Χριστουγεννιάτικες προτάσεις παιδικών βιβλίων!

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


                                                                 ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


   Όχι μία,όχι δύο,αλλά τρείς προτάσεις παιδικών βιβλίων για τις ημέρες των εορτών καί των Χριστουγέννων σας έχω σήμερα. Η πιο όμορφη συντροφιά για τους μικρούς βιβλιόφιλους κατά την περίοδο αυτή. Τρία πολύ γλυκά βιβλία με χαρούμενες ιστορίες καί πολύχρωμη,διασκεδαστική εικονογράφηση που θα φέρουν χαμόγελα ευτυχίας στα πρόσωπα των μικρών παιδιών. Πρόκειται για τα βιβλία: ''Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ - ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ'','' Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ'' καί ''ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ''. Κοινά χαρακτηριστικά όλων των βιβλίων οι σύντομες προτάσεις,η μεγάλη γραμματοσειρά,το απλό,οικείο λεξιλόγιο καί οι διδακτικές ιστορίες. Όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


                                          ''Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ - ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ''

 



Περιγραφή: Ζήστε μαγικές γιορτινές στιγμές διαβάζοντας ένα από τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και απολαμβάνοντας την υπέροχη εικονογράφηση.


ΗΛΙΚΙΑ: 3-4,5-6


                                                  ''Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ''




Μία υπέροχη πρόταση που δίνει απαντήσεις στις απορίες των μικρών παιδιών σχετικά με το τι γίνεται μετά την νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Τί κάνει μετά την παράδοση όλων των δώρων ο Άγιος Βασίλης,οι τάρανδοι και οι βοηθοί του τα ξωτικά; Η ιστορία είναι αποτυπωμένη πάνω στο χαρτί σαν ποιηματάκι με έμμετρο στίχο καί ομοιοκατάληξη.


Περιγραφή: Είναι η νύχτα µετά την Πρωτοχρονιά,κι ο Αϊ-Βασίλης µε τα ξωτικά του έχουν τελειώσει τη δουλειά. Τα δώρα έχουν µοιραστεί, το έλκηθρο µπήκε στο κουτί – έχει έρθει η ώρα για τη µεγάλη… τη γιορτή!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΕΣ ΓΚΡΕΪ 


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΛΕΡ ΠΑΟΥΕΛ 


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ


ΗΛΙΚΙΑ: 0-2,3-4


                              ''ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ''




Μία ιδανική πρόταση για εσάς που είτε δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε παραπάνω του ενός βιβλία,είτε λόγω έλλειψης ελεύθερου χώρου είναι το βιβλίο ''ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ''. Στο βιβλίο περιέχονται πολλές καί ξεκαρδιστικές ιστορίες,οπότε όλοι κι όλες θα μείνουν ικανοποιημένοι/ες.


Περιγραφή: Ανακαλύψτε σε αυτή τη συλλογή πολλές όμορφες και τρυφερές γιορτινές ιστορίες, που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς αναγνώστες και θα γεμίσουν τα όνειρά τους με τη μαγεία των Χριστουγέννων.


ΗΛΙΚΙΑ: 3-4


   Επιλέξτε ένα,ή,καί τα τρία βιβλία που σας προτείνω. Σας εύχομαι να τα ευχαριστηθείτε όσο κι εγώ!


                                                    Καλά σας γιορτινά αναγνώσματα!










Χριστουγεννιάτικες προτάσεις παιδικών βιβλίων! Χριστουγεννιάτικες προτάσεις παιδικών βιβλίων! Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 03, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.