Στα Μπαράκια των Ξυπόλυτων Αγγέλων



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Σήμερα έχω για εσάς ένα όχι καί τόσο συνηθισμένο βιβλίο φαντασίας. Ο λόγος για το βιβλίο '' Στα Μπαράκια των Ξυπόλυτων Αγγέλων'' από την συγγραφέα κυρία Τζούλι Τσενέ. Θα αναρωτιέστε τι είναι αυτό που το καθιστά ασυνηθίστο. Θα σας εξηγήσω ευθύς αμέσως.
    Το βιβλίο ανήκει στο είδος της φανταστικής λογοτεχνίας κι ενώ οι ήρωές του είναι άγγελοι,έχουν μία ανθρώπινη σχεδόν μορφή καί συμπεριφορά. Δρούν καί εκφράζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάνουμε κι εμείς. Μάλιστα,μπορούν κι αισθάνονται καί βιώνουν τα ίδια συναισθήματα. Αισθήματα όπως είναι ο έρωτας,η χαρά,η ελπίδα,ο πόνος,η θλίψη καί η απελπισία.
   Μπορεί κάτι τέτοιο να είναι εφικτό ακόμα καί μέσα στα πλαίσια της φαντασίας; Για μένα,ναι είναι. Άν το δούμε από μία άλλη ματιά,όταν νιώθουμε πολλά-κυρίως αρνητικά-θέλουμε να βγούμε έξω από την πραγματικότητα καί να είμαστε απλοί παρατηρητές των όσων συμβαίνουν καί εμείς να μην τα ζούμε. Είναι σαν ένα είδος προφύλαξης της ψυχικής μας υγείας,μία άμυνα του οργανισμού μας.
    Η γλώσσα του βιβλίου απλή αλλά ουσιαστική αποδίδει άψογα το νόημα που θέλει να περάσει η συγγραφέας στο αναγνωστικό κοινό. Μου άρεσε αρκετά το γεγονός πως μέσα στις σελίδες του βρήκα πολλές καί διαφορετικές ιστορίες,που η καθεμία ''μιλούσε'' καί για ένα άλλο συναίσθημα. Επιπλέον,θα χαρακτήριζα έξυπνη την κίνηση οι εικόνες που στολίζουν το βιβλίο να είναι σε ασπρόμαυρους χρωματισμούς. Αναδεικνύουν τέλεια ό,τι εξιστορεί κάθε διήγημα.
    Είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο που θα ήταν καλό να τύχει της προσοχής σας. Παρ'όλο που ανήκει στο είδος του φανταστικού,η ανάγνωσή του θα σας προβληματίσει καί θα σας βάλει σε πολλές σκέψεις. Εμένα μου άρεσε καί θα ήθελα να δώ την εξέλιξη της συγγραφέως μελλοντικά.
                                                           Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Άγγελοι, άγγελοι πολλοί, γέμισε ο κόσμος πάλι αγγέλους. Άγγελοι που γελάνε όλο νόημα, άγγελοι που κλαίνε από τύψεις. Άγγελοι φοβισμένοι, ανήμποροι να πιστέψουν στα φτερά τους. Άγγελοι δίχως πρόσωπο, μα μόνο μ’ ένα ζευγάρι μάτια. Άγγελοι όπως πάντοτε ξυπόλυτοι και με τα χρυσοκέντητα άμφιά τους ξεσχισμένα. Άγγελοι παραστάτες, άγγελοι εκδικητές, θανάτου άγγελοι και άγγελοι-σωτήρες.

Στα Μπαράκια των ξυπόλυτων αγγέλων οι πρωταγωνιστές είναι άγγελοι, λίγο πιο ανθρώπινοι από το αναμενόμενο. Άγγελοι που παλεύουν με τη μοναξιά, την αποξένωση, την αλλοτρίωση, τις υπαρξιακές κρίσεις, υπενθυμίζοντας τη μαγεία της αγάπης και του Μαζί. Άγγελοι που υψώνονται πάνω από τα άπιαστα –μέχρι αποδείξεως του εναντίου– όνειρά τους, απλώνουν τα σπασμένα τους φτερά –ενθύμια πρόσκρουσης– και χαράζουν νέες πορείες στους αιθέρες, με πυξίδα την ελπίδα, τη δύναμη, τη δίψα για ζωή. Στα Μπαράκια των ξυπόλυτων αγγέλων η κάθε πτώση αποτελεί μονάχα αφορμή για μια καινούρια πτήση…


Κι ανάμεσά τους, ένας άγγελος-τιμωρός. Με τσακισμένα μάτια να διαφεντεύει τα πέλαγα, που γι’ άλλη μια φορά αρνήθηκαν να υποταχτούνε.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΤΖΟΥΛΙ ΤΣΕΝΕ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ/Iwrite-publications.gr
Στα Μπαράκια των Ξυπόλυτων Αγγέλων  Στα Μπαράκια των Ξυπόλυτων Αγγέλων Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.