυτιά αλλά με ρεαλισμό κι αγάπη για τους αναγνώστες της.
    Αυτός είναι καί ο κυριότερος λόγος που αγαπώ τα βιβλία της. Τα ζώ όλα μέσα σε πραγματικές σχεδόν διαστάσεις. Με τα καλά καί τα κακά που μπορεί να συμβούν.
     Με βάση το ταλέντο καί την αυθεντικότητα της ίδιας καί των ιστορίων της,αγαπήθηκε από το κοινό για τον ρεαλισμό της και το είδος των βιβλίων που μας παρουσιάζει.
   Σε τούτο το βιβλίο θα δούμε να παίρνει σάρκα κι οστά πλέον ο έρωτας της Άντας καί του Δημήτρη. Ένας έρωτας μαχητής,που μπόρεσε κι επιβίωσε πάρα τις όποιες δυσκολίες καί τελικά βγήκε θριαμβευτής.
    Μην νομίζετε,ότι ξέχασα να αναφερθώ στις καυτές ερωτικές σκηνές του βιβλίου. Μέσα από αυτές φαίνεται η δύναμη της αγάπης τους καί η σύνδεση που έχουν πλέον αυτοί οι δύο. Ξέρουν τι θέλουν,το έχουν κατακτήσει καί προσπαθούν να βρούν τις ισορροπίες τους.
      Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή μας. Ούτε οι άνθρωποι που γνωρίζουμε,ούτε καί οι καταστάσεις που ζούμε. Μπορεί οι πρωταγωνιστές να πέρασαν πολύ πόνο καί να έζησαν την απώλεια αλλά τα καλύτερα ήρθαν γι'αυτούς.
    Για μένα ο επίλογος του βιβλίου ήταν ένα από τα καλύτερα καί πιο έντονα φορτισμένα συναισθηματικά κομμάτια του βιβλίου. Ο τέλειος συνδυασμός καί των τριών βιβλίων για το ''κλείσιμο'' της ιστορίας του πολυαγαπημένου μας ζευγαριού.
   Τελειώνοντας την κριτική μου να σας πώ,ότι πολύ εύστοχα η συγγραφέας μας δίνει στοιχεία,τα οποία δεν γνωρίζαμε έως τώρα, τα οποία θεωρούνται κομβικά για τα επόμενα βιβλία της σειράς που θα ακολουθήσουν. Με αυτόν τον τρόπο φροντίζει να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για την συνέχεια.

Υ.Γ. Η ταπεινότητα του χαρακτήρα της σε συνδυασμό με την πολλή δουλειά την έφτασαν εδώ που είναι σήμερα καί πρέπει να την συγχαρούμε γι'αυτό.

                                      Μέχρι την επόμενη φορά,καλά σας αναγνώσματα!

    Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο:''Σκοτεινές Επιθυμίες'':

                            https://dominicamat.blogspot.com/2019/02/desires-1.html



    Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο:''Η Αγάπη πρίν τις Επιθυμίες'':

                            https://dominicamat.blogspot.com/2019/02/desires-2.html



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΝΤΑ ΑΝΤΡΕΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: i-write.gr Publications



                                                   ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ



Ο Έρωτας μετά τις Eπιθυμίες - Desires #3 Ο Έρωτας μετά τις Eπιθυμίες - Desires #3 Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.