ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  ''ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ'' είναι ο τίτλος του τρίτου βιβλίου της συγγραφέως κυρίας Ρόζαμουντ Πίλτσερ που διάβασα καί σας παρουσιάζω σήμερα κι αυτόματα έκανα τον συνειρμό για το τι συμβολίζει η λήξη του καλοκαιριού για κάθε άνθρωπο.
  Είναι το κλείσιμο μίας ωραίας περιόδου; Το τέλος της ξεγνοιασιάς; Είναι η αρχή μίας καινούργιας εποχής,που συνεπάγεται την έναρξη νέων πραγμάτων στη ζωή μας; Ή τελικά η αφορμή για να θέσουμε νέους στόχους καί να ξεκαθαρίσουμε καταστάσεις που μας κρατάνε πίσω σαν περιττά βαρίδια;
  Η συγγραφέας έχει ένα συγκεκριμένο στυλ γραφής καί μοτίβο πάνω στο οποίο στηριζόταν και ανέπτυσσε της υποθέσεις των βιβλίων της. Κύριο χαρακτηριστικό της η λυρικότητα καί μία εσάνς αθωότητας καί παράφορης ελπίδας πως όλα θα πάνε στο τέλος κατ'ευχήν,ανεξάρτητα με ό,τι κακό μπορεί να έχει συμβεί.
 Θα αναρωτηθείτε εύλογα,για ποιον λόγο να διαβάσετε τα βιβλία της. Θα σας απαντήσω αμέσως. Αν καί ρεαλίστρια,πολλές φορές με οδηγό τα βιβλία που διαβάζω,επιθυμώ να ξεφεύγω από την πραγματικότητα καί να ατενίζω με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Τα ξεχωρίζω κυρίως για την διαχρονικότητά τους,τα μηνύματα που επιδιώκουν να μεταδώσουν στους αναγνώστες καί τον τρόπο που προσεγγίζουν κι αναδεικνύουν σοβαρά κοινωνικά ζητήματα με την πρέπουσα προσοχή καί σοβαρότητα.
  Ο λόγος της συγγραφέως είναι αδιακόπος,στιβαρός καί ταυτόχρονα οικείος καί προσιτός. Οι περιγραφές των σκηνών καί η σκιαγράφηση των χαρακτήρων των ηρώων γίνονται με έναν φυσικό,αβίαστο τρόπο. Δεν παρουσιάζουν ούτε ένα ψεγάδι. Είναι μελετημένα καί τοποθετημένα όλα στην εντέλεια. Από το πλούσιο λεξιλόγιο καί την σωστή χρήση των εκφραστικών μέσων έως καί την δομή της ιστορίας.
   Είναι από εκείνες τις συγγραφείς που ευελπιστώ μελλοντικά να διαβάσω όλα της τα βιβλία. Κανένα μέχρι στιγμής δεν με έχει απογοητεύσει. Τα διαβάζω με μία ανάσα καί μένω απόλυτα ικανοποιημένη από την ανάγνωσή των. Στην ίδια ακριβώς θέση θα βρεθείτε κι εσείς. Αν διαβάσετε το ένα,θα επιθυμείτε μετά να τα αναζητήσετε όλα. Επειδή,όμως,το παρόν βιβλίο είναι επανέκδοση,επιλέγω κάπου εδώ να κλείσω την άποψη-κριτική μου καί να σας προτρέψω να γνωρίσετε την πένα της συγγραφέως,αν δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα.
                                                         Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ
  
Ύστερα από χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τζέιν επιστρέφει στο Έλβι, τη γαλήνια, σκοτσέζικη αγροικία, όπου έζησε μια μαγική παιδική ηλικία. Το Έλβι ήταν πάντα συνδεδεμένo μέσα της με την ανάμνηση του Σινκλέρ, του άντρα που κάποτε ονειρευόταν να παντρευτεί. Αλλά τώρα, γυρίζοντας πίσω, βρίσκει μπροστά της έναν άντρα διαφορετικό από αυτόν που θυμόταν. Έναν άντρα, ο οποίος, χρησιμοποιώντας τη γοητεία του, προσπαθεί να της επιβάλει τα σχέδιά του. Η Τζέιν δεν μπορεί πια να τον εμπιστευτεί – αλλά δεν μπορεί να εμπιστευτεί ούτε τον εαυτό της όταν βρίσκεται κοντά του...

Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ δημιουργεί, για άλλη μια φορά, ένα ξεχωριστό σύμπαν, όπου κάθε συναίσθημα έχει ένταση και λάμψη. Ένα σύμπαν όπου πρωταγωνιστούν οι δεσμοί που μας ενώνουν, οι χαρές, οι λύπες, η οδύνη, οι παρεξηγήσεις, αλλά και οι υπέροχες στιγμές όπου βρίσκουμε την αληθινή αρμονία. Πάνω απ’ όλα, ένα σύμπαν γεμάτο συναρπαστικούς χαρακτήρες, δοσμένους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα.

Υ.Γ. Στις εκδόσεις Ψυχογιός μπορείτε να βρείτε κι άλλους τίτλους βιβλίων της συγγραφέως. Αναμένεται η κυκλοφορία καί νέων τίτλων σύντομα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: The End of Summer

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΡΙΑΔΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ
  
  
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ Reviewed by Dominica on Μαρτίου 18, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.