Δελτίο Τύπου-"Ο Διαμαντένιος και ο Χρυσαφένιος κοκκινολαίμης"-Αναστασία Δατσογιάννη-Εκδόσεις Ελκυστής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Ο Διαμαντένιος και ο Χρυσαφένιος κοκκινολαίμης" της συγγραφέως μας Αναστασίας Δατσογιάννη!
ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Το βιβλίο αυτό, απευθυνόμενο στους μικρούς –και μεγάλους– φίλους αναγνώστες, πραγματεύεται με τρόπο αισιόδοξο την αξία της αγάπης και της προσφοράς. Η αποστολή του Διαμαντένιου και του Χρυσαφένιου κοκκινολαίμη είναι σπουδαία, καθώς έχουν να μεταφέρουν με τα λαμπερά φτερά τους –τα φτερά της αγάπης– τις ευχές όλων των παιδιών του κόσμου που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας στους ανθρώπους που μπορούν να τις πραγματοποιήσουν και από ευχές να τις μετατρέψουν σε συναρπαστικές στιγμές του τώρα. Το βιβλίο λοιπόν αυτό περιγράφει με έμμετρο τρόπο ένα μέρος της αποστολής των δυο πουλιών. Κάθε παιδί που επισκέπτονται έχει να μας διηγηθεί κάτι μοναδικό… ενώ τα πουλιά τραγουδούν συνέχεια στους ανθρώπους “η διάχυτη αγάπη, η αληθινή, έχει έναν τρόπο μαγικό να απομακρύνει καθετί κακό! Ο πόνος απαλύνεται, όταν η καρδιά μας λύνεται!” Το βιβλίο αυτό, με την αξία της αγάπης και της αλληλοβοήθειας να δίνουν λάμψη στις σελίδες του, έρχεται να εμπνεύσει μικρούς, να αφυπνίσει μεγάλους και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας…
Α. Δατσογιάννη

“Μια ζεστή ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις σε μια σκληρή εποχή… Ένα βιβλίο που δοξολογεί την αγάπη, τη συμπόνια και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η συγγραφέας απευθύνεται ταυτόχρονα στα παιδιά και στους μεγάλους προσπαθώντας να τους πείσει ότι η αγάπη μπορεί να μεγαλουργήσει. Μακάρι να το καταφέρει!”
Χαράλαμπος Σακονίδης, Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος

“Χρειάζεται τέχνη για να κερδίσεις με την πρώτη σελίδα τον αναγνώστη σου… και αυτό το πετυχαίνει η Αναστασία Δατσογιάννη μέσα από αυτό το χαριτωμένο, τρυφερό και ευφάνταστο βιβλίο. Η αβίαστη ροή του λόγου με την ομοιοκαταληξία, μαζί με την ολοζώντανη και ελκυστική εικονογράφηση, αποτελούν το κρίσιμο ερέθισμα που θα γεννήσει στο παιδί την αγάπη για το διάβασμα. Στο πρόσωπο των πρωταγωνιστών, ξεπροβάλουν οι πραγματικές αξίες της ζωής…”
Γιώργος Σπύρου, εκπαιδευτικός

Το συγκινητικό ταξίδι του Διαμαντένιου και του Χρυσαφένιου, με φτερά την αγάπη, τη συμπαράσταση, την προσφορά… Ένα μήνυμα αισιοδοξίας από παιδιά που γνώρισαν τον πόνο, δεν έχασαν όμως την πίστη και τη δύναμή τους… Μια ευκαιρία να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες τους, να μάθουμε τα όνειρά τους και να συμβάλουμε, καθένας με τον τρόπο του, στην εκπλήρωσή τους… Ένα παραμύθι για τα όνειρα των παιδιών που φωτίζουν και τις δικές μας ζωές…”
Στέργιος και Όλγα Τζανίδη, εκπαιδευτικοί και συγγραφείς

                                    Το βιβλίο εικονογράφησε η Βιβή Μαρκάτου  

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αναστασία Δατσογιάννη έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1991. Από πολύ μικρή φανταζόταν τον εαυτό της σε ένα επάγγελμα που οπωσδήποτε θα είχε να κάνει με την πιο διαυγή και αλώβητη ανθρώπινη μορφή αγνότητας του κόσμου τούτου, τα παιδιά. Με αφετηρία το όνειρο αυτό, οι προπτυχιακές της σπουδές ολοκληρώθηκαν στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ αργότερα ως υπότροφος μετέβη στην Κύπρο για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο της Μαθηματικής Παιδείας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τώρα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου Γερμανίας (Ludwig Maximilian University of Munich), ακολουθώντας με μεγάλη αφοσίωση και προσωπική απόλαυση την έρευνα στον τομέα της Μαθηματικής Παιδείας. Μια από τις γενικές αρχές της είναι πως η αγάπη για τη ζωή και τον συνάνθρωπο μπορεί να νικήσει τα μεγαλύτερα θηρία αυτού του κόσμου και η γνωριμία του παιδιού με την ουσιαστική αυτή αγάπη είναι ευθύνη τεράστιας ηθικής βαρύτητας των μεγάλων. Με βάση ακριβώς αυτήν την αρχή σε συνδυασμό με τη λατρεία της να εκφράζεται μέσω του γραπτού λόγου, ξεκίνησε μόλις το συγγραφικό της έργο.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Παραμύθι
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 40
ISBN: 978-618-5424-78-7
Τιμή: 10,00 ευρώ
Χρόνος έκδοσης: 2020
Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής 
Το βιβλίο "Ο Διαμαντένιος και ο Χρυσαφένιος κοκκινολαίμης" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.SBookworld).
Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:
Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής
Ταξιδεύουμε
στο χώρο της λογοτεχνίας
ΜΑΖΙ!
Από το επίσημο δελτίο τύπου των εκδόσεων!

                                                


        

                                                                  
Δελτίο Τύπου-"Ο Διαμαντένιος και ο Χρυσαφένιος κοκκινολαίμης"-Αναστασία Δατσογιάννη-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Ο Διαμαντένιος και ο Χρυσαφένιος κοκκινολαίμης"-Αναστασία Δατσογιάννη-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Ιουνίου 10, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.