Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Κωνσταντίνο Σπανό


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας κύριος Κωνσταντίνος Σπανός. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Το βιβλίο του ''Ένοχα Μυστικά'' είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας ''Η τριλογία των μυστικών'' καί κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                   Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

                                                     Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Θα ξεκινήσω με μία ερώτηση που κάνω σε όλους τους συγγραφείς. Πώς μπήκε η συγγραφή στην ζωή σας;

K.Σ. H συγγραφή θα έλεγα πως με διάλεξε. Κατά καιρούς έγραφα πολλές υποθέσεις γεμίζοντας τετράδια ολόκληρα από αυτές. Η πρώτη φορά που σκέφτηκα να ξεκινήσω κάτι ήταν στο λύκειο. Μετά ακολουθήσε η ηλεκτρονική μεταφορά στον υπολογιστή από ένα άλλο (πάλι τρόμου βιβλίο όπως και η πρώτη), ώσπου, όταν εμπνεύστηκα το βιβλίο μου που εκδόθηκε (Ένοχα Μυστικά) δεν ήθελα να σταματήσω λεπτό αυτό το όμορφο “συναίσθημα” που λέγεται συγγραφή.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Οι περισσότεροι αναγνώστες σας γνώρισαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ‘’wattpad’’. Πώς αποφασίσατε να εκδόσετε το βιβλίο σας; Ποιό το αρχικό σας συναίσθημα, όταν πιάσατε το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου σας;

Κ.Σ. Ο μοναδικός λόγος που ξεκίνησα να ανεβάζω στο Wattpad τα βιβλία μου ήταν για να δω σε πρώτη φάση αν αυτά που γράφω είχαν κάποια απήχηση τον κοινό. Ήξερα από την αρχή πως ό,τι κι αν έγραφα (διήγημα ή μυθιστόρημα) κάποια στιγμή θα πήγαινε για έκδοση.  
Η αλήθεια είναι πως δεν πίστευα πως αυτό που κρατούσα ήταν δικό μου. Σε όλη τη διαδρομή ήμουν βουρκωμένος και το κρατούσα συνεχώς στα χέρια μου. Η χαρά και ο ενθουσιασμός μου ήταν τόσο μεγάλος για δύο λόγους. Και γιατί ο συγγραφέας ήμουν εγώ (και είδα να υλοποιείται ένα όνειρό μου) αλλά και σαν γραφίστας διότι εγώ έκανα όλη την επεξεργασία του μέσα κι έξω. Για μένα αυτό που πέρασα 17 Μαΐου του 2019 ήταν εμπειρία ζωής. Τόσο δυνατή που δε θα την ξεχάσω ποτέ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Το βιβλίο σας με τίτλο ‘’Ένοχα Μυστικά’’ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής καί έχει φτάσει ήδη στην 2η έκδοση. Μπορείτε να μας πείτε λίγα πράγματα γι’αυτό; 

Κ.Σ. Πρόκειται για δυο ανθρώπους που ο καθένας ξεχωριστά, στις δικές τους ζωές, κάνει τον δικό του αγώνα, παλεύοντας καθημερινά και με τον ίδιο τους τον εαυτό πολλές φορές, προκειμένου να ξεφύγουν από την πίεση και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Είναι νέοι άνθρωποι που έχουν όμως ταλαιπωρηθεί πολύ και ζητούν μια ευκαιρία, μια νέα αρχή για να αλλάξουν σελίδα στη ζωή τους. Το επίκεντρο όμως του βιβλίου παρακολουθεί τα μυστικά που κρύβει από την πρωταγωνίστρια ο κεντρικός ήρωας. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πότε με το καλό θα έχουμε στα χέρια μας το δεύτερο μέρος της τριλογίας σας,’’Η τριλογία των μυστικών’’; Θα συναντήσουμε πάλι το αγαπημένο μας ζευγάρι,ή,οι πρωταγωνιστές θα είναι άλλοι αυτή την φορά;

Κ.Σ. Την ακριβή ημερομηνία δεν μπορώ να την ξέρω ακόμα, μιας και το βιβλίο το γράφω ακόμα. Ευελπιστώ σύντομα, καθώς, έχω βρει και άλλο εκδοτικό σπίτι και εκεί θα εκδοθούν όλα μου τα βιβλία που ετοιμάζω. Οι αναγνώστες μου θα ενημερωθούν από την προσωπική μου σελίδα για την έκδοσή του.
Το θέμα της τριλογίας έχει να κάνει με τρία ζευγάρια στα οποία ο κεντρικός ήρωας κρύβει τα μυστικά του. Σε κάθε βιβλίο βλέπουμε και διαφορετικούς ανθρώπους - χαρακτήρες.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Από τί εμπνέεστε συνήθως;

Κ.Σ. Από τα πάντα. Μπορεί μια μέρα να μην έχω έμπνευση και να δω π.χ. ένα τοπίο σε μια εικόνα στο ίντερνετ και να φανταστώ μια σκηνή (όχι απαραίτητα εκεί) με τους ήρωές μου και να καθίσω να γράψω ολόκληρο κεφάλαιο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Ποιό το όραμά σας ως συγγραφέας;

Κ.Σ. Να συνεχίσω να γράφω με την ίδια ένταση και αυτά που γράφω να αγαπηθούν όσο τα αγαπάω εγώ!

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Ποιό το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τo βιβλίo σας προς τους αναγνώστες;

Κ.Σ. Πάντα σε ό,τι κι αν γράφω, θέλω να υπάρχει και ένα βαθύ νόημα, το οποίο ο αναγνώστης θα το κλειδώνει στην ψυχή του μετά την ανάγνωσή του. Δεν μπορώ να αποκαλύψω το νόημα που θέλω να περάσω, διότι θα ήθελα να το ανακαλύψει ο κάθε αναγνώστης από μόνος του.

EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστης,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

Κ.Σ. Επειδή είμαι συγγραφέας πολλών ειδών, διαβάζω και πολλά είδη βιβλίων. Σχεδόν όλα. Ξεχωρίζω τα ρομαντικά, τα αστυνομικά και φυσικά τα τρόμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα,ή,δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;

Κ.Σ. Αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο, θα έλεγα. Και εύκολα και δύσκολα κάποιες φορές. Θα μιλήσω, όμως, ως γραφίστας. Μια εικόνα = 1000 λέξεις, όπως συνηθίζω να λέω. Για μένα (και πιστεύω σε κάθε αναγνώστη) το εξώφυλλο είναι αυτό που τραβάει και μένει στο μάτι· είναι το Α και το Ω. Για τον λόγο αυτό ένα νέος συγγραφέας εάν έχει ένα όμορφο εξώφυλλο,έχει κάνει την τύχη του. Αν όχι, δύσκολα θα το αποδεχτεί κάποιος. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα,καθώς ένα εξώφυλλο με τραβάει πολύ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

Κ.Σ. Θα πω από ξένo συγγραφέα καθώς, τον ξεχώρισα από την αρχή. Ο λόγος για τον ταλαντούχο  Stefan Ahnhem του οποίου τα βιβλία κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ιδιαίτερος συγγραφέας με υπέροχο και λεπτομερή λόγο που σε κάνει να αγωνιάς σε κάθε σελίδα. Δεν μπορώ να διαλέξω ένα γιατί όλα του τα βιβλία μου αρέσουν πολύ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 11: Τέλος,τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

Κ.Σ. Πως η συγγραφή είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς να ξεφύγεις από την καθημερινή ρουτίνα της ημέρας. Είναι μια ασχολία που σε κάνει να ταξιδεύεις. Να πας εκεί, όπου εσύ θέλεις, είτε αυτό είναι σε ένα όμορφο μέρος είτε σε ένα βρόμικο,όπου εκεί εκτυλίσσεται μια ιστορία τρόμου. Να βουτήξεις πνευματικά σε συναισθήματα που ίσως ποτέ να μη νιώσεις. Το ταξίδι αυτό δεν έχει τέλος.

                           Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καί τις απαντήσεις σας.

                              Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                           Κ.Σ. Σας ευχαριστώ κι εγώ θερμά για την όμορφη αυτή συνέντευξη!

                                         Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                             https://dominicamat.blogspot.com/2020/05/blog-post_17.html


Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Κωνσταντίνο Σπανό Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Κωνσταντίνο Σπανό Reviewed by Dominica on Μαΐου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.