Δελτία τύπου Νέας Κυκλοφορίας-Εκδόσεις ΦΥΛΑΤΟΣ


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Γιώτας Τηγανούρια : «Από το πυκνό δάσος…στο πηγάδι της Γερακίνας

                                           Από το πυκνό δάσος…στο πηγάδι της Γερακίνας

Τα «Τρία Παραμύθια Όλο Τραγούδια» είναι μια μουσική σειρά που απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά που απολαμβάνουν τη μουσική και το τραγούδι μέσα από τη μυθοπλασία! Το πρώτο παραμύθι που έχετε στα χέρια σας έχει θέμα την άνοιξη… όπου μέσα στο πυκνό δάσος όλα ξυπνάνε και αρχίζουν να σαλεύουν, καθώς ο ήλιος απλώνει τις ακτίνες του παντού πάνω στη γη..! Τα τραγούδια των παραμυθιών είναι, παραδοσιακά, παιδικά τραγούδια της κούνιας, παιχνιδοτράγουδα, τραγούδια της άνοιξης, της αγάπης, που μας έχει κληρονομήσει η λαϊκή μούσα κι ο πλούσιος μουσικός μας πολιτισμός. Μέσα από τις μελωδίες τους μεγάλωσαν πολλές γενιές παιδιών, τραγουδώντας και παίζοντας ξένοιαστα με κέφι και χαρά!
Στις ενορχηστρώσεις αναδεικνύονται τα χρώματα των κρουστών μουσικών οργάνων, των ηχητικών αντικειμένων, του μεταλλόφωνου, της φλογέρας και του σαντουριού, που έρχονται να πλαισιώσουν κατά βάση το πιάνο και τη φωνή. Οι μουσικές επεξεργασίες, πολύ συχνά μικρών μοτίβων που κινούνται πάνω σε δύο μέχρι πέντε νότες, θέλουν να ξεφύγουν από το καθιερωμένο «αρμονικό κατεστημένο» που έχουμε συνηθίσει σε πολλά από αυτά τα παιδικά τραγούδια. Γι’ αυτό το λόγο οι μουσικές επεξεργασίες έχουν την τάση να αναδείξουν αρμονίες με 7ες, 9ες, μικρές , μεγάλες ή ελαττωμένες συγχορδίες που κινούνται από τη μείζονα ή την ελάσσονα σκάλα στους μουσικούς τρόπους και αντίστροφα. Η φωνή απ’ τη μεριά της, μέσα από έρευνα και πειραματισμό προσπαθεί να αποδώσει το ύφος και το μουσικό περιβάλλον που διαμορφώνεται από το κάθε τραγούδι, με ένα πιο απλό και φυσικό τρόπο, που κατά τη γνώμη μου, ταιριάζει στο παιδικό τραγούδι. Τα τραγούδια συνδυασμένα με αφήγηση, κίνηση, παντομίμα και χορό αποτέλεσαν και αποτελούν εξαιρετικό υλικό διδασκαλίας των τμημάτων Μουσικής Προπαιδείας και Προχορωδίας για παιδιά ηλικίας 3 -12 χρονών.
Η μουσική διατίθεται για εύκολη και γρήγορη ακρόαση μέσω του διαδικτύου με οδηγίες που παρέχονται στο βιβλίο.

Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα.
Εικονογράφηση: Θεοδώρα Τουτζιαράκη
Τιμή: 13,10 € (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)
ISBN: 978-960-658-010-9

Σελίδες:24

Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Ελένης Μπιμπίρη: «Η Λενιώ και “το αγόρι από τη Συρία”»

Η Λενιώ και “το αγόρι από τη Συρία”

Μια οικογένεια Σύρων προσφύγων εγκαταστάθηκε στη γειτονιά της Λενιώς μετά από ένα δύσκολο ταξίδι. Το αγόρι της οικογένειας δυσκολευόταν να ξεπεράσει τις πληγές του πολέμου και της απώλειας, και είχε κλειστεί στον εαυτό του. Η Λενιώ, με τη βοήθεια του φίλου της του Γιαννιού και της σούπερ γιαγιάς της, βρήκε τρόπους για να το βοηθήσει και να το υποστηρίξει.
Με τον καιρό και με τη σταθερή υπομονή και επιμονή τους, ξεκλειδώθηκε ο χαρακτήρας του μικρού αγοριού, ξεδιπλώθηκαν τα ταλέντα του και άρχισε να συμμετέχει στο παιχνίδι, στο σχολείο, στην… ίδια τη ζωή! Έτσι, τα άτομα του κοινωνικού του περίγυρου ανακάλυψαν τον Φαρίντ πίσω από την ετικέτα “του αγοριού από τη Συρία” και σιγά σιγά τον ενέταξαν στην κοινότητα τους.

Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση εκτυπωμένη σε βρώσιμο χαρτί με ασφαλή ατοξικά χρώματα.
Τιμή: 12,00 € (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)
ISBN: 978-960-658-007-9
Σελίδες: 36


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Σοφία Τσάτσου-Νικολούλη: «Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια»

Ο Αίμος ταξιδεύει στα Βαλκάνια
με μύθους και ποιήματα

Στη Μεγάλη Γειτονιά, κάπου στα Βαλκάνια, όλοι κλείνονται στα σπίτια τους, σφαλίζουν ερμητικά τις πόρτες τους και τρέχουν στις δουλειές τους σκεφτικοί, σχεδόν πάντα με σκυμμένο το κεφάλι. Πρόσωπα μοναχικά, άγνωστα μεταξύ τους, λυπημένα…
Ο Αίμος, ένα δωδεκάχρονο αγόρι, παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Θα κάνει ένα μακρινό ταξίδι… Θα αρμενίσει πάνω από θάλασσες, θα πετάξει πάνω από βουνά, θα φτάσει πιο ψηλά από τον εγωισμό των ανθρώπων. Θα επισκεφτεί κάθε σπίτι της Μεγάλης Γειτονιάς. Θα γνωρίσει όλους τους γείτονές του. Μαζί με τη Ροδόπη, την αδερφούλα του, θα γνωρίσουν όλους τους θησαυρούς του τόπου τους.
Ένα αλλιώτικο ταξίδι ξεκινά! Ένα ταξίδι με μύθους και ποιήματα…
Ένα ταξίδι με τη δημιουργική γραφή…

Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση εκτυπωμένη σε σαμουά χαρτί.
Τιμή: 13,10 € (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)
ISBN: 978-960-658-008-6
Σελίδες:138
Εικονογράφος : Νίκος Πολυχρονόπουλος


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Rubi:
« Πλανήτης ΦράουλΑ».

Πλανήτης ΦράουλΑ

«Mία φορά και έναν καιρό, τότε που όλα ήταν δύσκολα και τα νόμιζαν απλά, δύο ευτελή πλάσματα απέκτησαν συνείδηση τη στιγμή που αγνόησαν το υλικό τους. Σκέφτηκαν να μεταναστεύσουν στον πλανήτη που όλα ήταν απλά και τα νόμιζαν δύσκολα: Στον πλανήτη ΦράουλΑ.
Στον ξακουστό πλανήτη ΦράουλΑ, με το Φ κεφαλαίο, και το Α επίσης. Γιατί στον πλανήτη αυτό έδιναν σημασία και στο τέλος, όχι μόνο στην αρχή…»
(Όσοι δεν αντέχετε των πρωταγωνιστών τη φύση, διαβάστε μία άλλη ιστορία, γιατί αυτή δε θα σας πείσει. Αλλά, πριν αποφασίσετε να κλείσετε το βιβλίο αυτό, αναρωτηθείτε για μια στιγμή:
Τι ήταν στη ζωή μου αυτό, που με έκανε τόσο αυστηρό…)

Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε σαμουά χαρτί.
Συγγραφέας: Rubi
Τιμή: 13,32€ (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)
ISBN: 978-618-5318-99-4
Σελίδες: 220





Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Τάσου Πλαστήρα:
« Στιγμές».

Στιγμές

Περιδιαβάζοντας στα μονοπάτια του νου, ανάμεσα σε μνήμες, γεγονότα, βιωμένες ή ονειρικές εικόνες, πρόσωπα και καταστάσεις μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, κάποιες στιγμές θαρρείς πως διαρκούν αιώνια: εγγράφονται στο υποσυνείδητο ανεξίτηλα, σε ακολουθούν, σε στιγματίζουν…
Σε μια βόλτα μας καλεί ο συγγραφέας, μοναχική, στα περασμένα ή και στα μελλούμενα με φόντο τη θάλασσα, και την αγαπημένη Σαλονίκη. Περιπλανιόμαστε στις γειτονιές του ‘50, στη γενιά της θρεψίνης και του μουρουνόλαδου, της παγωνιέρας και του αραμπατζή, σε αυλές μονοκατοικιών με πλυσταριά και λουλούδια, ακούμε μουσικές και αφηγήσεις των προσφύγων που φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Ο δρόμος μας φέρνει στο σήμερα, στην αναζήτηση της αγάπης, της αναγνώρισης, της αλήθειας και της κατάρριψης του «δήθεν».
Ένας απολογισμός – απολογία, μια αναζήτηση της ζωογόνας «πηγής», ένα υπαρξιακό ταξίδι όπου ο μόνος εχθρός είναι «ο εαυτός μας και ο ίδιος ο δρόμος».

Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση, εκτύπωση σε σαμουά χαρτί με έγχρωμο ανάγλυφο εξώφυλλο.
Τιμή: 14,20€ (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)
ISBN: 978-960-658-005-5
Σελίδες: 180


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το βιβλίο των pillowfights:

10 άντρες απαντούν 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα

Το νέο βιβλίο του pillowfights είναι μια ξεκάθαρα αντρική υπόθεση. Ή μήπως όχι;
10 άντρες απαντούν σε 100 κρίσιμα γυναικεία ερωτήματα για όλα εκείνα που δεν τολμάς να ρωτήσεις, γύρω απ’ τον έρωτα, τις σχέσεις και το σεξ.
Ερωτήσεις αμήχανες και προκλητικές. Απαντήσεις ωμές κι αποκαλυπτικές.
Ένα χρήσιμο λυσάρι που θα σε μυήσει στον αντρικό νου, θα σταματήσει τη σπαζοκεφαλιά, θα σε κάνει να γελάσεις, να προβληματιστείς και να βρεις τον δρόμο που οδηγεί στην καρδιά τους.
Απορίες όπως…
Πώς από ελεύθερη σχέση να τον κάνω να θέλει σχέση;
Όσο πιο σπάνια αναφέρεται στην πρώην του τόσο τη σκέφτεται ακόμα ή το αντίθετο;
Θα ‘θελα να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί. Πώς να του το εμπνεύσω χωρίς να του το ζητήσω;
Έχω πληγωθεί πολύ στο παρελθόν και φοβάμαι να τον εμπιστευτώ. Ξέρω ότι δε φταίει σε κάτι αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει να με κερδίσει. Να είμαι ειλικρινής μαζί του;
Στο σεξ κοιτάει μόνο την πάρτη του και αναγκάζομαι να προσποιούμαι οργασμό. Ψάχνω τρόπο να του το πω.
Γιατί θυμήθηκε κι επέστρεψε μετά από μήνες; Ανασφάλεια ή μεταμέλεια;
Όσο πιο έξυπνη τόσο πιο επικίνδυνη;
Αν όντως θέλει να είμαστε μαζί θα τον πτοήσει άραγε η απόσταση;
Πώς καταλαβαίνω αν το παίζει επίτηδες αδιάφορος;
Είμαστε κολλητοί αλλά εγώ είμαι ερωτευμένη μαζί του. Πώς του το λέω χωρίς το ρίσκο να τον χάσω από φίλο μου;
… κι άλλες 90, λύθηκαν!

Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε σαμουά χαρτί με ματ εξώφυλλο.
Τιμή: 18,90 € (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)
ISBN: 978-960-658-002-4
Σελίδες: 202


Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το βιβλίο του Αριστείδη Λάμπρου : «200 κρυμμένοι θησαυροί και κορυφαίοι προορισμοί»

200 κρυμμένοι θησαυροί και κορυφαίοι προορισμοί

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 240
Σύμφωνα με τον Διεθνή Τουριστικό Όμιλο «Travelers Century Club», τα πολύ απομακρυσμένα νησιά ή οι περιοχές
που βρίσκονται υπό ειδικό καθεστώς αυτονομίας θεωρούνται ως ανεξάρτητες χώρες, ανεβάζοντας έτσι το σύνολο των χωρών στον πλανήτη μας στις 240 (όπως Πουέρτο Ρίκο, Γροιλανδία, Ρεϋνιόν, Μακάο, Γκουάμ κλπ.)
Αλλά και τα μέρη που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό μαζί με τα παραρτήματα είναι 240 ( 200+12+18+10), ώστε να προκύπτει από κάθε πλευρά ο μαγικός αριθμός του περιηγητή -ταξιδιώτη.
Ταξιδεύοντας ανακαλύπτουμε τον Φιλέα Φογκ, που κρύβεται μέσα μας… Ο συγγραφέας μάς περιγράφει την περιπλάνηση του δικού του Φιλέα Φογκ.

Εσωτερικό: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση φωτογραφικό υλικό τυπωμένη σε σαμουά χαρτί.
Τιμή: 16,45 € (με Φ.Π.Α) ΕΒΟΟΚ
ISBN: 978-960-658-004-8
Σελίδες: 284



Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το βιβλίο της Σοφίας Καλαντζή: «Από καρδιά σε καρδιά»

Από καρδιά σε καρδιά
Ενεργοποίησε την εσωτερική σου φωνή

Το βιβλίο αυτό σε καλεί να κάνεις ένα ταξίδι μέσα σου. Ένα ταξίδι ανακάλυψης και αποκάλυψης της εσωτερικής ομορφιάς, της ειρήνης και της δικαιοσύνης.
Αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις την εσωτερική σου φωνή, αν σε βρει έτοιμο.
Μέσα μας υπάρχει μια ουσία, ενεργοποιητική και καθαριστική, είναι εκεί για να μας θυμίσει τον δρόμο της επιστροφής στον οίκο μας. Να μας βγάλει από τη λήθη και να μας ανυψώσει στο φως του ήλιου μας.
Αυτό το ταξίδι δεν είναι για όλους, απευθύνεται όμως σε όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα ανείπωτα και να γευτούν την ουσία της ελευθερίας μέσα τους. Μπορεί να δεις πράγματα που δεν θα σου αρέσουν και να χρειασθεί να ξεριζώσεις τα ψέματα, να κάνεις χώρο για να ενεργοποιηθούν οι αρετές εντός σου.
Τι είναι αυτό που υποσκάπτει τις αρετές και τις χάρες σου;
Θα το ανακαλύψεις;
Θα τους ανακαλύψεις;
Ή θα τους αφήσεις να ζουν εις βάρος σου;
Δεν είναι εύκολο, το ξέρω.
Κάνε την κάθε σου ημέρα να είναι ποίημα.
Φέρε στη ζωή σου την Άνοιξη, γιατί μια Άνοιξη σε καλεί να τη ζήσεις.
Η Άνοιξη μέσα σου!
Άνοιξε μέσα σου!

Εσωτερικό: Εμπλουτισμένη έγχρωμη έκδοση με εικόνες της συγγραφέως.
Τιμή: 9,70 € (με Φ.Π.Α) ΕΒΟΟΚ
ISBN: 978-960-658-009-3
Σελίδες: 84

Οι εκδόσεις Φυλάτος σας παρουσιάζουν το βιβλίο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού: «Λεοντάρι Αρκαδίας»

Λεοντάρι Αρκαδίας – Ιστορία, Αρχιτεκτονική & Προστασία

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 στην Πελοπόννησο σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να υποστηρίξει την πληγείσα περιοχή του ιστορικού οικισμού του Λεονταρίου αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία της σε θέματα προστασίας της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Το πρόγραμμα, το οποίο έγινε σε συνεργασία με την τότε 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Πατρών, είχε ως στόχους την εκπόνηση πρότυπων μελετών για την αποκατάσταση παραδοσιακών κτηρίων που υπέστησαν βλάβες από τις πυρκαγιές και μελετών για την ανάδειξη και ανάπλαση μνημείων και των δημόσιων χώρων του οικισμού, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και των αρμόδιων φορέων για την ορθή αποκατάσταση και τη διαχείριση του αρχιτεκτονικού πλούτου καθώς επίσης την πρόληψη παρόμοιων καταστροφών στο μέλλον.
Απώτερος στόχος του προγράμματος ήταν η συμβολή στη δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα προσφέρουν μια βιώσιμη ανάπτυξη στους πληγέντες οικισμούς. Η έρευνα και η τεκμηρίωση του οικισμού, οι μελέτες αποκατάστασης αλλά και η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα έντυπο το οποίο θα κατέγραφε την αρχιτεκτονική του οικισμού και τους σχετικούς με την προστασία του προβληματισμούς οδήγησε στην τελευταία δράση του προγράμματος, που είναι η έκδοση του ανά χείρας βιβλίου. Ο χρόνος που μεσολάβησε από τη συλλογή του υλικού που αποτελεί το αντικείμενο αυτού του βιβλίου και την αρχή της σχετικής με αυτό έρευνας ως την έκδοσή του έδωσε τη δυνατότητα στο τέλος του βιβλίου να γίνει μια αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος καθώς και την παρουσίαση κάποιων διαπιστώσεων σχετικών με την τύχη στο χρονικό αυτό διάστημα του φυσικού του αντικειμένου, δηλαδή του ίδιου του ιστορικού οικισμού του Λεονταρίου.

Εσωτερικό: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση τυπωμένη σε velvet χαρτί.
Τιμή: 27,55 € (με Φ.Π.Α και δωρεάν μεταφορικά)
ISBN: 978-960-658-006-2
Σελίδες: 204

Από τα επίσημα δελτία τύπου των εκδόσεων!









Δελτία τύπου Νέας Κυκλοφορίας-Εκδόσεις ΦΥΛΑΤΟΣ Δελτία τύπου Νέας Κυκλοφορίας-Εκδόσεις ΦΥΛΑΤΟΣ Reviewed by Dominica on Μαΐου 28, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.