Ψαλιδισμένες μέρες



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σήμερα διάβασα το βιβλίο ''Ψαλιδισμένες μέρες'' του συγγραφέα κυρίου Γιώργου Γιαλούρη. Αν καί το ξεκίνησα με μεγάλο ενδιαφέρον,δεν μπόρεσα στο τέλος να νιώσω την ικανοποίηση που περιμένα. Αυτά τα λίγα χρόνια που διαβάζω πιο εντατικά,προσπαθώ να μην είμαι αφοριστική απέναντι στα βιβλία. Αντιλαμβάνομαι πως όλοι οι αναγνώστες δεν έχουμε το ίδιο γούστο κι απαιτήσεις από την ανάγνωση ενός βιβλίου. Γι'αυτό πολλές φορές οι γνώμες για εκείνα δεν συμπίπτουν. Κατ'εμέ αυτό είναι απόλυτα υγιές κι αναδεικνύει την ομορφιά της επαφής μας με τα βιβλία. Επιτρέψτε μου,λοιπόν,να μην προβώ σε μία μακρά κριτική που ίσως να σας κουράσει.
  Αρχικά οφείλω να ομολογήσω πως το βιβλίο έδειξε να έχει μια καλή βάση,η οποία όμως στην πορεία έκανε μεγάλη κοιλιά... Δεν κατάφερε να μου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Παρ'όλα αυτά το διάβασα μέχρι τέλους. Περίμενα ότι μία συλλογή σαν κι αυτή θα είχε έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα διηγήματα,όπως να ανήκουν στο ίδιο λογοτεχνικό είδος. Είχα την αίσθηση πως δεν υπήρχε συνοχή. Οφείλω να ομολογήσω πως έπιασα πολλές φορές τον εαυτό μου να αναρωτιέται σε ποια κατηγορία βιβλίου εντέλει να ανήκει. Επισής,θα επιθυμούσα οι ιστορίες να είναι πιο άρτιες από άποψη δομής καί με ένα ολοκληρωμένο κι όχι απότομο τέλος.
  Ο συγγραφέας όπως προανέφερα βασίστηκε πάνω σε μία όμορφη ιδέα την οποία αν την δούλευε παραπάνω,θα είχαμε ως αποτέλεσμα ένα πιο καλό βιβλίο. Κάποια θετικά στοιχεία που βρήκα μέσα στο βιβλίο ήταν το σύγχρονο λεξιλόγιο,το γεγονός ότι διαβάζεται γρήγορα κι άκοπα καί το κοινό μοτίβο που διακρίνει όλες τις ιστορίες,δηλαδή η θέση του ατόμου μέσα στην εργασία σε παροντικό καί μελλοντικό χρόνο. Η ιστορία που προτιμώ είναι η ''Είσαι πιο όμορφη χωρίς το όνομά σου'' λόγω μίας πιο φουτουριστικής εσάνς που την διακατέχει.
   Επειδή οι απόψεις διίστανται,σας αφήνω μόνους/ες να επιλέξετε αν θα το διαβάσετε ή όχι. Σε κάθε περίπτωση σας εύχομαι καλά σας αναγνώσματα.

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

- Ένα χαμένο ημίωρο
- Η απόδραση στο βουνό
- Η ζωή είναι ωραία
- Μ ένα αναψυκτικό ξεφεύγεις
- Μπλεγμένος στον ιστό της αράχνης
- Επανάσταση στην πόλη-εταιρεία
- Εκεί που κάποιος μας την έχει στημένη

- Ποιος είναι αυτός που με παρακολουθεί;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΥΚΟΦΩΣ
 
  
  
  


Ψαλιδισμένες μέρες Ψαλιδισμένες μέρες Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.