Αγκυροβολημένα Όνειρα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                            ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Η ποίηση είναι παντού γύρω μας,ακόμη κι αν δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε. Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ποιητές,όταν εκφράζουμε με γλαφυρά λόγια τις μύχιες σκέψεις καί τα συναισθήματά μας,χωρίς τίποτα να μας βάζει όρια στο μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε... Περισσότερο δε,όταν ονειρευόμαστε... Τότε κανείς καί τίποτα δεν μπορεί να μας σταθεί εμπόδιο,πέρα από τον ίδιο μας τον εαυτό.
  Η ποιήτρια κυρία Σταυρούλα Φραγκουδάκη κάνει το πρώτο της βήμα στον χώρο της λογοτεχνίας με την ποιητική της συλλογή,που φέρει τον τίτλο '' Αγκυροβολημένα Όνειρα''. Κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Πρότυπες εκδόσεις Πηγή. Υπόσχεται μέσα από τα ποιήματά της να μας μιλήσει για εκείνα τα όνειρα που κάναμε καί στην πορεία της ζωής μας τα ξεχάσαμε,ή,τα αφήσαμε να ρίξουν για λίγο τις άγκυρές τους μέχρι να είμαστε πάλι έτοιμοι/ες να ''ταξιδέψουμε'' μαζί τους.
  Με κοινά χαρακτηριστικά όλων των ποιημάτων,τον ελεύθερο,''ανεξέλεγκτο'' στίχο,το άφθονο καί προσιτό λεξιλόγιο,τις παραστατικές εικόνες,τα πλούσια συναισθήματα καί ένα λόγο στρωτό κι ακατάπαυστο,η ποιητική συλλογή διαβάζεται ευχάριστα καί γρήγορα.
  Η άφυλη,πρωτοπρόσωπη ''αφήγηση'' των ποιημάτων βοηθά ο αναγνώστης να βιώσει πιο έντονα όλα όσα αναφέρονται μέσα σε αυτά καί να ταυτιστεί σε μεγαλύτερο,ή,μικρότερο βαθμό με τον κάθε ήρωα..
   Ένα ακόμη στοιχείο που συμβάλλει κι αυτό με την σειρά του,για να δοθεί ζωντάνια στο κείμενο είναι η εξαιρετική εικονογράφηση που κοσμεί εσωτερικά καί εξωτερικά το βιβλίο κι έχει γίνει από την ίδια την ποιήτρια.
  Αν έχετε παρατηρήσει,επιλέγω όταν σας παρουσιάζω μία ποιητική συλλογή να μην μακρυγορώ,ούτε να προβαίνω σε μακροσκελείς αναλύσεις. Κατά την άποψή μου,κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται κάτι από την μαγεία της... Κι εγώ επιθυμώ να φτάνει αυτούσια σε εσάς...
  Εγώ έμεινα ικανοποιημένη από την ανάγνωση της συλλογής καί θα είμαι επιεικής με την ποιήτρια. Θα ήθελα μελλοντικά να δω την εξέλιξη της γραφής της. Πάντα,όμως,έχοντας κατά νού,ότι στηρίζουμε τους ανερχόμενους συγγραφείς καί ποιητές.
                                                          Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                     ΠΕΡΙΛΗΨΗ

«…Μια βάρκα γεμάτη σκέψεις και όνειρα ο νους μας…

Μου υποσχέθηκε να με πάει εκείνο το ταξίδι

και του άπλωσα το χέρι».

Όταν η μελωδία της ψυχής μας ταξιδεύει,

κανείς δεν μπορεί να της διακόψει το ταξίδι·

θα περάσει από φουρτούνες…

θα φοβηθεί πως θα βουλιάξει…

θα βρει τα ήρεμα νερά,

μα θα τα καταφέρει

και θα κάνει πραγματικότητα το ταξίδι που ξεκίνησε…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ


Αγκυροβολημένα Όνειρα  Αγκυροβολημένα Όνειρα Reviewed by Dominica on Απριλίου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.