Στιγμές… Διηγήματα polaroid



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                            ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Μπορούν οι σημαντικές στιγμές της ζωής μας να αποτυπωθούν σε μία φωτογραφία polaroid; Άραγε,ισχύει το ρητό,ότι μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις; Φτάνουν,όμως,χίλιες λέξεις για να περιγράψει απόλυτα κάποιος όσα νιώθει μία συγκεκριμένη,καίρια στιγμή της ζωής του;
   Διάβασα καί σας προτείνω το βιβλίο ''Στιγμές… Διηγήματα polaroid'' από την συγγραφέα κυρία Σάρα-Κατερίνα Παπαδάκη,το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Είναι η δεύτερη φορά που διάβασα βιβλίο της καί για να είμαι ειλικρινής,μου άρεσε ακόμη παραπάνω από την προηγούμενη φορά.
   Από την περιγραφή του μαθαίνουμε ότι το βιβλίο αποτελείται από ''Δεκαοκτώ διηγήματα, δεκαοκτώ στιγμές Polaroid. Κάθε “στιγμή” αφηγείται μια απλή ανθρώπινη ιστορία, μα όλες έχουν ένα κοινό παράγοντα, την αγάπη. Αγάπη γονική, ερωτική, φιλική, σταθερό θεμέλιο και ασφαλής πυξίδα της ανθρώπινης ύπαρξης.''
  Πρόκειται για ένα βιβλίο αρκετά μικρό σε έκταση αλλά πολύ ουσιαστικό καί με μεστό λόγο,που διανθίζεται από την απαραίτητη λυρικότητα που χρειάζεται. Η γλώσσα του κειμένου είναι απλή καί καθημερινή καί έτσι τονίζεται πιο έντονα το νόημα των κειμένων. Ευτυχώς δεν συναντάμε περιττές φιοριτούρες ή τάσεις βερμπαλισμού,που πιθανώς να με ενοχλούσε η ύπαρξή τους μέσα στο κείμενο.
   Εγώ δεν θα σας το κρύψω,ένιωσα πολλά συναισθήματα κατά την διάρκεια της ανάγνωσής του. Πέρασα από την απόλυτη αγάπη,στον απόλυτο πόνο αλλά καί στην ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον καί στις δεύτερες ευκαιρίες που πρέπει να δίνονται έστω κι αν νομίζουμε ότι όλα έχουν χαθεί.
   Δεκαοκτώ διηγήματα θα μας συντροφεύσουν σε αυτό το μαγικό ταξίδι καί είμαι σίγουρη ότι κάποια θα γίνουν πιο αγαπημένα σας. Εγώ για να είμαι ειλικρινής,ξεχώρισα κάπως παραπάνω μερικές,χωρίς να θέλω να μειώσω σε αξία τις υπόλοιπες ιστορίες. Όλες αξίζει να διαβαστούν καί να κατακτήσουν μία θέση στην καρδιά σας. Γι'αυτό αναζητήστε το βιβλίο,να το διαβάσετε. Είμαι σίγουρη ότι θα μείνετε πολύ ικανοποιημένοι.
                                                          Καλά σας αναγνώσματα!

Υ.Γ. Θα χαρώ να ακούσω ποιες ιστορίες ξεχωρίσατε κι εσείς από μεριάς σας.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΑΡΑ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
   

Στιγμές… Διηγήματα polaroid Στιγμές… Διηγήματα polaroid Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.