EERIE – 33 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣΠΕΝΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Νέα είσοδος στον χώρο της λογοτεχνίας από τον ανερχόμενο καί πολλά υποσχόμενο συγγραφέα κύριο Κυριάκο Χριστοδούλου καί το βιβλίο του με τίτλο ''EERIE-33 Ιστορίες σασπένς καί μυστηρίου''. Το βιβλίο είναι μία συλλογή 33 διηγημάτων που ανήκουν στον χώρο των θρίλερ καί ''πασπαλίζονται'' με ψήγματα επιστημονικής φαντασίας.
  Κάθε ιστορία είναι μεστή καί σωστά δομημένη. Ο λόγος είναι συνεχόμενος,οι εικόνες πολλές,ανατριχιαστικές καί άκρως ταιριαστές με το νόημα των κειμένων καί το λεξιλόγιο οικείο καί άφθονο συνάμα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των διηγημάτων το σασπένς,άλλωστε μας το υπόσχεται καί στον τίτλο του,η αγωνία καί ο φόβος που γεννάται στις ψυχές τόσο των ηρώων,όσο καί των αναγνωστών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από τις σκιές.
  Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Ξεχώρισα αρκετές εξ αυτών,χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται ότι οι άλλες ήταν λιγότερο καλές. Η ομορφιά τέτοιου είδους συλλογών έγκειται ακριβώς εκεί. Ότι,δηλαδή,κάθε αναγνώστης,ξεχωριστά,θα αγαπήσει κάποιες παραπάνω,ενώ κάποιος άλλος τις υπόλοιπες. Έτσι καί θα είναι πιθανή η ταύτιση με κάποιον από τους ήρωες,μα κι ένα έργο από το οποίο όλοι εντέλει θα μείνουν ικανοποιημένοι.
  Πολλές φορές αναρωτιέμαι,κι ακόμα δεν έχω καταλήξει σε ένα σαφές συμπέρασμα,για ποιον λόγο ως αναγνώστες θαυμάζουμε κι αναζητάμε να διαβάσουμε όλο καί περισσότερα βιβλία τρόμου. Αφού από την φύση του ο άνθρωπος απεχθάνεται τον φόβο καί ό,τι τον προκαλεί,γιατί προβαίνουμε σε αυτήν την επιλογή; Μήπως,τελικά,αυτός είναι ένας τρόπος για να τον αντιμετωπίσουμε αντικρίζοντάς τον κατάματα καί να ξορκίσουμε το κακό; Για σκεφτείτε το λίγο.
  Η γραφή του συγγραφέα βασίζεται σε μία αρκετά καλή βάση καί με δυνατότητες εξέλιξης. Μία εξέλιξη που θα επιθυμούσα να την δω σε επόμενο συγγραφικό του έργο.
  Προσωπικά θεωρώ ότι η εν λόγω συλλογή αξίζει της προσοχής του αναγνωστικού κοινού. Πρωταρχικά λόγω των μηνυμάτων που έχουν τοποθετηθεί με έντεχνο τρόπο μέσα στις ιστορίες από τον συγγραφέα. Μηνύματα όπως είναι: οι οικογενειακές σχέσεις,ο έρωτας,η εκδίκηση,το μίσος,η απώλεια καί η κοινωνία στο σύνολό της. Καί κατά δεύτερον,πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίζουμε τους νέους συγγραφείς στα πρώτα τους βήματα στην λογοτεχνία καί να μην τους σνομπάρουμε. Πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία καί να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.
  Εγώ το βιβλίο το διάβασα με μία ανάσα καί έμεινα αρκετά ευχαριστημένη από την ανάγνωσή του καί σας προτρέπω να το αναζητήσετε καί να το διαβάσετε κι εσείς.
                                                          Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                       ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το «Eerie» αποτελεί μια πολυθεματική συλλογή διηγημάτων που προσφέρει άφθονο μυστήριο και σασπένς. Με πινελιές τρόμου και επιστημονικής φαντασίας, ο συγγραφέας αγγίζει ποικίλα θέματα που έχουν να κάνουν με τις οικογενειακές σχέσεις, τον έρωτα, την εκδίκηση, την απώλεια και την κοινωνία.

Μια μυστηριώδης απαγωγή, ένας απρόσμενος επισκέπτης στη μέση της νύχτας, μια ιδιόρρυθμη σχέση ανάμεσα σε δύο αδέρφια, ένας επαναλαμβανόμενος και αλλόκοτος εφιάλτης, μια κακοποιημένη γυναίκα που ζει στη δική της κόλαση, μια αεροπορική πτήση αλλιώτικη από τις άλλες και ένα απρόσμενο δώρο από έναν άγνωστο αποστολέα είναι μόλις μερικές θεματολογίες από τις 33 αυτοτελείς ιστορίες του παρόντος βιβλίου.

Το Eerie επιτρέπει στον αναγνώστη να ενταχθεί και ο ίδιος στο ανατριχιαστικό περιβάλλον της κάθε ιστορίας και να βιώσει μαζί με τους ήρωες της το αναπάντεχο ταξίδι τους.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ Α. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΥΓΝΩΜΩΝ
  
EERIE – 33 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣΠΕΝΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ EERIE – 33 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣΠΕΝΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ Reviewed by Dominica on Απριλίου 26, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.