Άνεμος εκδοτική Νέες εκδόσεις



Γιούλα Γ. Κωνσταντοπούλου
«Αμέλια»
Ιχνηλατώντας μνήμες των Ρωμιών της Πόλης
Μυθιστόρημα,
βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα

ISBN: 978-960-642-039-9
σελ.: 242
σχήμα: 14x20,5 cm
τιμή:14,30€ με ΦΠΑ
(-10%): 12,87€ με ΦΠΑ

Η ηλικιωμένη Αμέλια, διαισθανόμενη το βιολογικό της τέλος, ανακαλεί μνήμες, ενθυμήματα και προσωπικές εμπειρίες αναπολώντας το παρελθόν της. Οι αναμνήσεις της, ενταγμένες στο κοινωνικό πλαίσιο μιας μακρινής εποχής, αποτελούν πτυχές της συλλογικής μνήμης του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης και της Ιωνίας.
Σημαντικά ιστορικά γεγονότα –όπως ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος, η Μικρασιατική Καταστροφή, διεθνείς συμβάσεις κι ανταλλαγές πληθυσμών, καθώς και τα Σεπτεμβριανά του 1955– συμβαδίζουν με τη ζωή της Αμέλιας. Οι αναμνήσεις και οι προσωπικές της μαρτυρίες καθοδηγούν τον ιστό της εξιστόρησης που συνδέεται με κληρονομημένες μνήμες και αφηγήσεις ενός ολόκληρου έθνους.
Το τέλος του ταξιδιού της ζωής δεν είναι άλλο από την αφετηρία αφύπνισης της μνήμης για τον γενέθλιο τόπο, τους ανθρώπους και τα γεγονότα που τον στιγμάτισαν, όλα όψεις της ύπαρξης που την ξεθωριάζει η λήθη στο πέρασμα του χρόνου. Οι αναμνήσεις φωλεύουν σε παλιές φωτογραφίες, επιστολές και μικροαντικείμενα, σταθμεύουν σε παλιά σπίτια και σταθμούς τρένων, εκεί όπου η παρουσία των ανθρώπων άφησε ανεξίτηλα το στίγμα της γιατί έζησαν, ταξίδεψαν και βίωσαν τον έρωτα, τις ελπίδες, τις απογοητεύσεις, τις διαψεύσεις, τη δικαίωση ή την προδοσία τους.

Ένα καθηλωτικό οδοιπορικό στην ιστορία μιας γυναίκας και στην Ιστορία των προγόνων μας,
που ιχνηλατεί μοναδικά τις μνήμες των Ελλήνων της Πόλης.

Βιογραφικό σημείωμα

Η Γιούλα Γ. Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε για χρόνια στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Είναι κάτοχος MSc του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και PhD της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών.
Έχει συγγράψει διηγήματα. Στην επιστημονική της δραστηριότητα συμπεριλαμβάνονται πάνω από πενήντα άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.
Το έργο της «Αμέλια, Ιχνηλατώντας μνήμες των Ρωμιών της Πόλης» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Εργογραφία:
«Κερτεζίτες αγωνιστές στην Επανάσταση του 1821», Αθήνα 1996.
«Homère, L’ ILIADE illustré par la céramique grecque», Δημιουργία, 1998.
«Ο Ι. Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κέρτεζη Καλαβρύτων», Αθήνα 1999.

«Η Εκπαίδευση στην επαρχία Καλαβρύτων κατά την οθωνική περίοδο (1833-1862)», έκδοση Νομαρχίας Αχαΐας, 2009.


Άννη Παπαθεοδώρου

«Ευτοπία »
H γέννηση ενός νέου κόσμου
Βιβλίο Τρίτο
μυθιστόρημα


ISBN: 978-960-642-040-5
σελ.: 484
σχήμα: 14x20,5 cm
τιμή: 17,33€ με ΦΠΑ
(-10%): 15,60€ με ΦΠΑ

                                                                       ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σαράντα χρόνια μετά την εγκαθίδρυση του Μανιφέστου, ο κόσμος έχει αλλάξει ριζικά με την επιβολή παγκόσμιας διακυβέρνησης, το κλείσιμο των συνόρων, την απαγόρευση μετακινήσεων και επικοινωνιών, τη δημιουργία οικονομικών ζωνών σε κάθε χώρα, τον έλεγχο γεννήσεων και θανάτων και τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε χρήσιμους και ακατάλληλους.
Ταυτόχρονα, κάποιοι πολίτες αντιστέκονται δημιουργώντας έναν μυστικό υπόγειο κόσμο, την Ευτοπία, ενώ άλλοι δημιουργούν τους Άλφα και την οργανωμένη και μεθοδευμένη αντίσταση ενάντια στους απάνθρωπους κανόνες του Μανιφέστου.
Δυο οικογένειες ακροβατούν ανάμεσα στην εξουσία και την επανάσταση, την επιλογή της συμμόρφωσης με τους ανηλεείς κανόνες ή την εξέγερση και τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Τα μέλη τους θα συνδεθούν με ακατάλυτους δεσμούς και θα βρεθούν αντιμέτωπα με τα μυστικά και τις ενοχές του παρελθόντος, που άλλοτε τους στοιχειώνουν και άλλοτε τους εξιλεώνουν και τους απελευθερώνουν.
Ο αγώνας έχει πλέον οργανωθεί παγκόσμια και η εξέγερση είναι προ των πυλών. Θα βρουν οι άνθρωποι το θάρρος και τη θέληση να πολεμήσουν, να αντισταθούν, να θυσιαστούν και να ανατρέψουν μια για πάντα την κατάρα του Μανιφέστου; Θα μπορέσει το όραμα των πολλών ανίσχυρων να επιβληθεί στους λίγους ισχυρούς και ο νέος κρυφός κόσμος να αναδυθεί για να δώσει ζωή στα όνειρα των ανθρώπων;
  
Βιογραφικό σημείωμα

 Η Άννη Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Δούλεψε σε διάφορες εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια εργάστηκε στην Εμπορική Τράπεζα. Από το 2012 είναι συνταξιούχος.
Μετά τη συνταξιοδότησή της ασχολήθηκε κυρίως με θέματα της πόλης. Κυψελιώτισα γέννημα θρέμμα, ανήκει σε μια άτυπη συλλογικότητα, την Ομάδα Κατοίκων Κυψέλης. Δεν εγκατέλειψε ποτέ το ενδιαφέρον της για την οικονομία, καθώς και την πολιτική, διαβάζοντας πάρα πολλά σχετικά βιβλία.
Σημαντικό ενδιαφέρον της είναι το σκάκι, και είναι μέλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Ζει πάντα στην Κυψέλη και έχει έναν γιο.
Εργογραφία:
«Ευτοπία, Τα χρόνια του μανιφέστου», μυθιστόρημα, Άνεμος εκδοτική, 2018.
«Ευτοπία, Η φλόγα της επανάστασης», μυθιστόρημα, Άνεμος εκδοτική, 2019.
«Ευτοπία, Η γέννηση ενός νέου κόσμου», μυθιστόρημα, Άνεμος εκδοτική, 2020.

Έρχονται στις 12/5/2020 από την Άνεμος εκδοτική.
Προπαραγγελίες με την υπογραφή των συγγραφέων στο 210 82 23 574 / 211 0123 834, παραλαβή ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ σας και ΔΩΡΟ ένα ακόμη επιλεγμένο βιβλίο αξίας 12€.

                                   Από τα επίσημα δελτία τύπου του εκδοτικού!







Άνεμος εκδοτική Νέες εκδόσεις Άνεμος εκδοτική Νέες εκδόσεις Reviewed by Dominica on Απριλίου 28, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.