Μια λευκή σελίδα



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Διάβασα καί σας προτείνω ένα πολύ γλυκό παιδικό βιβλίο,το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Ο τίτλος του είναι ''Μια λευκή σελίδα'' καί η συγγραφέας του η κυρία Ελεωνόρα Κόκκινου.
   Εδώ έχουμε ένα καλογραμμένο βιβλίο,με πολύ σωστό λόγο καί γραφή για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται. Το λεξιλόγιο του είναι πλούσιο μέσα στην απλότητά του. Παράλληλα,βοηθάει στην ανάπτυξη των λεκτικών δεξιοτήτων των παιδιών,εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους.
   Βρήκα πολύ ευφυή καί διασκεδαστική την ιστορία του καί είμαι σίγουρη πως οι μικροί σας βιβλιόφιλοι θα το αγαπήσουν. Μία ιστορία οικεία στο άκουσμά της στα αυτάκια των μικρών παιδιών. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχει τύχει να γνωρίσουμε κάποιο παιδί που δεν ήθελε να πηγαίνει σχολείο καί επιθυμούσε να μείνει για πάντα μικρό; Η ταύτιση τους με τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας,τον Οδυσσέα,είναι δεδομένη. Αυτός είναι καί ο λόγος για τον οποίο θα μπορέσουν να κατανοήσουν καί το νόημα της ιστορίας.
    Το νόημα της ιστορίας-όπως εγώ τουλάχιστον το εξέλαβα-είναι ότι όλοι αν πιστέψουμε στον εαυτό μας καί απλά δουλέψουμε παραπάνω πάνω σε αυτό,μπορούμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Το σχολείο μας διδάσκει το πως να το καταφέρουμε. Πού ξέρετε; Μπορεί κάποια μέρα κάποιος μικρός βιβλιόφιλος να γίνει ένας εξαιρετικός συγγραφέας.
    Όπως έχω ξαναπεί,πρέπει να αγοράζετε καί να διαβάζετε βιβλία για τα παιδιά σας. Καί το συγκεκριμένο βιλίο είναι μία πολύ καλή πρόταση. Αξίζει να το αναζητήσετε. Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν κι άλλοι τίτλοι,που ίσως να σας ενδιαφέρουν.
                                                             Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο μικρός Οδυσσέας δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στο δημοτικό σχολείο, δυσκολεύεται να μοχθήσει λίγο παραπάνω ώστε να είναι συνεπής στις νέες υποχρεώσεις του και μάλλον… δυσκολεύεται να μεγαλώσει! Ευτυχώς, όμως, ο δάσκαλός του πιστεύει σε εκείνον και στη «λευκή» σελίδα του!

Μπορούν άραγε, μια λευκή σελίδα, το Νησί του Λάθους και το χειροκρότημα των συμμαθητών του να κάνουν τον μικρό Οδυσσέα έναν ασταμάτητο συγγραφέα;


Η ιστορία μας έχει βραβευτεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

Υ.Γ. Πολλά μπράβο για την πολύ ωραία εικονογράφηση που κοσμεί τις σελίδες του βιβλίου.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ


Μια λευκή σελίδα Μια λευκή σελίδα Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 09, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.