The Secret - Το Υπέρτατο Μυστικό

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


                                                                   ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Το μυστήριο σχετικά με την ύπαρξη καί την ουσία του ανθρώπου,αλλά καί η γενικότερη αλήθεια του σύμπαντος είναι κάποια από τα πιο καίρια θέματα που έχουν απασχολήσει κι εξακολουθούν να απασχολούν πολλούς ανθρώπους,επιστήμονες καί μη,που επιθυμούν διακαώς να βρούν καί να δώσουν μία σαφή καί αναμφισβήτητη απάντηση που θα εξηγεί τα πάντα. Ποιός,όμως,είναι ο ορθός τρόπος; Πρέπει να κινηθούμε βάσει επαγωγικού,ή,παραγωγικού συλλογισμού; Μήπως θα ήταν συνετό πρώτα να ξεκινήσουμε με εμάς τους ίδιους/τις ίδιες; Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι είμαστε εμείς,να κατανοήσουμε καί εντέλει να αποδεχθούμε τον εαυτό καί την ύπαρξή μας;

   Η σημερινή μου πρόταση για εσάς είναι ένα εναλλακτικό βιβλίο που ξεχωρίζει ανάμεσα στα τόσα που έχω διαβάσει εξαιτίας της ιδιαίτερης φύσης του. Ο λόγος για το νέο βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Rhonda Byrne με τίτλο ''The Secret - Το Υπέρτατο Μυστικό'' που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πεδίο. Αρκετοί/ες είναι πιθανό να γνωρίζετε τη δημιουργό μέσα από το προηγούμενο βιβλίο της με τίτλο ''Το Μυστικό''-ένα από τα πιο ευπώλητα του αιώνα που διανύουμε- ή καί τα υπόλοιπα που ακολούθησαν αυτού. Για μένα ήταν η πρώτη επαφή με την πένα της κι οφείλω να πω ότι έχει μία ισχυρή πειθώ καί έναν λόγο διαπεραστικό καί καθόλου ξύλινο.

    ''Όταν καταλάβεις πως η ελευθερία σού ανήκει...  

Χάναμε την αλήθεια επί χιλιάδες χρόνια, επειδή δεν βλέπαμε αυτό που βρισκόταν ακριβώς μπροστά στα μάτια μας.

Μας αποσπούν πολύ εύκολα την προσοχή τα προβλήματά μας, τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο, και έχουμε χάσει

τη μεγαλύτερη ανακάλυψη που μπορούμε να κάνουμε, η οποία βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας – μια ανακάλυψη που μπορεί να μας βγάλει από την κατάσταση του πόνου και να χαρίσει στη ζωή μας διαρκή ευδαιμονία και ευτυχία.

Κάθε ερώτηση θα απαντηθεί, κάθε επιθυμία θα ικανοποιηθεί.

Δεν θα χρειαστεί να φοβηθείτε ξανά, δεν θα χρειαστεί να υποφέρετε ξανά.  

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αποκάλυψη στη ζωή σας.

Αυτό είναι το πεπρωμένο σας.''(Περίληψη οπισθοφύλλου)

     Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε δώδεκα κεφάλαια τα οποία τα διακρίνει το πλούσιο,οικείο λεξιλόγιο καί η αμεσότητα του λόγου. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου υπάρχει μία περιεκτική περίληψη όπου αναφέρονται τα πιο σημαντικά σημεία του. Σαν δώδεκα βήματα που θα χρειαστεί να κάνουμε ώστε να πλησιάσουμε πιο κοντά στην αλήθεια που κρύβεται μέσα στο υπέρτατο μυστικό θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω σε μία πιο ελεύθερη εκδοχή. 

   Η συγγραφέας στις αρχές του βιβλίου θα μας εξηγήσει πως ξεκίνησε όλο αυτό το πνευματικό της ταξίδι. Αρχικά,θα μάθουμε ότι το μυστικό είθισται να είναι κρυμμένο σε κοινή θέα. Το υπέρτατο μυστικό θα μας αποκαλυφθεί στο δεύτερο μέρος καί αυτή η αποκάλυψη θα συνεχιστεί μέχρι το τρίτο. Έπειτα,θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε όσο δεν κοιμόμαστε. Πρέπει να ελευθερωθούμε από τον νου καί να κατανοήσουμε τη δύναμη των συναισθημάτων. Βάζοντας τέλος στα αρνητικά συναισθήματα,θέτουμε ένα τέλος στον πόνο. Προχωρώντας στη διάλυση των περιοριστικών πεποιθήσεων θα οδηγηθούμε στην αιώνια ευτυχία. Θα αντιληφθούμε πως υπάρχουν πολλά καλά στον κόσμο καί το κυριότερο πως το τέλος δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θεωρούμε εμείς ως θάνατο. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου περιέχονται η περίληψη των πρακτικών του Υπέρτατου Μυστικού καί μία αναφορά στους συντελεστές του.

   Για να είναι όσο πιο ακριβής γίνεται η συγγραφέας,τοποθετεί απόψεις καί αποφθέγματα σημαντικών προσώπων που έχουν διακριθεί στον τομέα τους καί είναι αποδεκτοί από μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητα καί μη. Δε νομίζω πως έχει πρόθεση να ανακηρυχθεί ως μία πνευματική ηγέτιδα,αλλά σκοπός της είναι να βοηθήσει όπως μπορεί αρκετό κόσμο εκεί έξω. 

   Επειδή ξέρω πως αρκετοί/ες βιβλιόφιλοι/ες αναζητάτε διαφορετικού είδους βιβλία απ΄τα συνηθισμένα,αυτό είναι μία αρκετά καλή πρόταση. Εγώ το διάβασα άκοπα καί με ενδιαφέρον γιατί ήθελα να δω με ποιον τρόπο αναπτύσσει καί μεταδίδει τις σκέψεις της η συγγραφέας. Γιατί όχι να μην το αναζητήσετε κι εσείς;

                                                              Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: RHONDA BYRNE


ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE GREATEST SECRET


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΒΟΝΤΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΕΔΙΟ




   

    

The Secret - Το Υπέρτατο Μυστικό The Secret - Το Υπέρτατο Μυστικό Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 29, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.