Δελτίο Τύπου-"Τζεσεό"-Γιάννης Λάμαρης-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Τζεσεό" του συγγραφέα μας Γιάννη Λάμαρη!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Ο Μενέλαος –Μάγιας– σπουδάζει στην Κρήτη και αντιλαμβάνεται ότι η κοινωνική πραγματικότητα ξεγελάει τις ρεαλιστικές του ελπίδες. Απρόσμενα τον συνδέει μια βαθιά φιλία με τον Τζεσεό –Τζέσε Όουεν–, έναν ταλαντούχο μηχανικό που κατάγεται από την Αλαμπάμα και τα Ιωάννινα.
«Πρόσεχε! Λειτουργούν όπως το κουρδισμένο γραμμόφωνο αν…»
Τέτοιου είδους εκμυστηρεύσεις με αποδείξεις αποτελούν φυλαχτό και ευαγγέλιο για τον φοιτητή, ο οποίος ταλαντεύεται ανάμεσα στην αλληλεγγύη και τις αντιπαλότητες μιας μικρής κοινωνίας. Ουρλιαχτά αγανάκτησης, φορμαλισμός και σιβυλλική ειρωνεία αφενός. Παθιασμένοι σκοποί, επιδεξιότητες και αυτοσχεδιασμός απ’ την άλλη. Δυο κόσμοι συνυπάρχουν! Ο ένας είναι λουσμένος από τη λάμψη της αρμονίας, ενώ ο δεύτερος ξεπερνάει τα όρια της βαρβαρότητας.
Επιπρόσθετα, ο φοιτητής αισθάνεται παγιδευμένος σε ανοησίες με τη Σοφία και τη Μυρτώ –τις γυναίκες της ζωής του– και τον φοιτητικό κύκλο εν εξελίξει. Ανακαλύπτει καταπιέσεις, προκαταλήψεις και απροσδιόριστους φόβους να αιωρούνται διαρκώς. Όμως, μακριά απ’ το πανεπιστήμιο ψυχανεμίζεται στον Τζεσεό την έκφραση ενός ιδιαίτερου ανθρώπου. Αυτός κινείται ευέλικτα! Αιωρείται σχεδόν ανάμεσα στο λευκό γιασεμί των ποιητών και τα γενικότερα πάθη. Η ρήξη τους θα είναι αναπόφευκτη αφού επικρατεί η αμφισβήτηση των πάντων.
Πέφτουν στην “κολυμπήθρα του Σιλωάμ” όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με ολόκληρο σχεδόν τον υπόκοσμο του Ρεθύμνου. Τυλιγμένοι σε δίχτυ από φαρισαϊκά προσχήματα και κάποιο σύνδρομο της Στοκχόλμης, ο αφηγητής νιώθει το τεράστιο ‘εγώ’ να αιμορραγεί. Κι ο ιδιόρρυθμος Τζεσεό επιμένει –σε εκείνο το δονκιχωτικό πλάνο– να στοχεύει το μέλλον, μέσα απ’ τις πληθωρικές στιγμές και την ενσυναίσθηση στο απίθανο παρόν.
                                                   ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιάννης Λάμαρης γεννήθηκε στη Δεσκάτη Γρεβενών. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πήρε υποτροφία από το ΙΚΥ.
Απασχολήθηκε σε κοινωνικές έρευνες με την Ανατολική Α.Ε. σε διάφορους δήμους της χώρας και στον ΟΑΕΔ Ιωνίας της Θεσσαλονίκης. Επίσης, δίδαξε σε δημόσια ΙΕΚ ορισμένα εξειδικευμένα θέματα για τα σώματα ασφαλείας.
Δημοσίευσε κατά καιρούς ποικίλα άρθρα σε εφημερίδες και το διαδίκτυο. Το κοινωνικοψυχολογικού περιεχομένου μυθιστόρημά του με τον τίτλο «Οδυνηρό χάρισμα» επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Λευκό μελάνι και κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα από το Amazon. Ο ίδιος έλαβε το 2017 τιμητική διάκριση στα «Καζαντζάκεια» με το διήγημα «Επτά μέρες».
Σήμερα, απασχολείται σε διάφορα προγράμματα για ανήμπορες ή ευπαθείς ομάδες και είναι αρμόδιος εκπρόσωπος στο δίκτυο παιδικής προστασίας ανηλίκων.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 598
ISBN: 978-618-5424-72-5
Τιμή: 19,00 ευρώ
Χρόνος έκδοσης: 2020
Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής


Το βιβλίο "Τζεσεό" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 96400162.
Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα  231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής
Ταξιδεύουμε
στο χώρο της λογοτεχνίας
ΜΑΖΙ!

Από το επίσημο δελτίο τύπου των εκδόσεων!

Δελτίο Τύπου-"Τζεσεό"-Γιάννης Λάμαρης-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Τζεσεό"-Γιάννης Λάμαρης-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Μαΐου 06, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.