Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ!

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


    Άν εμείς οι ενήλικες θεωρούμαστε μια φορά απαιτητικοί ως αναγνώστες,τα μικρά παιδιά καί οι έφηβοι είναι ακόμη περισσότερο. Ξέρετε,είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν απόλυτα οι μικροί μας βιβλιόφιλοι. Ξέρουν ακριβώς τι τους αρέσει καί θα τους ευχαριστήσει. Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι πως τα παιδιά είναι οι πιο αυστηροί κριτές καί εκφράζουν την άποψή τους πάντα με απόλυτη ειλικρίνεια. Γι'αυτό,ας μου επιτρέψετε,να εκτιμώ αρκετά την άποψή τους για τα βιβλία που διαβάζουν. Έχουν ένα αλάνθαστο κριτήριο,που σπάνια τα διαψεύδει.

   Η σημερινή μου πρόταση για εσάς είναι το νέο βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Ήρας Βλάχου,με τίτλο ''Ο γιατρός του γέλιου''. Την πένα της συγγραφέως την γνώρισα για πρώτη φορά μέσα από το πρώτο της βιβλίο που απευθύνεται σε ενήλικες καί με είχε αφήσει πολύ ικανοποιημένη η ανάγνωσή του. Να που σήμερα τολμά καί γράφει ένα παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά. Ένα εγχείρημα που την δικαιώσε απόλυτα με το αποτέλεσμά του. 

   ''Ήταν εξαιρετικός επιστήμων ο κύριος Γελάκος! Με σπουδές στο εξωτερικό! Ήξερε τη γυμναστική του γέλιου, δηλαδή, όταν οι άκρες των χειλιών τραβιούνται στο πλάι και μετά επιστρέφουν στη θέση τους και ένα και δύο με ρυθμό, επαναλαμβάνουμε την άσκηση μέχρι να μην μπορούμε να κρατηθούμε από τα γέλια! Ήταν σπουδαίος επιστήμων ο κύριος Γελάκος! Κι ας μη γελούσε ποτέ...'' (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Η συγγραφέας με αγάπη καί σεβασμό στο κοινό το οποίο απευθύνεται,αποτυπώνει πάνω στο χαρτί μία ενδιαφέρουσα καί διδακτική παράλληλα ιστορία που θα ψυχαγωγήσει καί θα φέρει χαμόγελα ευτυχίας σε όσους κι όσες την διαβάσουν. Χρησιμοποιεί οικείο,πλούσιο λεξιλόγιο,σύντομες προτάσεις καί πασπαλίζει την υπόθεση με μπόλικη μαγεία. Σκοπός της είναι να συνειδητοποιήσουν τα μικρά παιδιά την αξία καί την σημασία της ύπαρξης του γέλιου στην ζωή μας. Το πόσο μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε με περισσότερο κουράγιο τα όποια προβλήματα καί με το πόση ευτυχία ''χρωματίζουν'' την ζωή μας. Επιπλέον,θα τονίσει την σπουδαιότητα της φιλίας,της συνεργασίας καί της προσφοράς στον συνάνθρωπο. 

   Εν ολίγοις μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια της συγγραφέως που φέρει ελπίδες για το τι μέλλει να δούμε από εκείνη μελλοντικά όσον αφορά το συγγραφικό της έργο. Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί σας το προτείνω,ειδικά αν έχετε παιδιά προσχολικής ηλικίας καί δημοτικού. Αναζητήστε το!

                                                              Καλές σας αναγνώσεις!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΗΡΑ ΒΛΑΧΟΥ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: 24γράμματα















Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ! Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ! Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 03, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.