Απώλεια Στήριξης



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    ''Απώλεια Στήριξης'',ο τίτλος του βιβλίου που διάβασα καί σας παρουσιάζω σήμερα. Ο συγγραφέας του είναι ο κύριος Γαβριήλ Παπαδόπουλος καί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελευθερουδάκης.
    Πρόκειται για ένα βιβλίο,το οποίο είχε φτάσει στα χέρια μου ως δώρο καί περίμενε καρτερικά στο ράφι της βιβλιοθήκης μου για να έρθει η σειρά του να διαβάστεί. Εμένα μου άρεσε καί μπορώ να σας πώ ότι μου κράτησε καλή παρέα.
    Ο λόγος του είναι στρωτός καί συνεχόμενος καί το χαρακτηρίζει μία απλή,οικεία γλώσσα καί γραφή. Βρήκα σωστή την κίνηση του συγγραφέα να εντάξει μικρά καί περιεκτικά κεφάλαια μέσα στο κείμενο,τα οποία ενισχύονται από αληθοφανείς,γρήγορους διαλόγους καί καλά δοσμένες περιγραφές των εικόνων. Δεν έμεινε στο είναι αλλά στο φαίνεσθαι των πραγμάτων. Για να είμαι ειλικρινής,θα ήθελα να δώ μελλοντικά εξέλιξη στην γραφή του συγγραφέα. Υπάρχει μία καλή βάση αλλά θα του πρότεινα να το δουλέψει κι άλλο.
     Η ιστορία του βιβλίου μας δίνει κάτι διαφορετικό. Ναι μεν,μπορεί να υπάρχει το φλερτ καί το συναίσθημα του έρωτα,αλλά δεν είναι αυτό το χιλιοειπωμένο. Οι ήρωες βρίσκονται σε μία ηλικία που πλέον ξέρουν τι θέλουν,το διεκδικούν καί το αποκτούν. Μέσα από την υπόθεσή του αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει θέληση καί από τις δύο πλευρές,καθώς καί συμβιβασμοί,μπορεί να λειτουργήσει ομαλά μία σχέση από απόσταση καί να μπούν τα θεμέλια για μία ωραία συμβίωση.
     Ταυτόχρονα,ο συγγραφέας μέσα από τους άνδρες ήρωες της ιστορίας φανερώνει την αγάπη του για το χώρο της αεροπορίας. Μας μεταλαμπαδεύει γνώσεις που μέχρι πρότεινος δεν γνωρίζαμε καί παράλληλα μας βάζει να σκεφτούμε τον κίνδυνο καί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πιλότοι.
    Οι ήρωες του βιβλίου δεν είναι πολλοί καί έτσι είναι πιο εύκολο καί για τον αναγνώστη να κατανοήσει το κείμενο. Οι δύο κύριες πρωταγωνίστριες,αν καί φίλες,είναι εκ διαμέτρου αντίθετες καί με αυτόν τον τρόπο οι αναγνώστριες θα ταυτιστούν περισσότερο με αυτήν που είναι πιο κοντά τους. Τι θέλω να πώ με αυτό. Η μία είναι γυναίκα καριέρας καί διαζευγμένη κι η άλλη μία γυναίκα ελεύθερη που ζεί την ζωή της σχεδόν στο έπακρο. Καθεμία τους όμως είναι ξεχωριστή καί αξίζει να τις γνωρίσετε.
    Όμοια καί οι άνδρες πρωταγωνιστές,καθένας τους ξεχωριστός με κοινό σημείο την αγάπη κι ενασχόλησή τους με την πολεμική αεροπορία. Κι εκείνοι με την σειρά τους,μέσα από την ανάγκη τους να ''επιβληθεί'' το ανώτερο αρσενικό,θα αναπτύξουν συγκεκριμένες συμπεριφορές καί θα προσπαθήσει ο καθένας να επικρατήσει. Τόσο στον χώρο της εργασίας,όσο καί στο πεδίο του έρωτα.
    Διαβάζοντας το βιβλίο μέχρι την μέση,μου φάνηκε ευχάριστο καί χαλαρό. Με ικανοποίησε όμως πιο πολύ από την μέση έως καί το τέλος. Ο συγγραφέας εύστοχα αλλάζει το σκηνικό. Αρχίζει να αποκτάει σασπένς καί να γεννάει περισσότερη αγωνία στον αναγνώστη. Αυτή η ανατροπή καί ο επίλογος του βιβλίου εντέλει με κέρδισαν.
    Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους συγγραφείς καί να διαβάζουμε τα βιβλία τους. Μην τα σνομπάρετε. Ποτέ δεν ξέρετε τι θα ανακαλύψετε μέσα στις σελίδες τους. Εγώ το βιβλίο σας το προτείνω,ειδικά αν έχετε σκοπό να αρχίσετε να διαβάζετε.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Γκρέις είναι μία πετυχημένη γυναίκα καριέρας που ζει και εργάζεται στο Μανχάταν. Ο Μιχάλης είναι πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και ρισκάρει καθημερινά τη ζωή του στους ουρανούς του Αιγαίου. Η μοίρα τα φέρνει να βρεθούν, να ερωτευτούν και να κάνουν όνειρα για να ζήσουν μαζί. Όμως η ζωή έχει άλλα σχέδια για αυτούς...


Το αεροσκάφος άρχισε να "αχνίζει" στο σημείο που τα φτερά συναντούν την άτρακτο, δείγμα των πολλών δυνάμεων g που δεχόταν. Το σώμα του Μιχάλη, σφιγμένο μέσα στην πτητική αντί-g φόρμα του, προσπαθούσε να προωθήσει το αίμα στο κεφάλι του, για να μη λιποθυμήσει. Ανάσες βαριές και κοφτές και ταυτόχρονα σκληροί ελιγμοί στην προσπάθεια να αποκτήσει τακτικό πλεονέκτημα. Τα αεροσκάφη χορεύανε συγχρονισμένα στον αέρα, σαν γεράκια που ερωτοτροπούν. Μόνο που αυτός ο χορός δεν ήταν ερωτικός. Ήταν σκληρός κι επικίνδυνος.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ
Απώλεια Στήριξης Απώλεια Στήριξης Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.